הונאה ברישום domain???

הונאה ברישום domain???

קיבלתי הודעה לחידוש דומיין שנראתה לי מוזרה.
בדקתי אצל רשם הדומיין שלי ואכן יש עוד זמן רב עד החידוש.
האגדות שמסופרות במודעה על מנועי חיפוש שלא יכירו את הדומיין אם לא אשלם... אלה שיכנעו אותי שמסתתרת כאן הונאה.
ההודעה מצורפת בתור תמונה.

האם זה מוכר למישהו כאן?

תרגיל אחר:
היה לי סיפור עם מישהו שניסה למכור לי "דומיין שעומד להשתחרר" ודומה לדומיין שנמצא כבר ברשותי.
הוא בלבל לי את המוח זמן מה. בסוף נמאס לי וקניתי את הדומיין בעצמי. בלי תיווך. וגם דאגתי לספר לו...

Piav

New member
אין סוף לזה

בדרך כלל ניתן לזהות Phishing ע"פ כלליות או אי-רלוונטיות ההודעה. הבעיה היא שאנו נוטים לחפש פרטים שיאשרו שמדובר בהודעה לגיטימית במקום לחפש אחר אותם סימנים מעידים על הודעה מזויפת, מה שחכם יותר לעשות במקרה כזה (זה קשה לנו הרבה יותר כי אנו נוטים להטיות אשרור שכאלו מטבענו).

אם בהודעה הופיעו פרטים שרק החברה המנפיקה אמורה לדעת, זה כבר תמוה ומצריך בירור מול אותה חברה לגבי דלף (אני רואה שהלבנת חלק מהנתונים).

כמו כן, כשמבצעים עסקאות באינטרנט, חשוב ללמוד את מדיניות העסק (האם נוהג לשלוח הודעות כאלו ומתי?) וליתר ביטחון, לעולם לשלם דרך האתר עצמו ולא דרך קישורי הודעות כלשהן, אמינות ככל שתהיינה.

בסופו של יום, פעלת נכון. באשר ללגיטימיות ההודעה עצמה, איני מכיר את החברה ואת מדיניותה. צעד נכון יהיה אולי לשלוח אליהם את ההודעה עצמה כדי שיבדקו זאת, בדרך כלל יש אגף שמטפל בהונאות שכאלו בכל חברה שמכבדת את עצמה.

אכן מחקתי פרטים מזהים

ופרטים אלה יכול כל אחד למצוא בעזרת whois על שם הדומיין

למעלה