הופה!

benpual

New member
הופה!

עוד מתנדבים עשו את הבלתי יאומן! הצליחו לתפוס 2 שבלריסטים....... אבל בדרך מוזרה...... http://news.walla.co.il/?w=//975808

Super Go

New member
כל הכבוד אבל...

באמת כל הכבוד, לתפוס שבל"ריסטים זה תפיסה יפה. אבל עכשוי יתחילו השאלות, האם נערך נוהל מרדף כמו שצריך? מי בכלל אישר להם לרדוף? אסור לעשות מרדפים אחרי קטנועים! ההבדל בין צל"ש לטר"ש הוא מאוד דק - אני הייתי נותן צל"ש, השאלה מה הקצין בודק יחליט...

r a n 2 9

New member
גניבה / שבלר

לא נראה לי שבעבירה זאת מותר לבצע חסימה קשיחה אלא רק דוקרנים. חסימה קשיחה במקרה פח"ע או פשע חמור.

דיברתי היום עם חבר ביחידת הג'יפים

ב"ה פגשתי במקרה היום, אדם המתנדב ביחידת הג'יפים הזו, יצא לי לגלגל איתו שיחה, ודיברנו גם על האירוע הזה. הג'יפ עם המתנדבים הגיע בנסיעה רגילה - הקטנוע עם השבל"רים נכנס לדרך חד סיטרית (נגד כיוון התנועה) והתנגש בג'יפ. הג'יפ לא ביצע חסימה לכביש - ולא ניסה לתקל את הקטנוע. הוא בסה"כ היה בדרכו לאירוע. אין כאן שום בעיה - ואירוע זה נבדק כבר אמש בידי מח"ש.

שירןן21

New member
אירועים כאלו לא מגיעים למח"ש ובטח

שלא כל כך מהר , במקרים כאלה ממנים קצין בודק ולא מח"ש , מח"ש מתערבים מתי וכאשר מתקבלות תלונות על אלימות של שוטרים ועבירות פליליות שלהם , כל השאר זה קצין בודק.

Super Go

New member
צודקת 100%

מח"ש מטפלים באירועים בהם אכן ישנה עבירת אלימות או עבירה פלילית של שוטר, או כאשר שוטר פותח בבאש ויש נפגעים, במידה ושוטר פותח באש ואין נפגעים מעדכנים את ראש מח"ש וממונה קצין בודק. ולאיציק, אני לא אומר שזה לא מה שהיה, אבל השאלה היא תמיד איך מספרים וכותבים את הסיפור...

שירןן21

New member
מן הסתם שיגיע חוקר

יגיע חוקר , יגיע גם בוחם תנועה שיתחקרו את האירוע , אחרי כל רישום הדוחות ושיוברר מה באמת היה שם ימונה קצין בודק שיעבור על הכל , אם ירצה יתחקר גם הוא את המתנדבים ועל פי המסקנות שלו: פעלו נכון \ פעלו לא נכון \ בחוסר אחריות\ חרגו מהנהלים וכו' כך יתנהגו עימם , או שינזפו או שיצ'ופרו . וגם נגיד ו.. מח"ש היו חוקרים גם מקרים כאלו.. צריך דו"ח פעולה של הבוחן תנועה , צריך דו"ח פעולה של המתנדבים , צריך תיק חקירה של החוקר , עדות מכל הנאשמים ואת התחקור של הקצין בודק , רק אז הכל מופנה למח"ש מחש עוברים על כל הניירת ורק אז נותנים מועד זימון לחקירה , ניראה לך שכל זה ירוץ כל כך מהר?

שלחו חוקר בפקס...

ב"ה את צודקת עם משטרת ישראל שום דבר לא מהיר, הצבים זוחלים כרגיל לאט. במקרה זה היות והיו שני נפגעים (השבל"רים) הגיע לשם חוקר ובדק זאת.

שירןן21

New member
אתה מתכוון שהכל עובר

על פי נוהלים מקובלים , הרי לא יעבירו לחוקרי מח"ש דו"ח אירוע אם חוקר לא חקר ולא הוצגה חוות דעת של קצין בודק.. חוקר בפקס לא ישלחו , אולי אצלכם במתמי"ד מג"ב זה נהוג למרות שאני בספק שמישהו שם יודע להשתמש בפקס.. זה היה ברור מאליו שהגיע לזירה חוקר לא ממש חידשת משהו..
לילה טוב

r a n 2 9

New member
כל אירוע שבו יש עצורים שנפגעו

מגיע למח"ש והם יוצרים קשר עם העצורים ושואלים אותם אם היתה כלפיהם אלימות או לא. וגם יש תיקים שיש עצורים שנפגעו בקטטות(לא חייב עם שוטרים) והחקירות מעבירים את התיק למח"ש. לא בגלל שהם רוצים אלה בגלל שהם חייבים.

שירןן21

New member
לא ממש

אני יסביר את זה עוד פעם מח"ש מטפלים באירועים שקשורים לאלימות של שוטרים ולעבירות פליליות שחושדים ששוטרים ביצעו , זה כולל ירי במהלך מעצר , כולל תלונות של עצורים ששוטרים התנהגו אליהם באלימות וזה כולל תלונת שוחד נגד שוטרים ותלונות של מרמה ושאר העבירות אין צורך לפרט הכל , בקטטות שאין בהם שוטרים מח"ש לא מתערב מה הסיבה שיתערב????????? , גם אם הייתה קטטה ויש פצוע אנוש ממנה אם אין אזרחים , חשודים שמתלוננים שהאדם פצוע כתוצאה מהתנהלות כזו או אחרת של המשטרה מח"ש לא חוקר על מה ולמה יחקור אם אין תלונה ששוטרים עשו זאת או אין דוח פעולה שמזכ"ד ששוטרים השתמשו בכוח כנגד אותו פצוע??? , במהלך מרדף משטרתי אחרי קטנוע, רכב אופניים קורקינט או עגלת סוס , והעצורים נפגעו כתוצאה של חסימה קשיחה של ניידת \ גופו של שוטר או אפילו אפודה זוהרת משטרתית יהיה קצין בודק שיבדוק את העניין ואחרי שיסיק מסקנות גם אם יגיד שהתנהלות הייתה תקינה ויש תלונה של החשודים כנגד אותם שוטרים מח"ש יבדוק את המקרה אבל רק אחרי שיצא דוח קצין בודק , דוח חקירות ובירור ולקיחת עדות פתוחה מהשטורים.. אני לא יודעת כמה ממכם יצא לו להיות במח"ש או אם בכלל הסבירו לכם מה זה מח"ש אבל רצוי שבאמת תלמדו איך הגוף עובד ולא להנפיץ שטויות או להמציא עלילות כאלו ואחרות.. מח"ש לא ממהרים לחקור כל כך מהר אירועים יש סדר התנהלות מסויים שאחרי שיש את כל חומר החקירה רק אז אפשר להתחיל לעבוד .. אני מקווה שהבהרתי את העניין גם לבעלי הפתורים וההקלות ..

r a n 2 9

New member
לא רק זה

כל שוטר שהיה בואו נגיד יותר מפעמיים בחקירה של מח"ש(לא במתן עדות) מח"ש בודקים ומגיעים לכל עצור שהשוטר עוצר כדי לבדוק אם הופעלה נגדו אלימות.

שירןן21

New member
ואת זה מי סיפר לך?

שטויות במיץ שקדי קוקס.. ניראה לך שלמח"ש יש את הזמן כוח ואמצעים לכל עצור לגשת ולשאול אותו "תגיד השוטרת שירן השתמשה איתך בכוח במעצר שהיה לך? תחשוב טוב אולי כן ואתה לא זוכר.." מה ניראה לך? דיי צאו מהסרט הזה כל מיני אנשים שונים ומשונים מספרים לכם סיפורים , אל תאמינו לכל שטות..

ישראל28

New member
א-מה עניין ת.ד עם רכב משטרתי או

רכב מתנדבים לבין עבריינים - ל מח"ש ? נ.ב למיטב זכרוני וידיעתי למעט מקרים של אירועים כמו ירי או מעצר שוטר /חייל מג"ב שלמח"ש הסמכות לחקור וחייבים להזעיק חוקר כי לא יכולים להחקר בידי חוקר רגיל - ממתי מח"ש מגיעים כלכל מהר לטפל באירוע אזרחי או ת.ד ? עודף כח אדם ? :)

שירןן21

New member
גם אם עוצרים שוטר \ שוטר מג"ב

נאמר על עבירת אלימות כל שהיא , יש בסמכות המשטרה לאזוק את אותו שוטר , בסמכותה להחרים לו את אקדחו האישי , ימלאו עליו דו"ח עיכוב\מעצר על פי הנוהל הקיים , חוקר יכול לחקור אותו או יותר נכון לקחת ממנו עדות פתוחה על אותו אירוע שהיה , החוקר יכול לחקור גם את שאר הצדדים ומיד אחר"כ להעביר את החקירה למח"ש , אגב גם קצין חקירות יכול לחתום עליו ל 24 שעות כמו על כל עצור. לגבי הרשעות הגשת כתב אישום והמשך כליאה זה בידים של מח"ש. למרות שבדר"כ רק עוצרים את אותו שוטר ומיד מעבירים אותו לחוקר תורן במשרדי מח"ש (לרוב חוקר תורן נמצא במשרדים רק מהשעה 07:30 ועד לשעה 18:00 בערב
)

למעלה