הוצאה לפועל

TheHock

New member
הוצאה לפועל

בין הצעות החוק הטרומיות שהועלו היום, עלה גם חוק כנגד עיקול מחשב אישי ע"י הוצאה לפועל בגין חוב. בהמלך הדיון הזכיר השר מאיר שטרית כי מוצע חוק הוצאה לפועל בתוך חוק ההסדרים, עוד הוא טוען כי החוק המוצע יהווה מהפכה בהוצאה לפועל. עולה כמובן השאלה מדוע זה קבור בחוק ההסדרים ולא עומד כחוק בפני עצמו.... ממשיך וטוען השר כי הוא בכלל שוקל לבטל את נושא העיקולים ע"י הוצעה לפועל מכיוון שהם גם ככה שוליים במסגרת גביית החובות וכי כנראה שהתועלת מהם אינה עולה על הנזק הנגרם מהם (אני זוכר ציטוטים מדוייקים אבל אם זה קריטי אני ינסה להוציא פרוטוקולים) יהיה מעניין לשמוע את דעתם של אנשים פה על נושא העיקולים ....

טשאפק

New member
למה זה קבור בחוק ההסדרים?

אתה שואל ברצינות? היועצת המשפטי של הכנסת, עו"ד אלשטיין, קבעה כי רק ארבעה מ 84 סעיפים של חוק ההסדרים באמת נדרשים כדי להעביר את התקציב וראוי שיכללו במסגרתו. בעניין העיקולים אני לא מבין גדול.

TheHock

New member
זו היתה שאלה רטורית במקור

אבל עכשיו שאני חושב על זה - למה באמת לקבור את זה בחוק ההסדרים הרי לא מדובר מאיזה מחטף של חוק שיש להתבייש בו .... אלא חוק לגיטימי שאני מאמין גם שיקבל תמיכה ציבורית רחבה (לפחות לפי הדברים שהשר קישר לחוק אני לא יודע ממש מה כתוב בחוק )

טשאפק

New member
ע"פ דברי ההסבר המצורפים לסעיפי חוק

ההסדרים, כולם ללא יוצא מן הכלל, מדובר בשינויים נחוצים ומועילים שיביאו לשיפור השירות ובד בבד - להוזלת העלויות. הצרה היא שלא תמיד יש קשר בין הצגת הדברים לבין המשמעות האמיתית. אם זה מעניין אותך, הסעיפים הנוגעים להוצאה לפועל נמצאים החל מעמוד 76 לחוק. את החוק אפשר לקרוא (בין היתר) בבלוג "לחץ חברתי". צלילה נעימה.

רגע אחד. איך לטפל באדם שלקח כסף

ולא מחזיר? או בעל עסק שלא משלם משכורת לעובד? או בעל עסק שבאופן גלוי מצפצף על כל החובות שלו? או על איזה אהבל שצבר בבנק מינוס של 20000 ש"ח? לעשות לו "נו-נו-נו" ותו לא? פעם, ונראה לי גם עכשיו, בארה"ב מושיבים על זה לכלא וברוסיה בכלל מחזירים חובות בצורה לא ממש מנומסת העוקפת את ההליכים המשפטיים- אוי לך אם נשארת חייב אפילו גרוש שחוק! אם לא יהיה אפשר לגבות חוב דרך המשפט והוצאה לפועל, עד מהרה נמצא את עצמנו "עובדים" לפי המודל הרוסי. אז מה שצריך זה רק להחמיר טיפול באלה שלא מחזירים חובות ולא להקל עליהם.

TheHock

New member
לא מדובר על גביית חובות

שלא דרך משפט וההוצאה לפועל אלא פשוט להפסיק עם עיקול של רכוש .... (יש עדיין מספר דרכים שניתן לבצע גביית חובות)

gershon17

New member
איך תגבה חובות ללא עיקול?

אם אין כסף בחשבונות בנק - מה תגבה בדיוק?

TheHock

New member
אני לא מכיר את כל השיטות...

אבל למשל הגבלת חשבונות בנק, עובדה שאת רוב החובות לא גובים בשיטה של עיקול רכוש .... הרי גם ככה לרוב העיקול עולה יותר מאשר הוא נותן - ואז רק גדל החוב של האדם....

gershon17

New member
אם יש כסף בחשבון הבנק

אפשר פשוט לעקל אותו. רשויות המס נוהגות כך כבר שנים רבות. השאלה היא איך תגבה חוב כשאין מספיק כסף נזיל זמין. מה נשאר לך פרט לעיקול של רכוש?

טשאפק

New member
מה שמותר לרשויות המס לא מותר לאדם

רגיל שחייבים לו כספים. מי שחייב כסף להוצאה לפועל אינו מחוייב אלא בדיווח חלקי על נכסיו, וההצעה של שטרית שהוא ידווח דיווח מלא, גם על מקורות הכנסה ועוד. אם אין כסף לחייב, לעקל לו את הטלוויזיה או המחשב יועיל בעיקר למנגנון. החזר של החוב לא ייצא מזה. העיקול הוא בעיקר סנקציה, וישנן סנקציות אחרות בזבזניות פחות. (אבל לא שליחת החייב לכלא, כפי שהיה נהוג בימי דיקנס).

gershon17

New member
לא אם אין לו כסף

אלא אם אין לו כסף שאפשר להשיג. העלמות מסים וכספים באופן כללי שגורות בישראל על ימין ועל שמאל. מה גם שלא כל חוב שמנסים לעקל הוא בגובה מאות אלפי שקלים. לעיתים עיקול רכוש בשווי של כמה אלפי שקלים יכול להחזיר עשרות אחוזים מהחוב. אסור להקשות על גביית חובות בארץ, כי התוצאה המיידית תהיה שגופים כלכליים יתנו פחות אשראי (בצ'ק דחוי או מה לא). מי שיפגע מזה הוא בדיוק מי שזקוק הכי הרבה לאשראי הזה.

טשאפק

New member
אני לא מבין למה אתה מניח

שהחוק של שטרית בא להקשות על גביית חובות. כאמור, הוא דווקא מחייב את החייב בהצהרה הרבה יותר גורפת על מצבו הכספי (בעבר למשל הוא לא נדרש להצהיר על מקורות הכנסה) ומאפשר סנקציות קשות נגדו: שלילת יציאה מהארץ, אי חידוש רשיון נהיגה, הפיכת חשבון הבנק למוגבל והגבלת השימוש בכרטיס אשראי. גם הסנקציות נגד מי שלא מתייצב להוצאה לפועל, כדי לדווח על מצבו הפיננסי, יוחמרו ויהיה קל יותר לאסור אדם כזה. לגבי עיקול של חפצים אישיים, כאמור, זה פשוט לא משתלם כיום, כאשר מחיר מוצרי חשמל נמוך ואיש אינו קונה משומש. מתברר כי במקרים רבים חובו של החייב להוצאה לפועל רק תופח כתוצאה מעלות העיקול עצמו. זה טוב, כאמור, בעיקר למנגנון עצמו. הדבר היחיד שבאמת שווה לעקל זה רכב, ואת זה עדיין יהיה אפשר לעקל.

טשאפק

New member
ע"פ הצעת החוק של שטרית

לא יאפשרו לחייב לצאת מהארץ, ועוד כל מיני הגבלות מסוג זה שמחייבות שיתוף מידע ממשרדי ממשלה שונים. גם כך, כל עניין העיקול הוא יותר סנקציה מאשר אמצעי להשגת כסף. כמה כבר שווה,למשל, מחשב משומש? (לעומת ערכו לבעליו). שינוי נוסף הוא בגביית חובות של עד 30 אלף ש"ח. במצב הנוכחי ישנו תשלום בסיסי של אלפי שקלים לעורך הדין שמטפל בחוב מטעם ההוצאה לפועל, והתשלום הופך את כל ההתעסקות לבלתי כדאית. השינוי אמור לבטל את העלות הזו. לא התעמקתי בפרטי המנגנון.

למעלה