הוספת Attribute לתא ב-DataGrid

Justin Angel

New member
הוספת Attribute לתא ב-DataGrid

שלום לכולם, תנו לי להתחיל ולומר, אני ג'סטין ואני חדש בדוט נט ("אנחנו אוהבים אותך ג'סטין"). אני מהגר מארץ ה-ASP הקלאסי ממחוז ה-VbScript לארץ הדוט נט המובטחת במדינת C#. שתי שאלות בקשר לDataGrid: 1. בזמן ה-Bind הראשוני ל-Datagrid אני מוסיף שורה ריקה לצרכי Insert. תהיתי אם באותה הזדמנות ניתן לשנות את הטקסט שקבעתי לEditItemText וחבריו אבל רק בשורה הסציפית הזאת. כלומר, האם ניתן לשנות בשורה ספציפית אחת את EditItemText ו-UpdateItemText? ואם כן, כיצד? 2. נגיד ואני רוצה מסכת קלט על שדה מסויים במהלך ה-Edit. עד עכשיו בASP עבדתי עם פונקציית ג'אווה סקריפט קטנה ויעילה. האם יש דרך דוט נטית לעשות כזה דבר? אם כן, כיצד? אם לא, כיצד אני יכול להוסיף שני אירועי ג'אווה (onKeyPress ו-onBlur) רק לשדה טקסט שנפתח במהלך ה-Edit? אשמח לעזרה,

gilad g

New member
אוהבים אותך ג'סטין ../images/Emo13.gif

1. באופן דיפולטי, לא. EditItemText ו-UpdateItemText הם לכל השורות של ה-DataGrid. מה שכן, אתה אולי יכול לנסות לקמבן משהו עם ItemDataBound - זה אירוע שנורה עבור כל אחת מהשורות, אחרי שהיא מתמלאת בנתונים, או אולי עם ItemCreated, אם לא מענינים אותך הנתונים של ה-Data Source...
2. אתה יכול להוסיף אירועים שונים לפקדים שונים שנמצאים בתוך ה-DataGrid שלך באמצעות - ניחשת נכון - ItemDataBound, כמו שמפורט פה (הלינק מתאר מצב של DataList, אבל הרעיון הוא אותו רעיון...)

Justin Angel

New member
תודה

1. הבנתי מה אתה אומר. נבדוק את זה. 2. לא הכי רלוונטי. אני לא מדבר על אובייקט שצריך להיות קיים בזמן ה-Binding, אלא על שדות הטקסט שנפתחים לי כאשר אני נכנס למצב Edit (כאשר הEditIndex עובר לשורה כלשהי). אני למעשה רוצה פר TextBox להיות יכול להוסיף Attributes כדי לאפשר מסכת קלט. למשל, קליטה בשדה מסויים בטור מסויים רק תאריכים.

Justin Angel

New member
הרחבה לשאלה 2

אם הייתי רוצה לערוך את תכונת ה-Size של תיבות הטקסט שנפתחות ברגע ש EditItemIndex מקבל ערך משמעותי, איך ניתן לעשות זאת?

סומבודי

New member
לא פשוט

כדי לטפל במאפיינים כמו Size או בכדי ליישם מסכת קלט, אתה צריך לרשת מ-DataGridTextBox ו-DataGridTextBoxColumn. שאלות יתקבלו בברכה.

Justin Angel

New member
לא פשוט זה השם השני שלי

למעשה זה "יוסף", אבל באופן השאלתי זה השם השני שלי. בכל אופן, חקרתי על הטיפוסי נתונים האלו בגוגל ולפי הדוגמאות שראיתי ב-MDSN ובאתרים שונים הוא שה-Namespace שלהם הוא System.Windows משמע טפסי ווינדוס ולא טפסי web. חיפשתי רבות ולא מצאתי דוגמה לשימוש בטיפוסי נתונים אלו ב ASP.NET. האם תוכל להפנות אותי לתיעוד מקצועי הקשור לעניין בתחום ה-web? או עדיף אם יש לך דוגמה בסיסית שאותה אני אוכל כבר להבין? תודה!

למעלה