הוספת צלעות חיזוק

carto3

New member
הוספת צלעות חיזוק

אני מעוניין להוסיף צלעות חיזוק לרצפת הסיפון שלי (מבנה פיברגלס) כדי להקשיח אותה (בדריכה על הסיפון בנקודות מסויימות מורגשת אלסטיות יתר).

בבירור שעשיתי, חלק מהאנשים המליצו על הצמדת צלעות העץ לצד הפנימי של רצפת הסיפון (גג הקבינה) באמצעות קצף פוליאסטר, ואחרים המליצו על הצמדה באמצעות ברגים (הברגה לעומק שאינו חודר את הדופן).
מה נכון לעשות?

מלייקה91

New member
רצפת סיפון רכה

כדאי שתבדוק קודם מדוע הרצפה רכה?
רב הסירות בנויות כך שהסיפון מורכב משתי שכבות פיברגלאס ובינהן מילוי בלזה, דיקט, או חומרים מורכבים. בדרך כלל הסיפון כולל רצפת הקוקפיט יהפכו ל"רכות" עקב חדירת מים לשיכבת הביניים והריקבון של החומר. התיקון הוא מורכב וקים המון חומר על כך ברשת. חיזוק הרצפה בלי תיקונה אינו מומלץ.

zina71955

New member
ראשית - איזו סירה איזו שנה?

אם אתה מדבר על "גג הקבינה" אז לא מדובר בצלעות אלא בקורות. ובסירות פיברגלס כיום אין קורות בגג הקבינה למעט 2-3 קורות מרכזיות וגם זה בסירות גדולות וישנות יחסית. פוליאסטר ו בלזה סופחים מים. אז כפי שכבר נאמר תברר קודם באופן מקצועי מדוע יש אלסטיות ו - תיקון כזה, אם דרוש מחייב עבודה מקצועית ולא סתם פרטצ'.

zina71955

New member
סליחה - תיקון קטן

פוליאסטר אינו סופח מים (בלזה כן) . "קצף פוליאסטר" איני מכיר את המוצר הזה. מישהו יכול להסביר מהוא? על פי הידוע לי הפוליאסטר לבדו אינו יוצר חיזוק/חוזק אלא אם הוא מיושם יחד עם יריעת פיברגלס. אם מדובר בפוליאוריטן , הרי שחומר זה סופח מים ואינו יוצר חיזוקץ הוא יכול לשמש כליבה לפרופילים (צלעות/קורות) של פיברגלס.

carto3

New member
סירה ושנתון

מדובר במפרשית 6.9מ' תוצרת ברה"מ בזמנו. דומה מאוד ל-VIKO 22.
שנת יצור - 1991.

מבדיקת שני אנשי מקצוע שונים עולה (לטענתם) שהסיפון בנוי כיציקת פיברגלס וללא "חומר מילוי" (בלזה וכדו') ביניהם.
לטענתם, עניין האיזור הרך (שטח די נקודתי. כ-40 ס"מ קוטר מיד אחרי החרטום) נובע מהחלשות חומר (פיברגלס) טיבעית עם השנים (וכנראה שמשקל אנשי צוות או ציוד הוסיפו על כך).

רק כדי לשים דברים בפרופורציה, לא מדובר ברמת רוך קיצונית. מדובר ברמת משחק של החומר ב-1-2 מ"מ.
לי כחדש בתחום זה פשוט מפריע, ואני מעדיף ללמוד (ואם צריך גם לטפל) ולא להזניח.

zina71955

New member
הסיפון מיד אחרי החרטום אמור להיות החלק החזק

ביותר בסיפון. אם זה אכן למינציה שלמה ללא ליבה סביר שהפיתרון יהיה ללטש את כל הצבע באזור ה"רך" ושוליו מצד לצד כולל שוליים בדופן. עד לפיברגלס נקי. לתת לאזור להתיבש היטב בשמש ו/או לעזור ביבוש על ידי מפוח תעשייתי. לאחר מכן לנקות את כל האבק ולסיים בניקוי של כל השטח באצטון ולעשות למינציה של פיברגלס כולל החיבור של הסיפון לדופן. להשתמש בפוליאסטר איזופטלי וביריעה CSM של 300 גרם למ"ר 3 שכבות.

zina71955

New member
על פי התאור שלך נראה בעליל שאין צורך בצילוע

אלא בעיבוי של הלמינציה עם קישור לדופן. לעניין הצילוע. חס וחלילה מהברגה בפיברגלס, גם לא הדבקה אלא למינציה של פרופיל אל הסיפון מלמטה או תיקרת הקבינה, על פי המקרה. וזה המון עבודה וכלל לא בטוח שצריך. אם אתה עוגן בקישון אני נמצא בסירה שלי ביום רביעי רציף B תבוא ואסביר לך.

GAVRIELAT

New member
תיקון

לפי הידע שלי והבנתי בתשובה הראשונה צדקו כנראה. חדרו מים לליבה הפנימית ובכך נהרס חלק מהחוזק שלה. משתמשים בליבות של עץ ובלזה כשהם מכוסים בשכבות פיברגלס לא אמור לחדור אליהם מים.
אתה צריך לבדוק באמת שאין חדירת מים לליבה הפנימית מה שיגרום לך לבעיות עתידיות. את הליבה ההרוסה יהיה מאוד קשה לתקן אני מאמין אבל אתה יכול ליצור קורות חדשות מתחת לרצפת הסיפון וממש לא פוליאסטר, לפוליאסטר אין שום חוזק כשהוא לבד. אני אשמח לעזור בכל מה שקשור למבנאות בחומרים המורכבים, יש לי המון ידע וניסיון

zina71955

New member
תיקון קטן

אכן, בתשובה של מלייקה מונחת כנראה האמת. בד"כ מבנה הסנדוויץ של הסיפון/גג הקבינה מושתת על ליבה של לוחות פוליאוריטן. חריר קטן וחדירת מים הפוליאוריטן סופח מים ומתכלה. או אז שני צידי הפיברגלס אינם קשיחים דיים ויש קריסה של החלק העליון תחת לחץ. השימוש הנכון הוא עם חומרים שאינם סופחים מים כגון: דיקט ימי צבוע בפוליאסטר, או לוחות איירקס Airex (יקר אבל מצויין) בסירה שלי יש שילוב של שני החומרים האלה. במקרה של ליבת פוליאוריטן, גם אם תחזק בקורות מלמטה, כל עוד החלל שנוצר במקום הליבה שנהרסה קיים לא פתרת את הבעיה. ל"גלח" את החלק העליון של הסנדוויץ במקומות הבעייתיים ולהחליף את הליבה בחומר איכותי ולכסות בפיברגלס זה הפיתרון האולטימטיבי. דורש הרבה זמן, יקר ודרוש איש מקצוע מיומן. פיתרון פשוט יותר שיחזיק מעמד כמה שנים הוא לפתוח פתחים במקומות ה"רכים". ליבש את החלל על ידי מפוח תעשייתי. להזריק בזהירות פוליאוריטן לחללים ולסגור בפיברגלס את הפתחים. כאשר עושים צילוע פנימי בסירות שימוש בפוליאוריטן אינו מהווה בעיה משום שגם אם יחדרו מים (אין ערובה לכך שלא ייוצר חריר קטן היכן/מתי שהוא) החוזק של הצילוע נמצא בפרופיל הפיברגלס שנוצר. בסיפון זה כבר דבר אחר. וכאשר מדובר בלוח הגה או skeg שתוכנו מוקצף בפוליאוריטן הבעיה חמורה יותר.

GAVRIELAT

New member
עבודה בפיברגלס

הי שלום לכולם, מי שמחפש עזרה ויעוץ בכל תחום המבנאות של כלים ימים מוזמן לפנות אלי, יש לי ניסיון וידע רב בחומרים מורכבים , עבודות בפיברגלס וכדו'.
גבריאל 0509977998,

GAVRIELAT

New member
אני אשמח לעזרה לכניסה לתחום

כמו שרשמתי למעלה יש לי ידע עצום וניסיון רב, בתוספת ידים טובות (אני לא אוהב להעיד על עיסתי אבל אין ברירה
)
אני בתחילת דרכי והקמתי בחודשים האחרונים סדנא שמתמחה בכל מה שקשור לנושא חומרים מרוכבים . כמו מטוסים ומלטי"ם ככה סירות, רוב השילדה בנוייה מחומרים מרוכבים והשיטות דומות מאוד. השוני העיקרי הוא בסיבת השימוש בחומרים אלה.
בתעופה משתמשים בחומרים אלה בגלל היתרון של חוזק לעומת משקל. ובתחום הימי בגלל העמידות של חומרים אלה לתנאי הסביבה של הים.
גבריאל אטיאס GAVRIEL STUDIO ART

carto3

New member
נחזור לרגע לשאלה המקורית

במידה ויש צורך להוסיף צלעות חיזוק - מהי הדרך הנכונה להצמיד אותם לדופן ( או "גג")?
הדבקה או הברגה שיטחית?

GAVRIELAT

New member
תשובה

בהברגה אתה צריך שיהיה לבורג על מה להיתפס ואם הליבה הרוסה וגם אם לא הרוסה זה בד"כ לא עבה מידי או לא בנוי לתפוס הברגה.
המלצה שלי היא או לנסות למצוא את הבעיה שבגללה נוצרה הגמישות בריצפה, או לעשות חיזוקי צלעות בהדבקה בחלקו התחתון של הריצפה .

danielia1

New member
לא הסברת אם ה"תקרה" בקבינה היא פיבר או לוח עץ

אם זה פיבר, יש לנקות ולהוריד צבע כפי שתאר אילן, ליצור "נקניק" מדופן לדופן על התיקרה- מקצף פוליאורתן או אפילו צינורות קרטון שמודבקים לתקרה כדי ליצור על זה צינור פיבר פוליאסטר שמתחבר לפיבר של התיקרה והדופן במספר שכבות.

GAVRIELAT

New member
יכול להיות שיש הפרדה בין שכבות הפיברגלס

זוהי תופעה מוכרת, לא בגלל עיפות חומר אלא בגלל מאמצים על החומר, אם אתה יכול לצלם כמה תמונות יהיה בהרבה יותר קל לעזור לך.

למעלה