הוספת תחליף

• פותח הנושא gilfr
  • פורסם בתאריך

gilfr

New member
הוספת תחליף

ביתי בת חודש. קשה לי מאוד עם ההנקה ואני גם מאוד לא נהנית ממנה, אך גם לא רוצה להפסיק לטובת הילדה. אני מעוניינת לשלב הנקה + ארוחה אחת של תחליף (בלילה). עד כמה זה יפגע לי בתנובת החלב? עד כמה זה יפגע בילדה? (למשל האם זה עלול להגביר את כאבי הבטן / הגזים?) האם תהיה דרך חזרה לשוב להנקה מלאה? לגבי הבקבוק- אין לה התנגדות לקבל בקבוק (אני נותנת לה שאוב מדי פעם, אך אין לי כמויות כ"כ גדולות בשביל לשאוב ללילה) והיא גם לא מבלבלת את צורת מציצת הפטמות. תודה.

מינימי2

New member
כל הכבוד על המאמץ!

האם ההנקה גורמת לך לכאב או לאי נוחות ומכאן נובע חוסר ההנאה מההנקה? אולי קשה לך להניק במרווחים קטנים? אני יכולה לומר לך מנסיוני ומדיווחים של אמהות אחרות שלעיתים השבועות הראשונים של ההנקה קשים ולא מהנים במיוחד אך עם הזמן הקושי פוחת וההנקה הופכת להיות חויה מדהימה המשותפת לאמא ולתינוק שלה, וכמובן שצריך לזכור גם את היתרונות הבריאותיים החשובים של חלב האם. העניין עם תחליפי חלב הוא כזה: 1. גם בקבוק אחד משנה את איזון החיידקים בקיבה 2. תמ"ל אכן יכול לגרום להחרפת כאבי בטן 3. ייתכן שכרגע אין לביתך לעבור מפיטמה לבקבוק אך עלול להיווצר בלבול פטמות עם הזמן 4. יכולה להיווצר העדפה לבקבוק כיון שקל יותר לאכול ממנו 5.אין ערובה לכך שתחליף יגרום לשינה טובה יותר.. יש תינוקות שאצליהם זה עובד להפך - התחליף מכביד על הקיבה וגורם לאי נוחות המפריעה להם בשנתם. 6. דוקא שנתם הקלה יחסית של תינוקות יונקים מגינה עליהם ומקטינה את הסיכון למוות בעריסה 7. הוספת תחליף בערב תגרור הפחתה בייצור החלב בשעות האלה אבל אין סיבה שתהיה בעיה בייצור החלב בשאר שעות היום אני מציעה לך בחום להימנע ממתן תמ"ל... יש אמנם סיכוי שהדבר לא יפגע בהנקה אולם קיים סיכון שכן, וזה כל כך חבל. אולי תוכלי למצוא לעצמך מנוחה בשעות היום או לבקש ממישהו לבוא לשמור על הקטנה בזמן שתוכלי לנוח קצת... אני יכולה לומר לך מנסיוני שהתקופה הראשונה מאוד קשה, אבל עם הזמן הגוף מתרגל להתעוררויות התכופות ולהנקות התכופות, והכל נעשה קל יותר. אל תתיאשי!! כולנו עברנו את זה, ושרדנו :O) ובשורה התחתונה - אם תסתכלי על הקושי הזה כעל קושי זמני (בהדרגה מרווחי ההנקה יגדלו, משך כל הנקה יתקצר כיון שהיא תינק ביעילות גדולה יותר...) ותשמרי על גישה חיובית, יהיה קל יותר. קבלי חיבוק וחיזוק

אפרת_ח

New member
כמה שאלות

האם ההנקה כואבת לך? האם יש לך פצעים/סדקים בפטמות? איך העליה במשקל? יש לפעמים מקרים שתינוקות לא יונקים טוב.

gilfr

New member
העלייה במשקל יפה

ההנקה לא כ"כ כואבת, וסדקים היו לי אך התרפאו. היא פשוט לא יונקת טוב וראינו את זה בשקילה אצל יועצת הנקה, שאחרי הנקה של 50 דקות היא קיבלה רק 60 מ"ל בבוקר ו- 40 מ"ל בערב. והילדה באופן כללי נראית לא הכי מרוצה אחרי הנקה (שהמשך שלה לא יורד מ-45 דק'), תמיד מחפשת עוד אוכל ולכן אני נאלצת להשלים עם תוספת של שאוב (אם יש במלאי). השאלה היא באמת, האם כ"כ נורא להוסיף תחליף אחד בלילה?

אלונה ע

New member
מי יועצת ההנקה שנפגשת איתה?

מה שמה? למה את לא שואלת גם אותה את השאלות האלה? ואם שאלת, אז מה היתה תשובתה?

מינימי2

New member
שום דבר הוא לא "נורא"

אבל אנחנו רוצים עבור התינוקות שלנו את הטוב ביותר,לא את הרע במיעוטו נכון...? אני באמת חושבת שאין הכרח להוסיף בקבוק, ואין ערובה שישפר את המצב. ייתכן שלאחריו היא תישן שינה כבדה יותר, אבל זה דוקא אחד החסרונות הבריאותיים של אכילה מבקבוק (ואחד הגורמים לסיכון למוות בעריסה). אני לא מבינה את הרעיון של שקילה לאחר יניקה. תינוק יונק אוכל כמה שהוא רוצה, לפעמים זה יהיה 50 מ"ל בארוחה ולפעמים 100... ייתכן גם שהיא מעדיפה ארוחות קטנות, ועם הזמן הכמויות יעלו... הרי היא בסך הכל בת חודש. ואם היא ממשיכה לקטר לאחר ההנקה ייתכן שהיא פשוט רוצה למצוץ ולא לאכול וכועסת כשאת מנתקת אותה מן השד. אם העליה במשקל יפה, היו לה עד עתה 3-4 חיתולי קקי ביממה (מעכשיו סביר שהכמות תרד) ו-5-6 חיתולי פיפי אז היא כנראה מקבלת מספיק חלב. העצבנות שלה נובעת אולי מהצורך למצוץ ולהיות קרובה לאמא ולאו דוקא מהצורך לאכול. המשיכי להציע ציצי כשהיא מבקשת ואל תדאגי.

למעלה