מטה זה דבר אחד ../images/Emo4.gif../images/Emo55.gif../images/Emo72.gif
והופאק זה דבר אחר. אני דיברתי על הופאק. טוב תראו, אני הייתי מעדיפה הופאק טוב על כל נשק אחר, גם אם היריב מולי משתמש בחרב. אם אתה לא מיומן בחרב, אתה יכול לפצוע את עצמך. בהופאק אתה מקסימום נחבל קלות. הופאק - אם הוא בנוי מעץ טוב - לא חייב להיות כבד בכלל, בכל אופן הוא הרבה יותר קל מחרב ממוצעת (אני מדברת על חרב, לא על חנית) וגם הרבה יותר גמיש ממנה. ניתן להצליף בעזרתו, לדקור, לשבור את הצוואר, להכשיל, לקלוע אבנים או לסובב אותו באוויר ולהפיל את היריב. בקיצור, הוא רב שימושי - ובהחלט לא צריך ללמוד תמרונים בשביל להשתמש בו. כמובן כדי להשתמש בכל האופציות כדאי מאד ללמוד, אבל אין חובה. ובאשר ליתר - בוויכוח הצדדי על חרבות מסוגים שונים אני לא אתערבה כי אני לא מבינה בזה כלום. נקודה. בקשר לקלשון, אני בהחלט מסכימה אתכם. אני לא חושבת שזה נשק יעיל במיוחד. הוא כבד, זאת אומרת שאם אתה פצוע או משהו כזה אתה לא יכול להשתמש בו. אתה חייב להיות מעולה בלחימה כדי להשתמש בו, וגם אז לא תוכל לדקור מכל הכיוונים. אתה חייב להיות מרוכז לחלוטין, ואם בסמוך אליך מתרחשים עוד כמה קרבות והם פולשים לכיוון שלך, הלך עליך. עוד חיסרון הוא חוסר היכולת לחסום - אם גנב ממוצע משליך עליך סכין\חץ ממקום כלשהו אתה לא יכול לעשות כלום נגד זה. אין את אפשרות החסימה או ההסטה כמו שיש בהופאק או בחנית, למשל. בקיצור, קלשון הוא נשק גרוע מאד. כמובן שעם קלשון קסום זה כבר משהו אחר, וזה לא ממש קשור לטיבו של הקלשון.