הופעה של samai בקרוב

qanunji

New member
תגובה

לגבי תורכיה אני מסכים איתך ברמה העקרונית, אך אני עדיין מעדיף את הכתיב "תורכיה" משום שהוא משמר גם את הכתב העות'מאני. לגבי צופי אני לא מסכים, גם מבחינת הגיה יש הבדל בין ص ל- س וראוי לשמר אותו. מקור המילה הוא לא בתורכית אלא בערבית ולכן אין להסתמך על הכתיב התורכי.

faridi

New member
הופעה של samai בקרוב

קהיר איסטאנבול" בהופעה ,חמישי, 7/6 בשעה 21:00 קונצרט של מוסיקה אותנטית מטורקיה, מצרים ומה שביניהם. ערב מיוחד המשלב יצירות קלאסיות ומודרניות מהמסורת הסופית, האוטמאנית והמיצרית. מופע סוחף ומעורר רגשות, מעצב עד שמחה. איתן ברוך-עוד ערבי וטורקי קובי הגואל-תופים מזרחיים שירלי סמרט-צ'לו מזרחי דמי כניסה: 40 ש"ח האירוע יתקיים אי"ה בבית "הודיה" רח' האחים מסלוויטה 7 קומה ב' שכ' מונטיפיורי ת"א. איך להגיע: מרחוב אבן גבירול: נוסעים דרומה עד קצה אבן-גבירול. ממשיכים ישר לרחוב יהודה הלוי. ברמזור הראשון פונים שמאלה לרחוב החשמונאים. נוסעים מזרחה עד הסוף לכיוון דרך פתח-תקוה (מנחם בגין). פונים שמאלה בדרך פתח תקווה ומיד ימינה לשדרות יהודית. משדרות יהודית - פניה ראשונה ימינה לרחוב הנצי"ב ופניה רביעית שמאלה לרחוב מסלויטה 7. ממחלף דרך השלום ולבאים מכיוון צפון: פונים שמאלה מדרך השלום לדרך פתח-תקוה או ממשיכים ישר מדרך נמיר לדרך פתח תקוה. נוסעים דרומה על דרך פתח-תקוה ונכנסים לרחוב המסגר. פניה ראשונה שמאלה לרחוב בן-אביגדור, ממשיכים ישר עד סוף הרחוב, משמאל יש חניון שפתוח בשעות הערב חינם, יוצאים ברגל מצידו השני של החניון וחוזרים קצת אחורה עד למסלויטה 7. לבאים מכיוון דרום: על דרך פתח תקווה, רמזור אחד אחרי הצומת של המסגר-דרך פ"ת-החשמונאים, פונים ימינה לשדרות יהודית. משדרות יהודית - פניה ראשונה ימינה לרחוב הנצי"ב ופניה רביעית שמאלה לרחוב מסלויטה 7. מומלץ בחום ! (טליה, בלי תירוצים !)

faridi

New member
בזמן האימפריה העות'מנית היה רלוונטי לכתוב

תורכיה וכך אצל היהודים כתבו בכתביהם. מאחר והשפה נכתבה כמו בערבית שבה יש אותיות מקבילות ל-ט' ול-ת' וכן לכ' ולק'. ט' יותר חזקה מת'. וק' יותר חזקה מכ'. ת' רפויה אמורה להיות כמו th באנגלית. אז כשיש שם או מילה משפות לועזיות, מתעתקים בעברית את האות ט' על מנת שלא נכנס לספק אם זה t או th ונבטא T על בטוח. כנ"ל לגבי האות ק' שבאה כתחליף לאותיות q,k (ו-c במדה והיא מבוטאת כמו ק) וזאת על מנת שלא נחשוב שהכ' רפויה ולא נבטא נכון. כשכאמל מוסטפה אתא-טורק הכניס את הכתב הלטיני לשפה הטורקית, הנוהל הלטיני גם נכנס. גם בעמותת ארקדאש מחייבים לכתוב טורקיה ולא תורכיה.

qanunji

New member
אתה מדבר על תעתיק מאנגלית

ועם כל הכבוד לעמותת ארקדש היא לא סמכות לשונית. באקדמיה כותבים תורכיה.

טליה ג

New member
כי את האות ק בערבית ובעברית

נהוג לתעתק ב-Q. בשלטי דרכים נהוג לכתוב Qiriat Ata, Ashqelon, Eqron וכד', אבל לאחרונה הוחלט לשנות את הכתיב הלטיני בשלטים ולהתאים אותו להגייה בת זמננו. לתיירים המבקרים בארץ (יש פה ושם עוד כמה כאלה...) לא מעניינת האתימולוגיה; הם צריכים לדעת איך לבטא את שם היישוב, וה-Q הזו מאוד מבלבלת.

SuzieRS

New member
בוקר טוב טליה! יש לך תמיד את התשובה הטובה.

זאת הייתה שאלה רטורית לתשובתו המנומקת של ה qanunji. אם כבר אנחנו בפורום טורקיה או תורכיה, אז בתורכית המילה היא kanuncu. אני מבינה שיהודים מבטאים את ה- cu כמו-ji. אבל : בתורכית אין "Q " . ועוד אבל...
שמות וכינויים : כל אחד ראשאי לכתוב את שמו או כינוייו כאהבת נפשו- אין כללים. אז qanunji או kanuncu - בכיך,מה שטוב לך,ובהצלחה.
בקשר לשלטי שמות ערים, זאת בושה לא קטנה. למשל, שלטים על פתח תקוה: בכמה צורות -בלועזית- הם הכולים להופיע??? ורחוב שטמפפר, בפתח-תקוה, בכמה צורות מופיע בשלטים- בלועזית - ??? לא יודעת כבר איך לבטא את השם

qanunji

New member
מדוע קאנונג'י

קאנונג'י قانونجي, הוא נגן קאנון בערבית (כשהתחלתי לנגן קאנון, התחלתי בקאנון ערבי). בתורכית זה בכלל קאנוני kanuni. זה פשוט הכנוי שמלווה אותי שנים.

SuzieRS

New member
ל- qanunji ולכבוד יוצרי צלילים נעימים ../images/Emo140.gif

תודה להסבר על כינויך. התברר שבתורכית שני השמות kanuncu וגם kanuni הם נכונים (בדקתי) שבוע טוב !

samai

New member
../images/Emo79.gif קאנונאקי ../images/Emo79.gif

אגב ביוונית נגן הקאנון נקרא KANUNAKI סתם - נחמד לדעת... א.

qanunji

New member
kanonaki לא kanunaki

למי שמתעניין בכלי הנפלא הזה, מוזמן להיכנס כאן לאתר שלי ולקרוא סקירה מקיפה

טליה ג

New member
אני מאוד אשתדל להגיע!

אבל מתי יהיו הופעות בחיפה ובצפון? גם לנו הצפוניים מגיע!

samai

New member
../images/Emo13.gif למי יש קשרים באיזור בצפון ../images/Emo35.gif

אשמח אם יש למישהו רעיונות, טלפונים או קונקשן למקום קונקרטי שאפשר להופיע בו... תודה א.

samai

New member
../images/Emo79.gif קהיר איסטנבול 7.6.07 בשעה 21:00 ../images/Emo43.gif

קהיר איסטאנבול מוסיקה אותנטית מטורקיה, מצרים ומה שביניהם. קונצרט מיוחד המשלב יצירות קלסיות ומודרניות מהמסורת הסופית, האוטמאנית והמיצרית. מופע סוחף ומעורר רגשות, מעצב עד שמחה. צ'לו מזרחי: שירלי סמרט תופים מזרחיים: קובי הגואל עוד: B. Eitan (איתן ברוך) יום ה, 7.6.07 בשעה 21:00 אולם "הודיה" האחים מסלויטה 7, ת"א. לפרטים: www.b-eitan.com 0542-196-396

qanunji

New member
אם כבר, אז עות'מאנית

ועוד תיקונים: תורכיה ולא טורקיה צופית ולא סופית מצרית ולא מיצרית

טליה ג

New member
"טורקיה" זה עפ"י התעתיק הלטיני

Türkiye, כיוון שאת האות T נהוג לתעתק ב-ט' ואת האות K ב-ק'. "תורכיה" זה עפ"י התעתיק הערבי تركيا, אבל שני התעתיקים נכונים. מה שכן, אי אפשר לעשות סלט בשניהם ולרשום "טורכיה" או "תורקיה". "צופית" (صوفية) זה תעתיק המבוסס על האתימולוגיה, כיוון שהאות צ מקבילה ל-ص בערבית מבחינה אתימולוגית, אבל אם מבססים את התעתיק על ההגייה בלבד, זו לא תהייה שגיאה לכתוב סופית ב-ס. לגבי "מצרית" אתה צודק. שם המדינה בערבית הוא مصر ללא י', ובעברית יש לכתוב זאת בחיריק חסר.

samai

New member
פארידי, פארידי - כפרה עליך ../images/Emo51.gif

בקשר לעותומאנית - תיקנתי את הטעות. ותודה לכולכם
מרוב שעות מול המסך לא שמתי לב... מה גם שאני דיסלקטי. בקשר ל Turkey אני אוהב לרשום טורקיה ופחות מתחבר לתורכיה. - אני מודה, יש לי סריטה קטנה - אבל זה לא מזיק
להתראות איתן

למעלה