הופעתה של להקת fuego

da me la plata

New member
הופעתה של להקת fuego

בזה הרגע בערוץ הראשון מראים פרומו לקראת הופעת הלהקה בארץ ואני חייב לומר.......... ממש לא משהו. המון תאורה, המון תלבושות, המון רקדנים, המון תפאורה ו...כלום. זה נראה משהו בסגנון הריברדנס אלא ששם היתה מוסיקה חיה שנוגנה על הבמה, כמו כן המוסיקה המדהימה נכתבה ע"י ביל וולאן המדהים שחיבר מוסיקה מקורית ומדהימה. ואילו כאן, לא רק שאין מוסיקה חיה אלא שמדובר בשירים של הדיאר-סטרייטס, כרמינה בורנה ועוד כל מיני זמרי פופ, פשוט מישמש נפוח בכל קנה מידה עם מוסיקה שמה זה כבר טחנו לה את הצורה בכל ז'אנר אפשרי! פשוט מסחרה! ניתן לשלב את דברי עם הדיון בנושא הפלמנקו פורו, האם זה ממש פלמנקו כי רוקעים ברגליים ועושים אולה? מה התנאים המינימליים לכך שמופע כלשהו יוכל להיות תחת הכותרת פלמנקו? לדעתי יש פה הזנייה של הפלמנקו וגם אם עושים מופע גדול וראוותני ניתן בכל זאת לשמור על איזה סטנדרט "פלמנקי" ולא לצעוק אולה באקורד הסיום של כרמינה בורנה... אז לסיכומו של דבר, הרבה על כלום, מופע שבוודאי לא מצדיק עלות כרטיס של למעלה מ 200 ש"ח! לאוהבי מופעי ראווה ססגוניים ובהחלט לא למביני דבר...

da me la plata

New member
קבלו תיקון

יש כמה קטעים עם מוסיקה חיה....בין מארק קנופלר לכרמינה בורנה...

Gods Wave

New member
ראיתי חלקים מזה אתמול

ואני מסכימה. אמנם יש משהו מרשים בטכניקה והדיוק אבל זה ממש לא פלמנקו בשבילי... גם לי זה הזכיר את הריברדנס. אין שם שום מקום לרגש, והרי הרגשות הם ליבת הפלמנקו. זה בהחלט לא נראה לי מופע לאנשים שאוהבים ומבינים בפלמנקו.

flamenca

New member
מסכימה בהחלט!!!

אבל אתם חייבים להודות - תילבושות מהממות ותאורה סוף הדרך.

flamenca

New member
לא הייתי מרחיקה לכת עד כדי כך...

זה לא שזה לא אומנות, זו אומנות מסוג אחר...

ראיתי גם ודווקא אותי זה מסקרן.....

האמת שקל לי לדבר כי אני פשוט הולכת לראות את ההופעה בלי לשלם עליה, אבל... כשצפיתי בתכנית הזדעזעתי עמוקות מהמוסיקה המעצבנת גם כשהיא היתה בקצב של פלמנקו ואז נזכרתי שגם בריקוד חובה שמנולו מרין עשה לפני שנתיים לקרן עדי היה סינתיסייזר, לא עלינו!!! אני חושבת שהתאורה מדהימה והתפיסה הבימתית נפלאה, אין ספק שזהו מחול ממוסחר ויש גם כזה, אין מה לעשות. אבל תשומת לבכם לעובדה שהרקדנים שדיברו לא קראו לעצמם bailaor אלא bailarin - מה שאומר שלפחות הם מודעים לזה שהם לא רק רקדני פלמנקו, או בכלל. זו דוגמה מובהקת למהו פלמנקו מודרני, כן גם זו נחשבת ללהקת פלמנקו!!!!! טובה או לא, אוהבים או לא, זה כבר סיפור אחר לגמרי.....

למעלה