הופעה בלי בס?

israel1986

New member
הופעה בלי בס?

ראיתם פעם את מדור הדיסקוגרפיה באתר הרשמי? בחלק של הבוטלגים יש כמה שירים מהופעה בלוגוס מ-1999, ובשיר הראשון שם (גליה) מישהו (קוטנר?) אומר שמאז ה-doors לא היה הרכב שהופיע בלי בס, ואז הוא הציג את ההרכב - גידי רז בגיטרה, רע מוכיח בתופים וברי (בשירה וגיטרה, מן הסתם...). מה בדיוק הקטע של זה? זה פשוט לא נשמע טוב... אז למה? (כן, אני מחפש נושאים בכוח. הפורום מתחיל לגסוס...)

Minimal Affair

New member
טעות מרה

נושאי המגבעת הופיע במשך כמה שנים טובות בלי בס. וזאת רק דוגמה אחת, ויש עוד הרבה אמנים. העניין הוא - שלדלתות הוא קלידי בס, כך גם נושאי המגבעת, אבל לא בסיסט פרופר. מה בדיוק הקטע של זה? לא יודע. כנראה שזו סתם הייתה הופעה מאולתרת.

israel1986

New member
מה ז"א הופעה ספונטנית?

הם נפגשו ברחוב והחליטו לנגן ובמקרה קוטנר עבר שם?

Crazy Diamond85

New member
קרה גם הפוך... בערך...

באיחוד בסינרמה הם שיחזרו את ההרכב, רק שהפעם בלי גיטרה (גידי רז) והיה את רע מוכיח בתופים, עודד שכטר על הבס וברי על הגיטרה, ככה יצא... זה מה יש :)

יש הבדל, גדול.

היו הרבה, המון, להקות שהתבססו על טריו גיטרה-באס-תופים (לד זפלין, נירוונה, החוויה של הנדריקס,רהצ"פ וכו' וכו') , וזה משהו מקובל לגמרי. לעומת זאת, מחסור בבאס הוא משהו די מוזר, כי המוזיקה פשוט נשמעת בלתי מאוזנת, ותופים בלי באס,בהרכב רוק קונבנציונלי, זה כמו *הכנס מטאפורה מטופשת כאן*. וזה לא כמו הדורס ונושאי המגבעת בתחילת דרכם, שכן היה להם באס, פשוט לא *גיטרה* באס. עכשיו אני לא אומר שזה בלתי ניתן לביצוע, ויש להקות שלמות שמתבססות על הסאונד המלוכלך והבלתי מאוזן הזה (הוויט סטרייפ, למרות שבאחרון כן כבר היה קצת באס, היא יא יא'ס, גם להקה ללא באס) אבל זה בהחלט לא אותו דבר כמו בלי לנגן עם גיטרה שנייה. דווקא מעניינת אותי התוצאה, המוזיקה של ברי עם סאונד מלוכלך ובלתי מאוזן שכזה יכולה לצאת מעניינת בהחלט.

אשף

New member
"בלתי מאוזן" ?

בס ממלא את ההרמוניות ונותן קצב. לא התחברתי כל כך להגדרה שלך.

הכוונה היא.

שהמוזיקה, ברגע שהיא טרבלית מדי , נשמעת באוזן שלי כאילו היא צריכה גיטרה באס שתאזן אותה, כלומר היא צריכה את הצלילם הנמוכים כדי לסבר את האוזן. אולי זו לא הבחירה הכי טובה של מילים, אבל את מוזמן לתת הצעות אחרות לשימוש עתידי.

israel1986

New member
דווקא אני חושב בדיוק ככה

בלי הבס יש תחושה כאילו שהכל תלוי באוויר, וחסר משהו שייצב הכל (מישהו אמר מטאפורה מטופשת?). הבס מאזן את העניין.

Crazy Diamond85

New member
לא אמרתי שזה אותו הדבר...

אמרתי ששני המקרים קרו סביר להניח מאותה סיבה ולא בכוונה תחילה כמובן...

ואני התכוונתי

שבאסיסט זה משהו שממהרים יותר להחליף, אם עודד שכטר לא היה פנוי באותו ערב של ההופעה בבר מצווה, אתה יכול להיות בטוח שהם היו מביאים באסיסט אחר.

Crazy Diamond85

New member
אבל אז זה לא היה איחוד

כל הרעיון היה לאחד את ההרכב המקורי - גידי-עודד-רע-ברי

למעלה