הוספת זיכרון

tsuker

New member
הוספת זיכרון

יש לי מחשב נייד מסוג LENOVO 3000 N200 הזיכרון אני חושב לפחות עפ"י מה שכתוב במפרט הינו double data rate(DDR)2 667 (pc2-5300) synchronous dynamic random access memory(DRAM) אחרי שפתחתי את המחשב ראיתי גם שאכן מדובר בשני כרטיסי זיכרון כך שאם יש לי סה"כ 1024 אזי כל כרטיס הוא 512. בקיצור מה שרציתי לדעת זה האם ניתן להחליף את אחד הזיכרונות בכרטיס של ג'יגה ואז יהיה לי ג'יגה וחצי או שאני חייב לוותר על שניהם ולשים במקום שני כרטיסים של 2 ג'יגה. תודה מראש שי

bar666xp

New member
לכמה זיכרון אתה רוצה להגיע?

בעיקרון האידאלי יהיה 2 רכיבי זיכרון זהים DUAL-CHANEL.... אם אני זוכר נכון הN200 תומך עד 4G זיכרון כלומר 2X2048M או בקיצור 2X2G מה שיוצא ביחד 4G. מה כן חשוב.... חשוב כי הMHZ יהיה זהה וכי הCL יהיה זהה... אחרת זה עשוי להוביל למסכים כחולים ואף לנזקים אם לרכיב/י הזיכרון ואפילו ללוח-אם. DDR2-5300 DDR2-667 SODIMM אם אני זוכר נכון CL5... אבל תוריד אברסט או CPU-Z {יש קישורים בקישורי הפורום}.. ובדוק מה יש כרגע ועד כמה תומך הלוח... יתכן גם שאתה יכול להחליפם בDDR2-6400 שזה 800MHZ עד כמה שזכור לי עלותם זולה יותר משל ה667MHZ.... ברמת העיקרון פלטפורמת סנטה-רוזה אמורה לתמוך בזיכרונות 800MHZ... כדאי גם לשאול על כך בשירות הלקוחות... למרות שעד כמה שידוע לי רוב היצרניות לא מספקות זיכרונות 800MHZ.

למעלה