הוצאה להדפסה

OrrKislev

New member
הוצאה להדפסה

כן. הדפסה, לא דפוס. ציור אשר ציירתי בפלאש, כולו וקטורי, הייתי רוצה להדפיס על A5 (חצי דף) ושהוא יהיה באיכרות מדהימה. באיזה פורמט לשמור? עכשיו שמרתי בפורמט png, עם 300 dpi, שזה בהחלט ממש מוצלח. אני בטוח שיש משהו מוצלח יותר, ואני רוצה לנסות לפני ההדפסה. לזכור שאני מדפיס בבית ולא בבית דפוס, לא צריך להגיד ש"בד"כ בבתי דפוס הם מדפיסים את זה כHLS, ואם שומרים כRGB אז הצבע משתנה"...

j i m m y

New member
תיצא את זה לפורמט EPS

וקח בחשבון שזה יקח הרבה מקום

OrrKislev

New member
והתמונה עצמה

זה אחד העמודים לספר ילדים אשר כתבתי לחברה שלי, סמדר. הבחורה האומללה בתמונה זו היא, והיא כרגע בחיפושים מי גנב את הקול שלה. הטקסט שמלווה את התמונה הזו הוא: "תחילה היא חיפשה ליד אבנים ואח"כ גם ליד העצים" את הסגנון של הרקע אני כבר ידעתי המון זמן. ולקח לי המון זמן בניית דמות הסמדר. למדתי די הרבה על תהליכי הcharacter dezign, וזה ממש מגניב וקשה. ציירתי המון סמדריות, בהמון פוזות, עד שהגעתי למשהו פשוט, שניתן לזהות אותה בקלות, וגם אם אני מצייר אותה בפוזות שונות והיא נראית קצת שונה (כי זה קשה לחזור על אותה דמות בפוזה שונה) היא עדיין תיראה נהדר.

אכן

דבר ראשון, אם אני לא טועה, בתי דפוס מקבלים גם קבצי פוטושופ בפלאט. אז כמו שג'ימי ציין, EPS אכן עובד מצוין עם וקטורי, אבל אם אתה רוצה ראסטרי, אז אין אחר מBMP. הייתי רוצה לדעת איפה השגת חומר על עיצוב דמויות?

OrrKislev

New member
תודה רבה

הדפסתי נסיונית את הPNG שלי, ויצא נהדר נהדר, תודה בכל זאת.חוץ מזה, סתם עשיתי גוגל על הענין, עיצוב דמויות לספרי ילדים, זה קיים, וזה נחמד.לפני כמה חודשים ראיתי סרט תיעודי של מישהו מדיסני, על המחלקה שלו. אז חצי סרט על איך הם פועלים, ומה קורה אצלם במשך השנים, וחצי סרט על תהליך בניית דמות. אז זה היה ממש מגניב. אני חושב שזה היה בערוץ yes , אבל אני לא בטוח...זהו.

talshani9

New member
יש משהו נורא סוריאליסטי ויפה

בקווים המינימליסטיים והנקיים של הנוף... אשמח לראות עוד איורים מהספר.

j i m m y

New member
אבל

אבסטקרטי = מופשט, והכל שם מופשט. לשם השוואה - גם הדמויות של הסימפסונס נקראות דמויות אבסטרקטיות (וזה בא מהפה של הStory board artists שלהם) וכל הפריטים בציור של אורכסלוו - הענן, ההר, השמיים, גל - הם מופשטים

SCaToPHaG

New member
יש ויש

ברור שקיימת הפשטה כלשהי בציורים של אור, אבל זה לא הופך את הנוף לאבסטרקטי. הוא לא מופשט - הוא פיגורטיבי - רואים הר, ענן, גל. אני באמת צריך לתת דוגמאות לציורים אבסטרקטיים? ובקשר לסימפסון - קודם כל, המונח "דמות אבסטרקטית" הוא אוקסימורון בפני עצמו. שנית - אני בטוח שכשאמרו באנגלית abstarct לא התכוונו למונח מעולם האמנות המודרנית - אלא לפירוש נוסף של המילה באנגלית יומיומית, שמשמעותה למשל תקציר של טקסט - מעיין סיכום של נקודות חשובות של הנושא.

OrrKislev

New member
הענין הוא

שבכל ההגדרות האלה של הז'אנרים, במיוחד במאה העשרים - אז כל אחד מגדיר את זה קצת אחרת. ואם ג'ימי-בוי רוצה להגיד שזה אבסטרקטי - אני אסכים איתו, ואם אתה אומר שלא, אני גם אסכים איתך, שניכם אמרתם דברים נכונים. במקרה אני יותר מסכים איתך בקשר לזה שזה לא באמת אבסטרקטי כמו ה"מונח המקצועי" אבל זה לא באמת משנה. העיקר שיצא לי ים ענן פרח וגבעה נחמדים, והדמות של סמדר מרהיבה... טל שני - אז מה, להוציא את הספר לאור שתוכלו לקנות, או להדפיס פעם אחת, רק לסמדר, וזהו? (יש לי קשרים, זה בסדר, אפשר להוציא לאור ללא המוני כספים)

מיכאל ג

New member
הפירוש של המלה אבסטרקט

בקונטקסט של אמנות היא ציור שאינו מנסה לדמות משהו מהעולם האמיתי אלא הוא משהו לכשעצמו, פשוט צורות עם אסתטיקה מסוימת. למשל, ציורים של ג'קסון פולוק (שהיה זורק צבע על הבד), ואסילי קנדינסקי (כל מיני עקומות, קווים ואזורי צבע, בעיקר), מארק רותקו (ריבועים בצבעים שונים), מונדריאן (צורות גאומטריות נקיות בצבעים בסיסיים), וחואן מירו. המלה שאתה מחפש היא "מפושט", simplified, לא מופשט.

j i m m y

New member
קראת את התוכן של ההודעה?

או שתוך כדי כתיבת ההודעה שלך שכחת אותו?

j i m m y

New member
כן

כתבתי שם שלא אני המצאתי את המושג אבסטרקטי לאיורים מסוג כזה, שמעתי את זה לראשונה בהקשר של דמויות מאויירות מהסטורי בורד ארטיסט של משפחת סימפסונס. אני יודע על מה אתה מדבר בהקשרים של אמנות אבסטרקטית, אבל אני דיברתי על דמויות מופשטות. מה 'עדיף' להגיד שזה, אבסטרקטי או סוריאליסטי? בתחילה באתי רק בשביל לתהות אם talshani9 התבלבלה בין סוריאליזם לאבסטרקט - האם זה סוריאליסטי? אני יודע על מה אתה מדבר: אמנים אבסטרקטים מתעסקים עם צורה בחלל ובאוירה, אבל שוב, לא לזה התכוונתי.

מיכאל ג

New member
לא יודע מי זה הסטורי בורד ארטיסט

של הסימפסונס, אבל הוא לא חסין טעויות. למלה אבסטרקט יש משמעות ברורה ואם מישהו משתמש בה במשמעות אחרת, אז הוא טועה. זה לא עניין של דעה - אני יכול להגיד שלדעתי משמעות המלה "שולחן" היא חיה אפורה וגדולה עם חדק, אז מה? אז זו דעתי ומבחינתי אני צודק?

SCaToPHaG

New member
אם כבר ג'קסון פולוק - אנקדוטה

מחקרים עכשווים (2002) מראים שכל ציורי "ההשפרצות" של פולוק הם למעשה טקסטורות של צורות פרקטליות. העניין מדוד ובדוק מדעית. הוא צייר את הציורים 25 שנה לפני שנתבע המונח "פרקטל". הוא השפריץ זרם של צבע בפחות מדקה (הזרם הראשון בציור) והצליח איכשהו ליצור צורה פרקטלית. (כל שאר ההשפרצות הבודדות, כמו גם הטקסטורה הכללית שנוצאה, היו פרקטליים) סתם לידע כללי.

למעלה