הועלה רעיון

veganoren

New member
הועלה רעיון

לפני כמה זמן לעשות רשימה של כל הטיעונים נגד צמחונות ואז לענות על כולם ואז יהיה אפשר בקלות לתת את זה לכל בן אדם שבא לפורום. אז היו איזה שני אנשים שהעלו רעיונות לטיעונים נגד צמחונות, ו... כלום. פשוט ככה זה נגמר. אז אני מציע לחדש את זה ולנסות לעלות עם כמה שיותר טיעונים נגד צמחונות! (ורעיון שעלה לי רק עכשיו, אולי אפילו אפשר לעשות מזה תחרות השבוע!! וו הו! לא הייתה תחרות שבוע הרבה זמן וזה דבר שבדרך כלל גורם לאנשים לרצות לעשות כמה שיותר בנושא. נקודה למחשבה) בכל אופן, הנה הרעיונות שלי, זה בריא, זה טיבעי, חיות לא מרגישות כאב, גם צמחים מרגישים כאב, אין אוכל צמחוני\טבעוני טעים ולהפוך לצמחוני\טבעוני לא ישנה שום דבר, למישהו יש עוד רעיונות?

TheHead

New member
תועלתנות

באופן אישי קשה לי למצוא טיעון טוב יותר בעד הצמחונות מאשר התועלתנות. שהרי אין לי התנגדות שתטרוף סטייקים בכיף, אבל רק אם אתה טיגריס. בקשר לסבל שהחיות עוברות - ובכן, קשה לי לראות טיעון כזה עובר אצל אנשים שלא מסוגלים לקבל את העובדה שבשר זה דרעק ביולוגי, מעבר למוסרי (והרי גם מוסר נוטה להיות נזיל ואף מוזר וכו'...). עוד טיעון תועלתני הוא שגידול בקר וכו' מצריך יותר שטח ומפיק פחות פרוטאין מאשר אם בכל אותו השטח היית מגדל תבואה צמחונית. ובכן: לפני כמה שבועות אחינו המדושנים בפורום "אוכלי בשר" (595!), שיכולים לטעון שעמוד הכניסה לפורום שלהם מתהדר בתמונה הרבה יותר עצבנית מזה שלנו, אמרו משהו כמו "זה לא משנה, כי עכשיו מאכילים את הבהמות בתערובות סינתטיות וכו' ובכלל לא נצרכים הרבה שטחים חקלאיים". האמת היא שזה תירוץ די דפוק אבל זה כל מה שהיה לי בארסנל. התירוץ האחר (התועלתני) שלי היא כי לפעמים זה הדבר הנחוץ. כמו לדוגמא הבדואים (אני גר בנגב) שמגדלים כבשים שאוכלות את הקוצים שהם לא מסוגלים לאכול (וספק אם מסוגלים לגדל כאן משהו אחר - זה איזור מדברי...) ואז הם מסוגלים לאכול אותם. הפיתרון הישיר יכול היה להיות כמובן לא להתיישב בהרבה מקומות, אבל ככה זה עם בני אדם. בהערת שולים, ותקרא את הספרים של דניאל קווין ("ישמעאל", "סיפורו של B") אל תשכח שגם חקלאות (בעיקר זו של היום) היא טוטליטארית-משהו ופוגעת בסביבה הרבה יותר ממה שאנחנו מדמיינים. אני בכל זאת מעדיף להיות צמחוני, אבל לא כדאי לשכוח את זה. אה כן, וכמובן הטיעון הכי טוב בעד בשרנות: מי שאוכל חיה מקבל את הכוח שלה!!!!!!!!

עוד

גם תאים חיים בשר זה טעים הפרה נועדה להאכל זו שרשרת המזון מאז ומתמיד האדם אכל בשר ויש על כאלה דברים גם כתבה בפורום

SMOLANIT1

New member
לי יש..

החיות טיפשות הן לא מבינות בכלל שאתם נלחמים בשבילן. יש לאדם שיניים שנועדו לאכילת בשר. והטיעון הכי נפוץ: לא איכפת לי! אני אוהב בשר ואני רוצה לאכול בשר! מי את שתגידי לי מה לאכול שמאלנית אחת!...

veganoren

New member
אנשים!

מכל הויכוחים שאני בטוח שהיול כולכם עם אוכלי בשר אין לכם רעיונות לטיעונים נגד צמחונות? אפילו טיעונים מטופשים? באמת! אתם לא רוצים לעזור להכין מאמר שפשוט יסכם את כל הסיבות לצמחונות\ ויסתור כל טיעון נגד? זה יהיה דבר מאוד נוח שיהיה אפשר לשלוך כשאין כוח להתוכח. זה יכול להפוך עוד אנשים לצמחונים; תחשבו על זה מנקודת המבט של האוכל-בשר, אם לו יש רק טיעון אחד נגד צמחונות ופתאום אנחנו שולפים מאמר של 20 סיבות בעד צמחונות ו20 טיעונים נגד צמחונות ודרך לסתור אותם, הוא נכנס לשוק כזה שהוא לא אוכל בשר 30 שנה! זה כזה קשה להכין משהו כזה? איפה הרוח הספורטיבית שלכם?

חדף

New member
תגידו מה קורה פה?

אני כל פעם מחדש אצטרך לשים קישור למאמר (המדהים) הזה? לא הגיע הזמן שכולם יהיו מודעים לקיומו?

SMOLANIT1

New member
ממממ...

המטרה היא להוסיף טיעונים מעבר למאמר הזה... שתהיה לנו תשובה לכל טיעון אפשרי נגד צמחונות\טבעונות.

The Charmd One

New member
שנייה רגע../images/Emo79.gif

מה זאת אומרת חיות לא מרגישות כאב

SMOLANIT1

New member
טיעונים*טיעונים*טיעונים*

1. לפי הטבע, אנחנו יותר חזקים מהחיות, יותר חכמים מהן ולכן אנחנו אוכלים אותן. 2.... אבל לא לאכול בשר ולאכול גם צמחים לא ממש משנה (תחשבו על זה בעצם אנחנו אוהבים את האדמה ומעריצים אותה ,כמובן ב"אנחנו" התכוונתי אליי שלא לכלול סתם אנשים שחושבים אחרת ^_^, אבל גם הצמחים הם חלק ממנה לא רק החיות אז גם עם תאכלו צמח זה עדיין יצור חי ,לצמחוניים מבנכם שלא אוכלים בשר כי זה חיה והיא מסכנה ואסור!!!) אז אני אומר זה טעים זה בריא ואני אוכל די הרבה מזה !!! (טוב לא להגזים ) בקיצור תחשבו על זה (חחחח בסוף לא תאכלו כבר כלום)..... (ותודה לשימי מפאגניזם בישראל על טיעון זה...) 3. דבר אחר, אני קיבוצניק, אני מכיר את הרפת של הקיבוץ מאוד טוב, עבדתי פעם במשק-חי שלנו ועדיין אין לי בעיה לאכול בשר, מה לעשות? "זה נחמד להגיד "פעם היו מקריבים חיות", בלה, בלה. אבל אנחנו לא חיים "פעם"." באותה מידה יכולת לומר לי שזה נחמד להגיד "פעם היו מאמינים באלים", בלה, בלה. אבל אנחנו לא חיים "פעם". (ותודה ללסטט מפאגניזם בישראל על זה...) 4. אני נותן כבוד גם לצמחים גם לחיות וגם לאנשים, ולא "רוצח" אף אחד מהם, אבל למטרות טובות יש הקרבות.. וכול אחד במידה שלו.. בשבילי לאכול בשר זה כמו לאכול סלט, אתה בעצם אוכל 2 דברים שהיו חיים ושניהם עכשיו מתים ונהפכו לאוכל.(מאת דופי ויזארד מפאגניזם בישראל) 5.אני מאוד אוהב לאכול בשר.. בשר כבש, בשר תרנגולת, בשר הודו, בשר פרה, בשר חזיר, בשר זבל (נקניק, נקניקיות, בורגר) בשר זה טעים ובשר זה טוב. אני מאוד אוהב חיות ואני חיי איתם בהורמוניה.. למה אני אוכל בשר? - בגלל שאריה אוכל אייל וחזיר אוכל אכבר, ככה זה בטבע.. וגם כי זה טעים ואני רק אוסף את האוכל: - אני בשום אופן לא מוכן לשחוט איזה כבש או משהו אחר.. אבל הבשר שאני אוכל קונים בסופר, כך שאני בעצם לא הורג אף-אחד.. אני אומר להורים שלי שישלמו שיהרגו.. אממ.. היסתבכתי קצת, בכול מקרה.. אניאוהב בשר ואני לא חושב שאכילת בשר זה פגיעה בטבע, כמו שאני לא חושב שקטיפת פרחים למטרות טובות זה פגיעה בטבע, לפחות לא פגיעה שאי אפשר לעבור עליה..(כנ"ל) 6.ש דברים מסויימים בבשר שהאדם כן צריך ואת זה הסבירו רופאים ותזונאים לאנשים מהמשפחה שלי שהיו להם בעיות מאז שהפכו להיות צמחונים. אתה יכול להתייחס לאכילת בשר כאל אינסטינקט משום שאבותינו הקדמוניים ביותר אכלו בשר מתוך אינסטינקט (להזכירך, הם היו הציידים הראשונים). אני לא רואה בעייה מוסרית בלשחוט עז ולערוך ממנה סעודה מקודשת. אני לא רואה בעייה מוסרית בלהרוג כבשה כדי לערוך ממנה סעודה. זה לא משהו חדש, זה משהו שאנחנו עושים מאז שגילינו את הציד ורעיית הצאן.(לסטט) 7."זכויות" זה די משהו שאנחנו המצאנו, ניסית פעם לדבר עם אריה על האם יש לו "זכות" לאכול את האייל? (כנ"ל) 8.אנשים מהמשפחה שלי הפכו להיות צמחונים ואחרי קצת זמן היו להם כל מני בעיות, הם פנו לרופאים ותזונאים והם (הרופאים) אמרו להם שהם צריכים לאכול בשר כי יש בבשר ויטמינים מסויימים ועוד כל מני דברים שהאדם צריך שהוא יכול להשיג רק בבשר. (כנ"ל) 9.יש לך שיניים שנקראות "חותכות" שנועדו לאכילת בשר. תעקור אותן מצידי, אבל זה בטבע של האדם לאכול בשר.(כנ"ל) ושלא תגידו שאין טעם בויכוחים עם אוכלי בשר...

veganoren

New member
הנה

בדיוק בשביל מצבים כאלה צריך להכין טקסט מוכן, בשביל שלא נהיה חייבים לכתוב הכל כל פעם מחדש

למעלה