הונאה של בעל הבית

michalmasvary

New member
הונאה של בעל הבית

שלום רב אנחנו גרים בקומפלקס של 3 דירות, כאשר באחת הדירות גרה בעלת הבית. סיכמנו איתה בחוזה על שכ"ד, על כך שמתחלקים בהוצאות הגז, המיים וטלויזיה בכבלים באופן שווה בין שלוש הדירות. לאחר כמה חודשים כאשר גילתה שהוצאות הגז שלנו גבוהות משל הדייר הקודם שגר בבית לפנינו, היא חזרה בה וביקשה שנשלם עפ"י מונה. למרות שזה לא בהתאם לחוזה הסכמנו על מנת לשמור על יחסי שכנות טובה. לפני כמה חודשים היא הודיעה לנו שהדייר בדירה השלישית לא מעוניין בכבלים ולכן עלינו להתחלק איתה בהוצאות (כלומר לחלק לשניים). לאחרונה גילינו שהיא עשתה הסכם איתו שהוא יאמר שאין לו כבלים וכך למעשה אנחנו והיא נממן את הכבלים שלו. לאחר שהתעמתתי איתה וטענתי שמה שהיא עשתה זו רמאות, היא אמרה שהיא החליטה "לתת לו מתנה" וזו לא רמאות. אני מאוד כעסתי ואמרתי שאם היא רוצה לתת לו מתנה שתעשה זאת על חשבונה ולא על חשבוננו ודרשתי פיצוי על כל החודשים בהם היא הונתה אותנו. לאחר כמה ימים היא אמרה שהיא החליטה לתת לו את המתנה מכיוון שהוא לא מוכן להתחלק במיים באופן שווה, ו"מתנה" זו אמורה לפצות על כך. אני כמובן סירבתי להסדר הזה. היא מסרבת בתוקף לזכות אותנו וטוענת שאם לא נשלם לה היא תסלק אותנו מהדירה. מה דעתך?

michalmasvary

New member
יש הסכם שכירות בכתב

שחתמנו בשנה הראשונה. אח"כ המשכנו להתנהל עפ"י החוזה אבל לא חתמנו שוב. הבית הוא בית אחד שמחולק לשלושה, אבל פועל כיחידות נפרדות.

אם אין הסכם בתוקף

ולא תגיעו להסכמות, היא יכולה לתת התרעה על פינוי בטווח של עד שלושה חודשים. קחו זאת בחשבון בכל מו"מ שאתם מנהלים. חוצמזה, מציעה שכל הסכמה תרשם ותחתם על ידי הצדדים. לא ברור לי אם מדובר בדירה אחת שחולקה, איך זה שיש מונה גז נפרד? האם יש גם מוני חשמל ומים נפרדים? חשבונות ארנונה נפרדים?

michalmasvary

New member
כן, יש מונה חשמל נפרד

אבל מיים אין - פשוט כי יותר נוח לה להתחלק באופן שווה (הגינה שלה צורכת הרבה מיים). אבל שאלתי היא - האם אני זכאית לקזז לה את תשלום הכבלים שהיא לקחה במירמה? תודה

לפי התיאור שלך

מדובר על שימוש שלא כדין בכבלים שכן כל דירה אמורה להתחבר בעצמה. אם זה אכן המצב, אינני מוצאת מקום לתת עצות בנושא שיש בו משום עוולה כלפי צד ג'.

michalmasvary

New member
זה ממש לא המקרה

הכל נעשה כדין. זה ההסכם שיש לבעלת הבית עם חברת הכבלים. הכל חוקי - שום דבר לא פיראטי. אשמח אם תשיבי על שאלתי בכל זאת תודה

אם הוסכם שהתשלום

עבור הכבלים יתחלק באופן שווה בין שלושת הדיירים אז מבחינה חוקית אין עליכם חובה להסכים לשינוי תנאי זה.

למעלה