הוצאות לימודים ?

kragmagen

New member
הוצאות לימודים ?

שלום לכולם, רציתי לשאול בקשר ל "כמה עולה" ללמוד כמה יוצא בשנה לסטודנט ממוצע ? בהנחה שמדובר בשכר לימוד אוניברסיטאי... בנוסף לשכר לימוד, הוצאות על שכר דירה, נסיעות ... (ברור שאי אפשר להשוות בין ת"א לב"ש אבל בערך ) אין ספק שזה אישי , אבל באופן כללי, סטודנט ממוצע, בלי טיסות לחודש באמצע החיים וכאלה... בילויים כמו כולם, בלי ג'ינסים של קרוקר :) כמה סה"כ "עולה" שנה?

soloShiR

New member
מצטרפת לשאלה!

אני מתחילה התערבות עם חבר האם אפשר לשרוד עם 500 ש"ח לחודש. (אחרי שכ"ד)

500 ש"ח נשמע לי הגיוני

אם את מתכננת להתקיים על לחם וחלב, לא לנסוע באוטובוסים, להרשות לעצמך שליש גולדסטאר פעם בחודש, לגנוב ניירות מהפח מיחזור כדי שיהיו לך מחברות ולכתוב בדם במקום לבזבז כסף על עטים. עוד תשארי עם עודף. איפה את מתחילה בכלל ללמוד?

soloShiR

New member
הגיוני,

אהבתי את עניין הלכתוב בדם
ומתחילה בספיר.

Queen Celeste

New member
אין מצב.

איפה נכנסים פה אוכל, בילויים, בגדים, ספרים, ציוד לימודי, נסיעות ...?

soloShiR

New member
אני עוד חסרת נסיון בנושא

ובאמת יש סיכוי גדול שאני טועה. אבל, ספרים וציוד לימודי זה לא כל חודש. נכון? נסיעות בתוך העיר-אצלי זה די זול. הביתה-יקר בילויים,בגדים-אני לא מוציאה יותר מ500 בחודש. וכשאתה מחליט על חיי צמצום,זה יהיה הרבה פחות מזה. אוכל-לדעתי זה ההוצאה העיקרית.

Queen Celeste

New member
השאלה היא כמה זמן אפשר לחיות ככה בצמצום.

אני הוצאתי די הרבה על ספרים, מקראות, צילומים וכד'. אם את יכולה לצמצם לחלוטין בילויים ופינוקים מהצד - אשרייך. אני לא הייתי עומדת בזה
.

soloShiR

New member
גם נכון..

מתארת לעצמי שזה הרבה בראש. האמת שאני אוהבת לפנק את עצמי בספר טוב,כנראה שמעכשיו אפנק את עצמי בספר טוב יד שניה

לחיות טוב

אני רציתי להתחיל השנה שנה שנייה ואין לי כסף למרות שהייתי עובדת בעבודה סבבה אבל אין אף אחד שיעזור לי כרגע אני מתכננת לסוע לחול, מצאתי דרך אתר http://www.maka.co.il/landing2.aspx?ref_id=2174 ואני ימשיך רק שנה הבאה את הלימודים מאד קשה לשרוד בארץ הזאת בתור סטודנטים חבל על הזמן

Musi© Gi®l

New member
מניסיון אפשר להסתדר עם אולי קצת יותר.

אבל כן זה כרוך בחיים בצמצום למשל- הימנעות מאכילה בחוץ, הכל מהבית, לאכול אוכל פשוט ולא מותרות... לקנות מותגים יותר זולים באוכל [למשל אם יש שניצלים מעפנים ב 15 שח ויש טובים ב 30 לקנות את המעפנים... לקנות לחם אחיד רגיל ולא לחם מקמח מלא עם כל מיני תוספות הזויות ..להתפשר כל שבוע על פירות /ירקות שעולים פחות, ולאו דווקא מה שאוהבים..] ציוד משרדי- גם כן, לקנות את הפשוט יותר, בחנויות זולות, לא לקנות עטים של פיילוט של ה 0.4 אלא עטים שמוכרים בחבילה ועולים שקלים בודדים... בתחבורה ציבורית להשתמש בכרטיסיות/אם אפשר לקנות כרטיס סטודנטיאלי לרוב זה משתלם מאוד. לצמצם בבילוים, וגם שיוצאים לצאת למקומות שלא מרוששים אותך. למשל לוותר על מסעדות שבהם המנות הזולות עולות 70 ש"ח. בגדים- לוותר על מותגים. אם יש לך גם חשבונות אז הלך על התיכנון לשרוד עם 500 ש"ח. אם זה מעונות ומים/חשמל /ארנונה כלולים, אז סבבה. יש עתיד. סה"כ את תראי איך את מסתדרת, לא הייתי בונה על להוציא כ"כ מעט כל חודש, אבל זה באמת תלוי בסטנדרטים שלך, כמה את מוכנה להתפשר, כמה את מוכנה להיעזר במה שיש בבית [למשל כשאת בבית לקחת אוכל כלשהו לאיפה שאת גרה בלימודים, לבקש ציוד משרדי מהאחים שחיים בבית דברים כאלה] אבל ממש לא מחייב להוציא אלפי שקלים, ואני מאמינה שאפשר לחיות סבבה בלי לעבור את ה1000 בחודש. בהנחה שאין לך רכב כמובן.

soloShiR

New member
אני איתך.

מה שכתבת זה בערך מה שתכננתי. חוץ מפיילוט 0.4. זו אהבת חיי החומרית
אולי 500 זה טיפה מוגזם,אבל להתרחק כמה שיותר מה1000. אני בעד לעשות פרוייקט. לכתוב מה18 לאוק' עד 18 לנוב' את כל ההוצאות ולראות כמה אני רחוקה\קרובה מהמטרה.

Musi© Gi®l

New member
אני לא בטוחה כמה זה ישקף, כי טבעי שבחודש

הראשון יהיה יותר הוצאות . [למשל אולי תחליטי לקנות ספר בקורס מסוים, רוב הוצאות ציוד המשרדי, אם תעשי חופשי סמסטריאלי/שנתי זה יקח לך לא מעט כסף... ] אבל אם תורידי את כל ההוצאות האלו באמת תוכלי לחשב. חוץ מזה, למשל מבחינת תחבורה אולי תכירי בלימודים מישהו עם רכב שתוכלי להגיע איתו להסכמה לגבי נסיעות הביתה ודברים כאלה, משהו שקשה לצפות לפני הלימודים וקשה ממש לדעת האם וכמה כסף ילך על זה.

soloShiR

New member
יאללה

את מורידה את הפרויקטים של לטמיון! אבל את בהחלט צודקת. טוב,מין מה לדון בזה יותר מדיי,צריך פשוט להתחיל ולנסות. והרעיון של למצוא מישהו לנסיעות משותפות,קביל ביותר

500 שקל כולל החשבונות?

אם כולל - אין סיכוי. אם לא כולל - אני גם חושבת שזו תהיה בעיה. אפילו אם חיים מאוד בצמצום, שלא לומר בקמצנות, בחיים, אחרי שיוצאים מהבית של אמא/אבא זה דבר יקר. אני לא יודעת איפה את הולכת לגור (יכול היות שכתבת, אני לא זוכרת..) אבל אם את עוברת לתל אביב, בה הכל יקר - תהיה לך בעיה להסתדר עם סכומים כאלו. עזבי קניות של בגדים (יקרים או לא יקרים) או בילויים.. אני גרה לבד, משדלת לחסוך - ככה שבתקופת הלימודים (שהם גם ככה מאוד אינטנסיבים) לא יוצא לי לצאת לבלות ולקנות בגדים אני קונה בפעם ב.. (אלא אם אמא מפנקת
). אצלי גם אין נסיעות כי אני גרה מרחק יריקה ממקום הלימודים. א-ב-ל ההוצאות על אוכל בסופר + חומרי ניקוי וכל מיני דברים בסיסיים שצריך שיהיה בבית (נייר טואלט למשל) + הוצאות שקשורות ללימודים (צילומים, ציוד בסיסי) אכן מסתכמים ביותר מ-500 שקל.. כמה יותר? אף פעם לא ממש חישבתי, אבל רק הוהצאות בקניות בסופר (ואני מדברת על קניות של דברים בסיסיים, בלי מותרות) עולות על 500 שקל. בוודאות. אבל היי, שווה לנסות את עניין ה-500 שקל האלו.
אם תצליחי - אשרייך.

soloShiR

New member
אני בנסיבות מקלות!

גרה במעונות,שכ"ד +חשבונות-590 ש"ח. נסיעה בתוך העיר -2.5 ש"ח. ככה שה500 ש"ח שדיברתי עליהם זה הוצאות שוטפות של אוכל,צילומים ופינוקי גינס למיניהם. בעניין הבזבוזים..למען האמת בשדרות עד כמה שראיתי אין כלום. אלא אם כן אבחר לבזבז כסף בסופר פארם. מעבר לזה,באמת שאין שם הרבה מה לעשות

amazone

New member
מכירה מישהי ששרדה שנה ראשונה עם פחות מ-800 ש'

בחודש השנה הראשונה קבלה מלגת לימודים מלאה + קיום 800 ש', שלמה 70$ שכ"ד, לא הייתה צריכה לשלם גז או מים וכן הלאה וכן הלאה

HaifaMan

New member
אני מוציא בחודש ממוצע כ-4000 שקלים

כולל שכ"ל, שכ"ד, אחזקת רכב ושאר הוצאות שוטפות (חשבונות חשמל,מים, ארנונה וכו') לא זול להיות סטודנט...

למעלה