הוצאות משותפות

sivosh

New member
הוצאות משותפות

בפעם הראשונה אני גרה עם שותפה
ויש הוצאות קבועות שהן משותפות: חשמל, מים, אינטרנט וכו' וכו'
ויש כמובן הוצאות חד פעמי משותפות התקנה של משהו/ ריסוס וכו'

מה עושים כדי שמי ששילם יקבל את הכסף-
איך זה אצלכם לפחות?
מנסה לחשוב על פתרונות יצירתיים

תודה

היי

ברוכה הבאה לפורום ולעולם השותפות.

יש כמה אפשרויות לחלוקת הוצאות: אתן יכולות לקבוע שכל אחת משלמת קבוע חשבונות מסוימים - אחת משלמת למשל ארנונה וועד בית והשנייה משלמת חשמל ואינטרנט, ובסוף כל חודש תתקזזו על הפרש.

אפשרות אחרת היא שמגיע חשבון אחת מכן תגבה את הכסף מהשניה ורק אז תשלם, זו גם אפשרות שרבים מעדיפים כי ככה זה חוסך "לרדוף" אחרי הצד השני מתי שצריך לשלם את החשבונות.

עוד אפשרות - לקבוע שאת הסכומים הקבועים, ארנונה, אינטרנט וועד בית, כל חודש מישהי אחרת תשלם - ככה כל אחת תשלם 6 חודשים סך הכל וזה יצא שווה בשווה. עם חשמל ומים זה שונה כי הסכומים משתנים, אבל אפשר להגיע לסיכום בנפרד לגבי החשבונות האלו.

הוצאות חד פעמיות - אני בעד תמיד להתחשבן ישר, כי אחר כך שוכחים ומתבלבלים ולא נעים..

LemonLimeLilach

New member
לי הכי נוח

לשים דף על המקרר וכל פעם שמישהו משלם משהו הוא כותב שם את הסכום. פעם בכמה חודשים מתקזזים אם יש צורך.

נועהלה8

New member
זה גם רעיון טוב

למרות שיש שותפים בלי אחריות שדף כזה לא ירגש אותם בכלל, גם זה יש

BloodyRose

New member
כמו שכתבתי למטה

לי ולשותפה היה קלסר שבו שמרנו את כל החשבונות/קבלות. בקלסר גם היו שתי רשימות: X חייבת ל Y, תיאור, תאריך, סכום, שולם בתאריך ולהיפך.

מכיוון שמראש סיכמנו שהיא משלמת את השכ"ד ואני מחזירה לה כל חודש (אולי לא יעבוד עם שותפים "זרים", אך היינו חברות עוד לפני), כל חודש התחשבנו על כמה אני צריכה להחזיר לה בפועל (יותר אם היא שילמה חשבונות/קניות, פחות אם אני שילמתי).
כל ההוצאות נכנסו לרשימה הזו, גם הדברים הקטנים שחשבנו שנזכור ו"נתחשבן בפעם הבאה" (בעיקר תקף למקרים בהם הזמנו אוכל
). חסך הרבה כאבי ראש.

למעלה