הופאק

בלין

New member
אין חסרונות?

א)הוא ארוך, ולכן איטי וכבד יותר ב)הוא מעץ, שזה חלש מפלדה ג)אפשר רק לדקור, לא לשסף ד)לקלע יש טווח נמוך ה)את טועה בענק. במקל, חייבים ללמוד תמרונים כדיי לפגוע. ו)הרבה יותר קשה להילחם בעזרת מקל מאשר בעזרת חרב

KagomeSama

New member
אני מסכימה עם בלין.

(האם סוף העולם הגיע?) אתה צודק בהחלט. להשתלט על מקל עץ דורש תמרונים רבים, הרבה יותר מחרב. מקל עץ עמיד הרבה פחות מחרב מתכת. בגשם למשל, חייבים לכסות אותו כדי שלא יספוג רטיבות וירקיב. הוא ארוך ובהתאם למידות הקנדר הוא מסורבל. לפתח מיומנויות קליעה בקלע דורש אימונים רבים, כמו חץ וקשת, ואולי אפילו יותר. להלחם עם מקל דורש סיכון עצמי, כיוון שהמותקף והתוקף קרובים מאד אחד לשני. אבל אולי היתרונות שלו הופכים אותו ליעיל ושווה את הטרחה.

אני דווקא לא מסכים.../images/Emo48.gif

גם לחרב דרושה הכשרה ארוכה כדי ללמוד את כל רזי עמדות התקיפה, ההגנה, הסיבובים, התקיפות, ההסטות וכו'. חוץ מזה, העובדה היא שכמעט כל איכר פשוט יודע להשתמש בצורה נפלאה במטה חובלים, אבל צאיך להשיג הכשרה צבאית מיוחדת (הניתנת רק לחיילים סדירים ולאצילים) כדי ללמוד סיוף. בקשר לדקירה ולשיסוף, אם תבדוק את ההיטוריה (של המציאות), תוכל לראות שרב החרבות נועדו רק לשיסוף, או רק לדקירה, מכיוון שנעשו נסיונות להכליא בין השניים (ואף השלישי, ריטוש) בחרב אחת, דבר שנחל כישלון מוחלט ומוחץ. באותה ההזדמנות אני גם אגיב להודעה של קאגו מסמה (אולי, קאגומה סאמה....? אין לי מושג....
) ואומר שנגד הרטיבות יש שכבת לכה דקה, ושבקשר לקרבה, שגוי לחלוטין. דווקא המקל, שהוא ארוך יותר ומותאם לפגיעות עם הקצה, דורש פחות קרבה פיסית מאשר החרב. אם אתה רוצה חרב ארוכה, זו חייבת להיות אחת מהחרבות הארוכות האלה, כמו של סער, שהן כבדות כל-כך שהן מחייבות אותך להחזיק אותן בשתי הידיים. בקיצר, קלשון הוא הנשק הכי טוב שיש...(בייחוד אם הוא קסום, כמו שלי)

בלין

New member
לא ולא

1)מטה הרבה יותר קשה ללמידה. איכרים פשוטים לא יודעים להשתמש במטה בגרוש, כי אם הם היו יודעים, הם לא היו נשחטים כשהם היו עומדים מול אבירים עם חרבות. 2) הכשרה בחרב מקבלים רק אבירים ואצילים. חיילים לא. להם יש חניתות. 3)טעות קשה. החרב הערבית נועדה לשיסוף ודקירה. החרב היונית גם. החרב הרומאית הייתה זהה ליוונית. החרבות הארוכות של ימי הביינים נועדו גם לריטוש (בגלל המשקל). רק החרב המסוקיטרית נועדה רק לדקירה, והיא נועדה לחדור דרך שריון. 4)קלשון הוא חרא של נשק. רק דקירה, ארוך וכבד. 4)

אני זה שטועה?!../images/Emo48.gif

קודם כל, בקשר למטה, התכוונתי בעולם הפנטסיה, כמובן, ולא במציאות. בקשר לחיילים וחניתות, טוגורו (עזבו, יפנית...)! גם לחיילים יש חרבות, כמו לטאם ממחזור כישור הזמן, וקרמון, למרות שהיה חייל שכיר. בקשר לחרבות, תגיד, השתגעת?! איך בדיוק אפשר לדקור עם החרב הערבית כשהיא מעוקלת כל-כך?! החרבות הרומאיות והיווניות נועדו רק לריטוש, למעשה. בחרבות של ימי הביניים, למה בדיוק אתה מתכוון? והחרב המוסקיטרית בהחלט לא יכולה לחדור שריון. זו חרב שנועדה לסיוף בלבד. אל תתווכח. הייתי במוזיאוון מיוחד לעניין, שם למדתי הכל. בקשר לקלשון, תלוי כמובן איך הוא בנוי. הוא ארוך, נכון, אבל זה טוב כדי לדאוג למרחק בטיחות (בשבילך....) בינך לבין היריב. לא רק דקירה! אם החודים בנויים היטב והם דקים בקצוותיהם, ניתן גם לשסף, אם כי אתה צודק בכך שזה יהיה מגושם למדי. בקשר לכובד, הוא צריך להיות עשוי ממתכת חזקה, אך חלולה, אלא אם אתה חזק מספיק להחזיק אחרת. וגם אם הוא כבד, אז מה? כך גם חרבו של סער, וגם חרבות הריטוש הענקיות של היוונים והרומאים. דרך אגב, מצטער, קאגומה.
אני אזכור....

wisp

New member
../images/Emo3.gif

דבר ראשון החרב של המוסקטרים יכולה בהחלט לחדור שריון (כזה שמגיע בין רגליה של עלמה^^), חוץ מזה נראה לי שהכוונה היא לא "דרך" השריון אלא בחריצים בין החיבורים של השריון.... דבר שני, חוץ מזה כל דבר שהקצה שלו מחודד מספיק אפשר לדקור איתו, השאלה לאיזה עומק ^_^(לא העומק שהמוסקטרים היו חודרים זה בטוח ^_-, ערבים דוחים), דבר שלישי אני מעדיף חרב על קלשון בכל יום, גם עם איבדתי את החוד שלה כשהייתי תינוק ^_^

בלין

New member
אתה טועה בגדול

החרב הערבית מעוגלת ומחודדת בקצה, אז אפשר לדקור איתה. תחליט על מה אתה מדבר! קודם התייחסת למציאות, עכשיו לפנטזיה? אבל בסדר, איך שאתה רוצה. החרבות הקלאסיות (יון-רומא) אפשר להשתמש לשיסוף ודקירה, ובכבדות גם לריטוש. הן באו בגדלים שונים. חרב מוסטיקרית הומצאה אחריי תקופת שריון הלוחות, כשמקסימום השריון היה קשקשים. בקשר לקלשון, אי אפשר לשסף איתו, ואם הוא חלול גם לרטש קשה. הוא בסך הכל חנית מפוצלת לשלוש. חרא. קלשון הוא מכשיר עבודה שמשמש לאיסוף חציר, ולא יותר. במקרה הצורך אפשר להשתמש בו לקרב, אבל אפשר באותה מידה להשתמש במגל, באת חפירה או בחרמש.

טוב....../images/Emo48.gif

קודם כל, וויספ, לא הבנתי מילה מדבריך.... עכשיו, בקשר לחרב הערבית, הצחקת אותי! ברור שאפשר לדקור אם זה חד, אבל היא כל כך מעוגלת, שאתה צריך לסובב אותה בשלומיאליות נוראית כדי להצליח בכך. היא נועדה לשיסוף. ובקשר ליוון ורומא, פשוט לא! תאמין לי, אני יודע, כי למדתי במוזיאון מיוחד, כמו כבר אמרתי. החרבות נועדו לריטוש בלבד! אפשר היה להשתמש בהן גם לדקירה, ואלי אף לשיסוף, אך כמו עם החרב הערבית זה מגושם מאוד ומיותר לגמרי. סתם סיבוך טפשי ומיותר באמצע הקרב....! אז מה אם החרב המוסקיטרית הומצא אחרי המצאת שריון הקשקשים?! זה עדיין שריון מתכת חזק וכבד, והחרב במוסקיטרית הרבה יותר מדי דקה כדי להצליח לחדור אותו. אולי היא תוכל לחדור שריון רצועות, או עור, ואפילו בין החיבורים של שריון מתכת (למרות שאני בספק...), עדיין היא לא נועדה לכך. היא נועדה לסיוף בלבד
הקלשון לא נועד לשיסוף גם כן, ולכן אתה צודק בכך שיהיה מגושם להשתמש בו למטרה זו. הוא גם לא נועד לריטוש, שמשמש כדי לפגוע דרך שריון מתכת. מספיקה פשוט המכה של המטה בגולגולת, לדוגמה, כדי להרוג. החנית גם היא נשק טוב, אך אני מעדיף את הקלשון משום שניתן לעצור בין חודיו אבחות חרב, ומשום שניתן לדקור אותה שניים, ואולי אף שלושה אנשים באותה הזמן. כמו כן, כשחודיו משוחים רעל, קך הרבה יותר להגיע למצב של אף השריטה הכי קלה, ואף זו מסיקה כדי להרוג. בנוסף לכך, יש בעזרתו מרחק ביטחון גדול הרבה יותר מאשר עם החרב. וכדאי שתדע, שהמגל והחרמש קטלניים גם הם, ושבשיטות לחימה מסויימות, כמו קראטה, מצאו גם להם שימוש בתור כלי נשק. כל דבר יכול לשמש כנשק. אם תשסף את גרונו של מישהו בעזרת מגל, הדבר יהיה קטלני באותה המידה כמו שיסופה של חרב. מזלך שאתה לא חי בקרין, כי אם היית מזלזל כך בכל נשק יוצא דופן שהיית רואה, אני לא חושב שהיית עובר את גיל שלושים.... אתה יודע, אתה עושה רושם של בן-אדם מאוד אינטילגנטי, ואני נהנה לנהל את השיחות האלה. רק שכולנו נזכור שזה וויכוח, ולא איזה ריב מטופש....

בלין

New member
תתפלא

תקעת חרב ערבית במשהו, הוא נפצע. הרמת בתנועה חלקה למעלה, הוא מת. תסתכל על ההסטוריה. למה אנשים נלחמו בחרבות ולא בכלים אחרים? (מי שלא היה לו כסף נלחם בחנית) כי חרבות יותר יעילות. נקודה. צריך להיות רב אומן כדיי להשתמש כמו שאמרת בקלשון. אתה יודע איך פותח הקראטה? על ידי אנשים באוקינואה, שלא היו להם חרבות, אז השתמשו במגלים.

KagomeSama

New member
איי איי איי... *אנחה*

למה לדבר על כלי נשק? זה כל כך שלילי... לא משנה, בכל אופן, הנה כמה הערות. חרב ערבית אולי נועדה רק לשיסוף, אבל זה כבר הופך אותה ליותר קלה ממקל עץ-הופאק, וואטאבר (על מה אנחנו מדברים בכלל?) בקשר לקלשון, רואים שאף פעם לא עבדת עם קילשון רציני בקיבוץ. אם אתה מעוניין בקלשון ללחימה, הוא יצטרך להיות גדול, חד וחזק. גדול חד וחזק-מתכת. מתכת-כבד. וכמובן, אתה יכול לדקור איתו שלושה אנשים, אם הם עומדים צמוד אחד לשני. להזכירך, אין הרבה מרחק בין ה"שיניים" של הקלשון. באותה מידה, אפשר לדקור עם חרב סיוף שלושה אנשים, אם הם עומדים אחד מאחורי השני. ברור, אפשר לעצור עם הקלשון חרב, אבל אתה צריך להיות מאד חזק ומהיר. ואתה תצטרך להחזיק את הקלשון בשתי ידיים, כי מן הסתם, הוא כבד וככה יותר קל לתמרן אותו. אפשר לעצור אבחות חרב גם עם חרב רגילה. עם הרעל, אתה סתם מתחכם. אפשר למשוח כל דבר ברעל, והוא ישפיע באותה מידה. חרב מוסקיטרית, היא לא חרב הסיוף שאנחנו מכירים מחוגי סיף. היא הייתה קשיחה יותר, עבה מעט יותר, ויותר חזקה. והיא יכלה לחדור דרך חיבורים של שריון מתכת. שוב, אני נאלצת להסכים עם אייל. ועצה לי אליך: לך לקיבוץ, תעבוד טיפה במשק, תאסוף חציר עם קלשון, ואחר כך תגיד לי אם אתה רוצה להלחם עם אחד, כשקלשון לקרב הוא יותר גדול וכבד.

טוב...../images/Emo48.gif

בקשר לחרב המוסקיטרית, אני מצטער, את טועה. אולי היא יכלה לעבור דרך חיבורי שריון, אך היא עדיין לא טובה ללוחמה כזו. מה הקשר לחרב הערבית? קשה לדקור איתה, לא כמו בהופאק, ולמרות שזה אפשרי, זה בפירוש לא כדאי. נכון, מעול לא עבדתי עם קלשון, אבל.... בקשר לכבד, לא מאוד כבד, אבל את צודקת. אז מה? גם חרבות הריטוש היו כבדות. והשימוש בשתי ידיים הוא ברור, ואף כי הוא חיסרון, לדעתי היתרונות מחפים על כך. גם כדי לעצור איבחת חרב עם חרב צריך להיות מהירים, ואולי אף יותר. הרעל, נכון, אבל יותר קל להשיג פגיעה עם קלשון. עכשיו, בקשר לבלין'לה...(סתם...), תקשיב. אם החרב היא נשק לעשירים, זה רק מחזק את הטענה שלי. אם אתה חי בקרין, אתה עני? מה תעשה? תיכנע לכל אחד? לא! תשתמש בחנית, או מטה חובלים במיומנות, ויש לך סיכוי טוב לנצח. עכשיו, אחד הדברים שמעצבנים אותי הוא שאתם חוזרים על אותה הטענה פעם אחר פעם, מבלי להתייחס לכך שהיא נכונה אף יותר לחרב. המיומנות. בשביל להשתמש בחרב, צריך להיות מיומנים הרבה יותר מכדי להשתמש בחנית, קלשון או מטה חובלים. אני מבקש, כל טענה שאתם חושבים להעלות, אנא בדקו קודם אם היא נכונה גם לגבי החרב. אה, ואני מציע לכם לא לזלזל בנשקים כמו הופאק, חנית או קלשון, משום שהם קטלניים באותה המידה כמו חרב, ושוב, אולי אף יותר... ודרך אגב, נשק הוא לא בהכרח דבר שלילי. כשאתה מגן באמצעותו על העם, המולדת והמשפחה שלך, אני חושב שיש לו תדמית חיובית למדי...

KagomeSama

New member
אני זלזלתי בהופאק?

אוקיי, אין לי הבנה גדולה בנשקים.. אני לא יכולה להגיד לך כלום על חרבות. על קלשונים אני יודעת. קלשון הוא לא דבר נוח. קלשון הוא דבר כבד ומסורבל, כשמטרתו היא לחימה. קלשון זה דבר שדורש ממך מיומנות, מכיוון שאתה צריך לדעת להשתמש בקצה עם השניים כמו כן בקצה בלי השיניים, אם אתה לא רוצה להיות פגיע, ולקבל יותר יתרון על היריב. (ולא תשווה לי לחרבות!) וכל נשק, כל נשק הוא דבר שלילי. כל דבר שפוגע, פוצע והורג אנשים אחרים, חיה אחרת, או כל דבר אחר, הוא דבר שלילי. הכרחי, אולי. אבל שלילי.

ושוב, אותו הוויכוח....../images/Emo48.gif

קלשון "מסורבל" בדיוק כמו מטה חובלים, ומטה חובלים הוא אחד הדברים הכי קטלניים שיש. אני לא הולך לענות על החלק של המיומנות שוב... את צודקת בקשר לשליליות. אני רק חייב להתווכח קצת על הסיבה. תלוי מדוע אתה פוגע בחיה אחרת. אם עשית זאת כדי לאכול אותה ולדאוג לצרכים הבסיסיים שלה, זה טבעי ונורמלי לחלוטין. אם את מגנה את זה את מגנה בעצם את כל בעלי החיים. טוב, לי נמאס מהוויכוח הזה. אנחנו טוחנים פעם אחר פעם את אותן הטענות והתגובות, מבלי להתקדם לשום מקום מלבד לעצבנות. אני מסיים בשאת את הוויכוח. אתם יכולים להגיב אם תרצו, אך אני הולך להתעלם מכל הודעה שתמשיך את הוויכוח חסר התועלת והתוחלת הזה. שנה טובה, ו.... להתראות!!!!!

KagomeSama

New member
אתה מבין שאתה מתווכח...

על הריגת בעלי חיים עם צמחונית? טכנית, אם אתה הורג בעל חיים, זה רצח. נקודה. למה? כי אתה לא חייב להרוג את אותו בעל חיים כדי להתקיים. אני לא מגנה את כל בעלי החיים, כי הקיבה של האריה לא מסוגלת לעכל צמחים. הראיה שלך היא סלקטיבית. אתה בוחר להתעלם מכל מיני נקודות קטנות. הרעיון של וויכוח הוא לאו דווקא לשכנע אחד את השני, אלא להביע דעות, אבל תתעלם אם בא לך.

בלין

New member
רצח זה חוק.

החוק קובע שהריגת אדם אחר היא רצח, לא הריגת בעל חיים. לכן זה לא רצח.

wisp

New member
החוק קובע

שעם *הוכח שהרגת בן אדם אחר, אז זה רצח ^^ הבדל גדול לסדיסטים שבנו.

KagomeSama

New member
עוד פעם...? *אנחה*

נמאס לי להתווכח איתך כבר. אני עד כדי כך מעצבנת אותך? לפי התפיסה שלי הריגה במתכוון של יצור חי אחר, היא רצח. אוקיי? אז דריכה על נמלים היא לא רצח, כי זה לא במתכוון, אבל לדרוך על ג'וק, זה רצח מבחינתי אם אתה לא מסכים עם התפיסה שלי, וסליחה על הבוטות, בעיה שלך.

למעלה