הופ הופ

ווינגז

New member
שרתים פרטיים

השרתים הפרטיים הפכו בעיני שחקנים רבים לתחליף למייפל סטורי המקורי, למרות שהם ידועים כלא חוקיים במובנים רבים - גונבים את הפרנסה לנקסון, מפעילת המשחק, שדואגת להיותו חינמי ברוב תחומיו, וכן עבירה על זכויות יוצרים, פריצה לשרתי המשחק ועוד. לפני מספר ימים נתפס גולש ישראלי שהפעיל שרת פרטי שכזה, והקהילה העולמית סוערת בעקבות המקרי. הכתבה שמצורפת למטה מסבירה לנו קצת יותר למה שרתים פרטיים נחשבים ללא חוקיים, אתם מוזמנים להגיב.

Don Nirtin

New member
../images/Emo87.gif מה הוא חשב לעצמו?

כתבה מעניינת. הם לא דייקו בדבר אחד- התשלום לנקסון הוא רק בעבור תוספות. לא עבור שדרוג הדמויות.

אבל זה לא הפסד!

חוץ מזה שכל עוד שהוא לא ביקש כסף ללשחק או ביקש כסף לשידרוגים זה חוקי לגמרי! זה מה שקרה עם ODINMS שנקסון טבעו אותם והם יצאו זכאים עד שברוב טיפשוטם הם בקשו "תרומות" כדי להפוLאנשים ל- GM'S ולקבל רמה עבודה רמה 200 עם כל הסקילים שיש מכל העבודות

החאמוס

New member
עוד משהו שאני רוצה להוסיף

למרות שגם אני לא ממש מצודד בנקסון ולא חושב שמייפל זה משחק כזה "חינוכי" אני רואה שהרבה מדברים כאן על ספציפית על כל מיני "בעיות" של נקסון,לדוגמה "לנקסון יש מספיק כסף,הם לוקחם כסף מכמה בגדים בnx cash..." ו"נקסון מרוויחים את הכסף שלהם בעיקר מארצות הברית וישראל היא חלק קטן,אז מה אכפת להם" וכל מיני כאלה,עכשיו זה ממש שטויות! קודם כל שזה בכלל לא קשור למה שהילד הישראלי עשה (זה היה יכול להיות כל אחד אחר בעולם) אתם אומרים כאן דברים לא נכונים לגבי החברה שכאילו יש לה מספיק כסף,מאיפה לכם לדעת כמה כסף יש לה? היא משיגה את הכסף שלה על העובדה שהיא עשתה,מי שלא רוצה לשלם כסף על "כמה בגדים בnx cash" לא חייב לשלם לה,אבל היא תקח כסף באיזו צורה שהיא רוצה. מה גם שיש חוקים וזה לא משנה כל ה"יש לה מספיק כסף" פגעו לה ברכוש רוחני ומי שפגע בה צריך להיענש,את העניין של כמה כסף יש להם תשאירו להם...

deisy

New member
מייפל לא משחק חינוכי?

מממ... מייפל לא מנסה לחנך אף אחד אני חושבת, מייפל נועד להנאה ... מה זה "משחק חינוכי"? זה שלומדים בו את הא' ב'? בתור אמא, עדיין אל ראיתי משחק חינוכי, כן ראיתי משחק אלים יותר או פחות אלים, אבל ההגדרה של "חינוכי" בעייתית לגבי משחקים.. אני לא מצפה שהם יחנכו לי את הילדים, בשביל זה אני ובעלי קיימים
מעבר לזה, אני בהחלט מסכימהלגבי ה NX ואין לאף אחד זכות להכנס לנקסון לכיס או להגיד משהוא על ה NX, סה"כ המשחק חינמי, ואף אחד לא מחוייב לרכוש NX..

ווינגז

New member
אין ספק

שהאחריות על החינוך היא של ההורים, אבל כן יש משחקים שמוגדרים כחינוכיים וחינוכיים פחות. GTA (משחק שבו את עובדת בשביל המאפיה ורוצחת אנשים) הוא לא משחק חינוכי.
מייפל נחשב משחק יחסית חינוכי לדעתי, במיוחד כי עד עכשיו לא היה בו שימוש בנשק חם (בגלובאל). בדיוק רציתי להעלות את זה לפה, האמת היא שלי קצת מפריע לראות שלפיראטים הולכים להיות אקדחים ואגרופנים, זה הופך את המשחק להרבה פחות תמים והרבה יותר אלים לטעמי.

deisy

New member
חינוכי

זה הרבה עניין של הגדרה... פתחי שרשור חדש, יש פה מלא אמהות שיגיבו
מעניין לראות תגובות של הורים מול ילדים

החאמוס

New member
מה זה משנה ילד או מבוגר?~

אני ילד ואני דווקא לא חושב שרובים וכלי נשק הם חינוכיים. זה לא ייקבע אם המשחק חינוכי או לא. יפה שהבהרת שהמחשק הוא גלובאל,ולא גירסאות אחרות (בהם כבר משתמשים ברובים ועניינים). כשהתחלתי לשחק במייפל חשבתי לעצמי "יאי! איזה כיף! סוף סוף יש לי מייפל...) אבל אם הזמן הבנתי כמה דברים יש מעבר למייפל ה"תמים". זו סתם אמירה שלי..(-: לעניין - צודקות\צודקים! נקסון מתכוונים להעלות את העבודה החדשה (חחח...היא לא חדשה -_-) עם כל מיני כלי נשק ובסוף המשחק יהפוך לCrysis 2D...לדעתי כבר עכשיו המשחק לא כזה חינוכי בגלל כל הNPC היפניים המוזרים האלה,וכל הזאקום וההורן טייל.

החאמוס

New member
בקשר לשרתים פרטיים

....הם לא בדיוק חוקיים,כלומר הם בטוח לא חוקיים ופתחית שרת פרטי זו הפרת זכויות יוצרים ובטח שגם פגיעה ברכוש רוחני בדרך עקיפה. מממ...מישהו פרץ פעם את קבצי הגירסה הגלובאלית של נקסון והוא פירסם את זה בכל העולם (כמובן עד שלא ראו שהוא פירסם לא היה אפשר לעלות עליו כי הוא פורץ על המחשב האישי שלו,ולא צריך להכנס לאיזה מסד נתונים של נקסון) ואז התחילו לפתוח הרבה שרתים פרטיים בכל העולם (שהגדול מהם היה OdinMS),נקסון גילו את זה אבל לא יכלו לעשות כלום מכיוון שהקבצים כבר פורסמו ברחבי האינטרנט. לכן נקסון הוציאו באותה תקופה שהם מאשרים פתיחת שרתים פרטיים (בגירסה הגלובאלית,כלומר הפרוצה) אלא אם כן אין מהשרת רווח אישי. עכשיו,אולי הרבה שרתים פרטיים לא מנסים להרוויח רווח אישי מהמשחק (ולא רק כסף) מהמשתמשים במשחק (OdinMS כן הרוויחו כסף מהמשתמשים ונענשו על כך) אבל בדרך עקיפה הם פוגעים ברכוש הרוחני של נקסון בכך שהם גורמים לעוד אנשים להפסיק לשחק במייפל גלובאל ולעבור לשרת פרטי מדי יום.

deisy

New member
אתה יכול להביא לינק

להראות שנקסון "מאשרים" שרתים חוקיים? כולם אומרים, נקסון אישרו, נקסון אמרו, נקסון ונקסון עדיין לא ראיתי במו עיני משהוא כתוב של נקסון שבו הם "מאשרים" שרתים פרטיים... זה שכולם אומרים עדיין לא אומר שהם באמת אישרו את זה....

החאמוס

New member
אני ראיתי במו עיני,וחוץ מזה אני לא רואה~

שנקסון מורידים שרתים פרטיים שלא מרוויחים מזה. את אודין הורידו תוך כמה ימים מאז שניסו להשיג רווח מהמשחק וככה גם שרת פרטי ישראלי ירד מהמפה (ויש עוד שרת פרטי ישראלי שמרוויח רווח אישי מהמשחק ואני מאמין שגם הוא תכף יירד),אבל שרתים פרטיים שלא פוגעים באף אחד נשארים עומדים שלמים ובריאים טפו טפו. נקסון רשמו את ההודעה בחדשות שלהם שמשתנות כל יום,חכה,אולי אני אמצע משהו בפורום תמיכה שלהם.

deisy

New member
"חכי" אם כבר..

אני מחכה... והרי אי אפשר לעלות על כל השרתים הפרטיים, אני בטוחה שאם הם היו עולים עליהם הם היו דואגים לסגירתם... וכן, אני מאוד רוצה לראות את נקסון אומרים בעצמם שהם מאשרים שימוש בשרתים פרטיים....

החאמוס

New member
סליחה,הייתי בטוח שדיבר בן.~

ממ היית שמח לחפש את ההודעה שנקסון פירסמה מימים שהגירסה שלהם הופצה ברחבי האינטרנט,אבל הבעיה היחידה היא שאני לא יודע איך נכנסים לפורום שלהם o_O אפשר קישור בבקשה?

deisy

New member
lol

אתה שולח אותי לחפש?
וכרגע באמת אין לי זמן גם לחפש.... אבל אם תמצא משהוא - אשמח אם תעלה את דבריהם לפה, קשה לי להאמין שיש "אישור רשמי" מנקסון להפצת שרתים פרטיים של המשחק שלהם....

deisy

New member
../images/Emo6.gif

אני? (קצת קשה לי עם השרשורים הארוכים האלה להבין מי מגיב למי
) חופשי
בואי

החאמוס

New member
אין טעם להמשיך לחפש,כנראה שנקסון כבר מחקו את~

ההודעה. בכל אופן, ביום שפורסמו מלא אשכולות לפתחית השרת OdinMS (הפורום - forum.maplestory.co.il) נתנו גם קישור להודעה של נקסון שהייתה בחדשות המתחלפות שלהם,ובה היה כתוב שהם נותנים לאנשים לפתוח שרתים פרטיים עם הקיבצי גירסה של גלובאל,כל עוד לא נעשה בהם שימוש לרווח אישי או פגיעה במשחק,וזה בגלל חוסר אונים של נקסון להחזיר לעצמם את הלקוחות עקב פריצת הקבצים. הם כתבו מכתב יחסית ארוך,ובו כל מיני "בלה בלה" על החברה ועל שרתים פרטיים ומה מותר לעשות ומה אסור. בכל אופן,נראה לי שההודעה נמחקה,אבל אם לנקסון יש באתר ארכיון הודעות אז אפשר לחפש.

deisy

New member
משום מה

לא נשמע לי הגיוני שנקסון אישרו לאנשים לפתוח שרתים פרטיים עם הקבצים שלהם... על דברים כאלה יש זכויות יוצרים! ואין שום סיבה שבעולם שהם יתנו אותם לכולם בחינם... ובאמת, עד לא אראה בעיני "אישור רשמי" של נקסון על זה - דעתי תישאר כמו שהיא...

למעלה