הוספת סאונד לתוכנה

4Runner

New member
הוספת סאונד לתוכנה

אני מעוניין להוסיף סאונד (לדוגמא ירייה של אקדח) בכל לחיצה על לחצן העכבר. BEEP לא מספק אותי. אודה על כל עזרה. דורי

shai_shai_shai

New member
תשובה

מה שאתה צריך לעשות זה ככה: קודם כל אתה צריך להוסיף לטופס את הפקד windows media player שנמצא בסוף רשימת הפקדים להוספה. אחר כך אתה צריך לקבוע את מיקום הקובץ להשמעה ככה נניח ששם הפקד שלך הוא md כלומר media player אז הפקודה תיראה כך: md.filename = ``c:\program files\zion.wav`` כלומר את מיקום הקובץ ואז להשמיע md.play או שאתה יכול לפתוח תיבת דו-שיח common dialog שנקרא לה cm ואז הקוד יהיה: md.filename = cm.filename md.play

4Runner

New member
שאלות הבהרה

בדקתי, יש בהוספת פקד OLE ברשימת התוכנות את media player7 . האם התכוונת מכאן להוסיף את הפקד ? אני מבין שבמחשבים בהם לא מותקנת הגירסה לדוגמא: בחלונות 95 התוכנה לא מובנית ויש עדיין מחשבים רבים עם גירסה 6 של media player . מה קורה אז ? אני מגביל כך את התוכנה למשתמשים מסויימים ואחרים לא יהנו ממנה. נוסף על כך, לא מופיע בהשלמה האוטומטית האופציה של md.play וגם לא md.filename . יתכן שלא עשיתי משהו נכון. ראיתי באחד הלינקים באתר דוקטור ויבי דוגמא לשימוש ב API . נראה לי שהשיטה שהזכרת שי יותר פשוטה וקלה כל עוד זה אכן עובד. דורי

The Guardian

New member
הכי טוב

הכי טוב להשתמש ב mci control תקרא על זה בmsdn library..זה כתוב שם במפורט

shai_shai_shai

New member
לדורי התשובה להבהרה

הפקד שהתכוונתי לא מוסיפים עם Ole אלה כך: בתיבת הפקדים אתה לוחץ על הלחצן הימני ו componets תופיע לך תיבת דו-שיח עם כל מיני פקדים שתוכל להוסיף תלך עד הסוף תסמן את ה windows media player ואז תכתוב מה שאמרתי לך ועם לא הבנת md זה השם שקראתי ל media player אם לא הבנת תרשום לי את מספר האי סי קיו שלך ואני יסביר לך צעד צעד

4Runner

New member
מצויין !

תודה שי עובד עכשיו עוד ניג`וס... איך אני עושה שאחרי הקומפילציה (make project.exe) קובץ הסאונד יהווה חלק מקובץ ההפעלה כך שאוכל לשלוח קובץ EXE אחד ללא קבצים נלווים ? יתכן שאין אפשרות כזו וזו גם תהייה תשובה.

4Runner

New member
פרט נמק והגש בשלושה עותקים...

אנא הרחב יותר משתי מילים אל תלמד את כל התורה אלא תן לפחות הסבר על מה מדובר כדי שאוכל לחפש במקורות. דורי

shai_shai_shai

New member
לדורי

אני מצטער מאוד אבל אני לא יודע עם אפשר לעשות את זה ואני גם לא יודע מה זה resorce file אז אני מצטער שי

The Guardian

New member
אין בעיה..:)

אז ככה. resource file כשמו כן הוא. קובץ עם כל הדברים שאתה צריך לתוכנית. בקובץ כזה יכולים להופיע קבצי תמונה, קבצי קול, מחרוזות טקסט, או כל קובץ אחר. ברגע שאתה הופך את התוכנית לexe כל הדברים שבתוך הresource file נשמרים בתוך הקובץ. כדי להוסיף קובץ כזה לתוכנית שלך תעשה את הדברים הבאים: 1)תלחץ על התפריט add-ins 2)תבחר add-in manager מתוך התפריט 3)תבחר שם resource file משהו (אצלי יש בעיה אם זה אז אני לא יודע בדיוק איך זה נקרא) 4)תלחץ על האייקון שיופיע (בצבע ירוק) עוד מידע על resource file אתה יכו למצוא ב-msdn library ושם מפורט בדיוק איך להשתמש בקובץ.

4Runner

New member
המשך+ ותשובה ל The Guardian

אז מסתבר שזה לא טריויאלי כ``כ בויזואל בייסיק העניין הזה של יצירת קובץ EXE אחד בלבד שמכיל את כל ה Resources של התוכנה כגון בסיסי נתונים, טפסים, תמונות, קובצי קול ועוד. Resource File כפי שהצעת הוא כלי נוח לניהול כל הקבצים הללו תוך כדי כתיבת התכנית אבל לא נותנת מענה לבעיה. קיימת תוכנת צד שלישי בשם Fusion שעולה כ $300 וניתן להוריד גרסת דמו לשלושים יום מהאתר של החברה. התוכנה הזו יודעת לקחת את כל הקבצים הנילווים ולהפוך את הכל לקובץ הפעלה אחד בודד.

למעלה