הוצאות בנק-מימון

הוצאות בנק-מימון

עצמאי שפותח חשבון בנק לעסק שלו בנפרד מחשבונו הפרטי, בחשבון משלם הוצאות ורכישות לעסק ומפקיד הכנסות וכמובן מושך כל חודש. כאשר מחוייב בחשבון זה בעמלות וריבית על מסגרת אשראי-האם אלה נחשבים כחלק מההוצאות של העסק וגם מוכרים למס הכנסה. לגבי משיכות כל חודש-האם מס הכנסה יכול לטעון שמכיון שאתה מושך כל חודש נגרמת בגלל זה או גם בגלל זה ריבית ולכן לא יכיר בכלל או שיכיר בחלקו.

MSTERN

השאלה לגבי עסק קמעונאי ויש לו מלאי. כלומר, פרטי סוג העסק ומלאי משנים לגבי ההכרה?

התשובה מורכבת

ויש על זה המון דיונים ופסיקה. עקרונית, מס הכנסה צריך להשתכנע שהוצאות המימון בעסק סבירות יחסית להיקף הפעילות וצרכי המימון. עסק עם מלאי של 10000 שקל והלוואה מהבנק של מליון שקל לא יהיה לו קל לשכנע את פקיד השומה. אבל אם הוצאות המימון סבירות, הן תוכרנה. אגב, העמלות לבנק מוכרות כמעט בלי בעיה

mstern

New member
שאלה

העמלות לבנק מוכרות כמעט בלי בעיה? גם, בוא נקח לדוגמא, רו"ח? היה לי דיון לא מזמן על רופא ובמ"ה לא הסכימו להכיר בשקל עמלות, זה לא היה מהותי אז לא היה אכפת לי, אבל עקרונית ריבית לבעלי מקצועות חופשיים שאין להם מלאי ועובדים ע"ב מזומן, מוכר?

אמרתי עמלות, לא ריבית

עם הריבית יש סיפורים אבל העמלות (דמי רישום פעולות וכד') עם למעלה מעשרים שנות נסיון, אני לא מצליח לזכור מקרה אחד שעשו למישהו מהלקוחות שלנו בעיות עם זה

לרואה חשבון

אם אנסה לתמצת את הפרקטיקה בנושא מימון מתשובותיכם: 1. בעסק עם מלאי יוכרו עמלות, וריבית בתנאי שיש סבירות להיקף פעילות. 2. בעסק שאין בו מלאי יוכרו עמלות, וריבית אף שסביר יתכן ותהייה בעייה בעת דיון.

למעלה