הוספת מוצקים

shukidan

New member
הוספת מוצקים ../images/Emo78.gif

אסתר שלום רב, מאיקי שלי בן חצי שנה התחלתי לנסות להוסיף לו מוצקים: 3 ימים נתתי לו בטטה שריסקתי בבלנדר עם מעט מים - הוא ממש שונא את זה, הוא אמנם לא יורק את זה החוצה אבל הוא עושה תנועות של "בא לי להקיא". אח"כ ניסיתי מחית גזר, ביום הראשון הוא לא התלהב אבל אכל, ביום השני הוא עשה את פרצופי ה"רוצה להקיא" מסיפור הבטטה. שאלתי היא כזו - האם להמשיך לנסות עם ירק אחר או פשוט לעשות הפסקה של מספר ימים / שבוע ואז לנסות שוב? או שלחלופין לנסות פירות? (אני מפחדת שאם הוא יגלה את הפירות הוא לא ירצה ירקות) ואם פירות, אז עם איזה פרי כדאי להתחיל? לעשות ממנו גם מחית בתופסת מים? בנוסף נתתי לו דייסת תירס עם החלב שלי (אם לא ציינתי זאת הנקתי בלעדית עד עכשיו + בקבוקים שאובים כשאני בעבודה) לדייסת אורז הוא סרב ואת התירס הוא מאוד אוהב אבל לא מוכן לקחת מכפית אל רק מבקבוק. האם להתעקש על הכפית?או שכרגע להמשיך בבקבוק?. (את הברזל הוא לוקח בכפית ומבקש עוד ומאוד נהנה
) תודה רבה, דנה

I usually recommend that moms start

with the fruit meal. Why? Becuase babies like fruit? Many mothers are afraind that if the baby gets something sweet, he will not want anything else. But your milk is sweet, so that just does not make sense. I would start with a banana which you blend with your milk, and always feed food with a spoon. At 6 months, you can totally skip the whole bottle stage and go straight to a cup and spoon. Try that and let me know how it goes.​

justmom

New member
תרגום: בדרך כלל אני ממליצה לאימהות

להתחיל בארוחת הפירות. למה? מפני שתנוקות אוהבים פירות. אימהות רבות חוששות שאם התינוק יקבל משהו מתוק, הוא לא ירצה שום דבר אחר. אבל החלב שלך מתוק, כך שזה פשוט לא הגיוני. הייתי מתחילה בבננה טחונה ומעורבבת עם החלב שלך - האכילי תמיד בכפית. בגיל 6 חודשים את יכולה לדלג לגמרי על כל שלב הבקבוק ולעבור ישר לכוס וכפית. נסי זאת וספרי לי איך זה הולך.

dana1000

New member
תודה רבה ועוד שאלות

מאיקי לוקח גם חלב שאוב בבקבוק כי אני עובדת ונתנו לו את הדייסה בבקבוק כי הוא לא רצה בכפית אבל נמשיך לנסות. מה הכמות שהוא אמר לאכול מהבננה + החלב שלי בהתחלה? אם הוא ירצה כמות גדולה אפשר לתת לו? (אני אופטימית). למשך כמה זמן לתת את הבננה, כלומר מתי לנסות להוסיף עוד דברים? ולהוסיף לתוך הבננה + החלב שלי או בנפרד? תודה מראש, דנה

We need to do a workshop on

starting solids. at the moment, we are not doing workshops as long as the hospital is on high alert, so if there are moms who wnat to organize a group in Tel Aviv, I will come to you and do it, just as I did the back to work group. There I will answer all your questions.​

shukidan

New member
רעיון מצוין, הבעיה היחידה היא שאני

מרחובות ואני מניחה שזה יהיה לך יותר בעייתי להגיע לרחובות. אם יש מישהי שיכולה לארגן משהו בת"א אני מוכנה לעזור בארגון. האם יש לך כתובת מייל שאני יכולה לכתוב לך באם מפגש כזה יתארגן? האם לקריית אונו תוכלי להגיע? מה הן השעות שטובות לך? שוב תודה, דנה

shukidan

New member
בהמשך להודעתי הקודמת מצאתי

את כתובת המייל שלך. דנה

לאה_מ

New member
תרגום: אנחנו צריכות לעשות סדנא על

תחילת מוצקים. כרגע, אנחנו לא עושים סדנאות כל עוד ביה"ח נמצא בכוננות גבוהה, אז אם יש אמהות שרוצות לארגן קבוצה בתל אביב, אני אבוא אליכן ואעביר את הסדנא, כמו שעשיתי עם סדנת החזרה לעבודה. שם אענה על שאלותיכן.

למעלה