הוספת פילטר דלק?

Be Izi

New member
הוספת פילטר דלק?

אני חושב להוסיף פילטר דלק (ל GS500-95) שיסנן קצת את הג'יפה שבה אני מאכיל את האופנוע. ראיתי באופנועית פילטרים עם רשת מתכת עדינה ויש גם את הפלטרים עם מסנן הנייר כמו שהתקנתי באוטו. אני חושב להתקין אחד כמו ברכב כי הוא מטח מסנן יותר טוב, השאלה היא האם פילט יותר "סגור" מנייר יקשה עם המנוע בטורים גבוהים שהוא שותה הרבה דלק או שלמנוע של GS זה לא קריטי?

C O L T

New member
יהיה בסדר

פילטר של מכונית בטוח מיועד למעבר כמויות דלק גדולות בהרבה מצריכת הדלק של GS, אפילו בסל"ד המקסימלי. מנסיון אין בעיות גם באופנועים צמאים בהרבה. הבעיה היחידה בפילטר דלק שכזה זה כמות הדלק הגדולה יחסית השוכנת בו - בפירוק המיכל נשפך הרבה דלק, טוב ואולי זה קצת מפריע לעין לפעמים, תלוי במיקומו.. מסנן כזה גם עמיד לאורך זמן, הודות לשטח הסינון הגדול יחסית לפילטרים קטנים יעודיים לאופנועים. כאשר תראה אותו עוד חצי שנה - תבין כמה צרות זה חוסך.

DavidGPZ

New member
יש לך תמונה של איך נראה פילטר?

מסובך להרכיב? -דוד

ransnow

New member
אני מבין שזה מגיע ישר אחרי

הברז דלק, נכון? הגודל סטנדרטי (כניסת צינורית)? למה זה לא מוכנס בייצור האופנוע כחלק אינטגרלי (חסכון גרידא)? אגב זה פילטר פריק, או שיש צורך להחליף את כולו כל (תגיד אתה) X ק"מ? מצטער על מבול השאלות, פשוט פתאום קלטתי שאף פעם לא נתתי את הדעת על הנושא...

גם אני הוספתי... מומלץ.

4 שקלים שיכולים למנוע אי נעימות בצד הדרך... אין בעיה להתאים פילטר לצינורית (בד"כ כניסת ויציאת הפילטר מדורגות...) בשביל 4 שקלים אתה ממש יכול להרשות לעצמך החלפה כל טיפול... שים לב שיש כיווניות לפילטר (כניסה ויציאה מוגדרות...)

ransnow

New member
יש דגם, המלצות?

מדובר על CB500, פשוט חותחים את הצינורית אחרי הברז דלק, ותוך כי שמירת הכיווניות, מחברים את הפילטר ב 4 ש"ח וגמרנו?

כן

רק תשים לב כמו שאמרת לכיוון הזרימה בפילטר בפילטר נייר כמו שאני משתמש ישנו חרוט כאשר הזרימה היא מקצו העליון לבסיסו (ישנם גם חיצי סימון...) תמצא מקום טוב (לא בקרבת בלוק המנוע כמובן!) לאחסן אותו תקבע אותו וסע לשלום.

OMERTLLF

New member
לא פשוט יותר

להחליף את הפילטר שבמיכל לאחד חדש?

לא בכל המיכלים יש (אצלי אין)

והסינון שלו אינו אבסולוטי (נסיון מאופנוע קודם)

C O L T

New member
לא תמיד הפילטר הגדול מתאים

בגלל אורכו הגדול יחסית, לא תמיד ניתן להכניס פילטר של מכונית, צריך מרחק ארוך יחסית בין הברז למאיידים, או לפעמים משחק עם הצנרת, הוספת צינור ארוך יותר שגם יאפשר להחביא את הפילטר, אבל זה פתח לצרות - טעות קטנה בצינור -הדלק לא עובר בקיפול, והנה - האופנוע הפסיק לעבוד ללא סיבה. מצד שני - מבט אחד בפילטר השקוף מספיק כדי לראות שלא מגיע דלק. לפעמים עדיף לוותר על הגודל וללכת לקנות פילטר יעודי לאופנוע, קטן בהרבה ויעיל מאוד, יש כאלה עם סינון טוב לא פחות מהגדולים. הרכבת הפילטר זה עניין די פשוט, לרוב מספיק לחתוך את צינורית הדלק ולהלביש את הקצוות על הפילטר, כאשר כמובן יש להקפיד על כיוון. הפילטר מחליפים בשלמותו, ומחירו זול בהחלט 5-10 ש"ח, כאשר יעודיים לאופנוע יקרים יותר ויכולים להגיע למעל 50 ש"ח לפילטר מצופה ניקל, ראיתי אצל בייקר. למה היצרנים לא שמים כאלה מראש? כנראה בגלל שהתרגלו לחיים הטובים והקלים בעולם הנאור, בו הדלק מגיע נקי ומסונן, אבל גם באופנועים בהם קיים פילטר מובנה - תוספת הסינון לא תזיק. תמונה של הפילטר מצורפת - שימו לב לחצי הכיוון של הזרימה.

bondi78

New member
איפה קונים

נראה לי שזה יכול להיות מאוד יעיל- במיוח בארצנו בכלת הדלק הטהור ביותר בעולם...

Be Izi

New member
תודה רבה לכול העונים../images/Emo45.gif

תודה רבה לכול העונים על התשובות המקיפות.

למעלה