הוצאה ללא חשבונית.

volfson

New member
הוצאה ללא חשבונית.

ביצד נלקח בחשבון תשלום לאדם פרטי (ללא חשבונית) ? כיצד מוכיחים שהיתה כזו הוצאה ?

חיים 11

New member
תמיד עדיפה חשבונית

ברור שעדיפה חשבונית כי אז ייתכן ויהיו גם מעמ תשומות.מכל מקום:אם אכן הוצאה הוצאה עיסקית בצק לאדם פרטי אפשרי בנסיבות אלה לבקש הכרה בהוצאה גם אם אין חשבונית ולרשום את מספר הצק כאסמכתא להוצאה הזו עם הסבר להוצאה.רצוי מאד לא להרבות בבקשה להוצאות מעין אילו כדי שלא להתעמת עם הרשות ,שהרי ברור שלרוב יש חשבוניות מסודרות לתיעוד ההוצאות העסקיות.

nirdagan

New member
יש לבקש קבלה מהאיש

רצוי שיהיה מצוין בה: הסכום, תאריך, השירות או מוצר שקיבלת, ואופן התשלום, ופרטי האיש (שם ומספר תעודת זהות).

volfson

New member
ואם כל העסק מבוסס על כזו ...

הוצאה ? מה עושים סוחרים בציוד משומש , אלא שקונים מאחד ומוכרים לאחר ? הרי חצי מהפעילות שלהם היא תשלום מזומן לאדם פרטי עבור טובין ! תודה.

PINIZ

New member
ציוד משומש

ראה תקנות מע"מ (מכירת רהיטים משומשים) תשלט-1979 יש שם מענה לכל הבעיות שהועלו על ידך.

volfson

New member
תכלס ...

אני רוצה לנהל משחק פרמידה. הרעיון הוא שמצטרפים לרשימה של אנשים, משלמים סכום של כסף שחלקו מועבר לעומד כרגע בראש הרשימה. כיצד מנהלים מאזן של כזה תהליך ? לדוגמה - אם חבר חדש מצטרף, ומשלם 10 ש"ח. (ואני אמור לנכות מזה 1.8 עבור מע"מ לא ?). עכשיו אני צריך לשלם לעומד בראש הרשימה. נגיד 7 ש"ח. 10 - 1.8% = 8.2. 8.2 - 7 = 1.2. כלומר בקופה נשארו 1.2 ש"ח. אבל ... תמורת ה 10ש"ח אני מספק קבלה, מה קורה עם ההוצאה (ה - 7) ? תודה.

nirdagan

New member
בכלל לא מדובר בציוד משומש

אלא בכרטיסים או מוצרים חדשים. וכן, מכל 11.8 שקלים שמישהו משלם לעסק עבור כרטיס\מוצר צריך לשלם 1.8 שקלים למע"מ. זה לא יותר מסובך מאשר בעסק רגיל. ישנם עסקים שהכרטיס עצמו מהווה חשבונית מס, למשל בתי קולנוע. זה פרט טכני שמפשט את הניירת. לגבי התמלוגים אולי אפשר לראות בזה זיכוי, ולהוציא חשבונית זיכוי. אם סכום התמלוגים עובר את מה שמקבל התמלוגים שילם, עליו להוציא לך חשבונית. הוא יכול להשתמש בחשבונית של השכיר לצורך כך, אם איננו עוסק. לחילופין אל תשלם להם בכסף אלא בתלושי קנייה של רשתות סופרמרקטים ואז תקבל חשבונית על רכישת תלושי הקנייה. ומקבלי התלושים יתנו לך אישור על קבלת התלושים (קבלה ולא חשבונית).

nirdagan

New member
וכמובן שכחתי...

שייתכן שאתה צריך לנכות מס הכנסה במקור למקבלי התמלוגים, בלי קשר לשיטת התשלום. כמו כן אינני בטוח ששלטונות המס יראו בשיטת חשבונית הזיכוי לגיטימית, כי לא מדובר בביטול עסקה.

ofirgaon

New member
קצת מידע

אני עובד בחנות ספרים ואנחנו קונים ומוכרים גם ספרים משומשים. למשל כשמישהו בא למכור לנו ספרים משומשים שלו אנחנו רואים כמה ונותנים לך חשבונית זיכוי. כל העניין הזה מסודר עם מס הכנסה, יש לנו ספרים של חשבוניות זיכויים שבאים ב3 עותקים- אחד ללקוח, אחד לחנות, אחד למס-הכנסה.

nirdagan

New member
לדעתי יש הבדל מהותי בין המקרים

לדעתי העדכנית, משתתף בפירמידה הוא מנהל עסק וחייב להיות עוסק. המשמעות היא שלא ניתן להוציא בגין התשלומים למשתתפי הפירמידה חשבוניות זיכוי או "חשבונית עצמית", והם חייבים להוציא חשבונית בעצמם. לעומת זאת מי שמוכר ספרים משומשים לחנות ואיננו עוסק במכירת ספרים, לא צריך להוציא חשבונית.

פירמידה???

ניר שלום אני אוהב לקרוא את תשובותיך המלומדות לאנשי הפורומים, ורואה שיש לך ידע נרחב מתחומים שונים אך בנושא פירמידות יש לי להוסיף כי הנושא אינו חוקי בארץ ואף לא בארה"ב. יש לי ספרות בנושא ואשמח לשתף אותך אם תרצה. איציק לביא

nirdagan

New member
חוקי בארץ ובארה"ב

איזה חוק בארץ אוסר MLM או משחקי פירמידה אחרים? נשמח אם תשתף אותנו בספרות שיש לך בענין החוקיות.

למעלה