הוצאות לעיסוק מישני

justsomeon2e

New member
הוצאות לעיסוק מישני

אני עצמאי בתחום הפרסום, אם הכנסה של כ- 300K בשנה. ידידה שלי (לא בת זוג!!), שתזכה לשנים ארוכות, עוברת קורס מקצועי(לא לתואר אקדמי!) בנושאי מכס, וגם עוזרת לי לא מעט בטלפונים וניהול ניירת, אך מעולם לא קיבלה משכורת. ברצוני לתגמל אותה על ידי מימון הקורס בעלות כ 20K ש"ח. האם הוצאה זו תהיה מוכרת לצורכי מע"מ ומס הכנסה ? לכל הפחות, אני הייתי רוצה לשלם על הקורס, ולגלם לה את מס ההכנסה וביטוח לאומי. האם גם על זה הפקידים יתרעמו ? בתודה מראש י.

PINIZ

New member
לא מבין השאלה.

אם ידידתך עובדת עבורך ומגיע לה שכר שלם לה ולא משנה מה היא למדה או לומדת. אם השרות שהיא עושה עבורך אינו שווה שכר כלשהו ברור שההוצאה לא תוכר. זכור כי הוצאה מותרה ליצור הכנסהולא לתיגמול ידידות.

אילוניק

New member
ראשית על מנת להתחיל לגלם

ולשלם משכורות עליך לפתוח תיק ניכויים במס הכנסה וביטוח לאומי וגם לא מובן איך עד עכשיו תיגמלת אותה ורשמתה את התיגמול בהוצאותך אם והכוונה אם (אין לך תיק ניכויים פתוח ) בכל אופן אם הקורס שהיא עוברת יכול לשמש אותך בעיסקך קח חשבונית על העסק שלך שלם מלא העלות וקבל ממנה חזרה את ההפרש שלא רצית לממן מה שלא מובן איך קורס במכס משתלב בעיסקי פירסום אין בהודעה זו המלצה חד משמעית יש להתיעץ עם גורם מוסמך אילוניק

למעלה