הומו נשוי + ילדים ?!

MARMELAD

New member
הומו נשוי + ילדים ?!

רציתי להראות לכם שרשור שמופיע בהורות הומולסבית. השאלה שבה התחיל השרשור - אלו דרכים יש להומואים להביא ילדים לעולם. אחת השיטות היא כמובן להתחתן עם אישה ולהביא איתה ילד. ואז עלתה שאלה אחרת: מישהו שמתחתן עם אישה ולא אומר לה שהוא הומו, זה בסדר? אני סברתי שאולי זה לא בסדר אבל שאפשר להבין את הבחור. אנשי הפורום דווקא חשבו שהוא עושה לה עוול גדול, גם אם הוא משקר לעצמו. אז חשבתי לעצמי שאולי בגלל שהם שם כולם הומואים ולסביות שבחרו בדרך של להביא ילדים לעולם עם בני זוג מאותו מין / לבדם - אולי בגלל זה הם כל כך אנטי ההומו שישקר לאשתו (ולעצמו). אולי כי אני עוד לא מוכן לדבר כזה לי זה נראה פחות נורא. אולי הם פשוט רואים את העניין מנקודת המבט של האישה. אני לא יודע... רוצו לקרוא - זה מאוד מעניין - ומעניינת אותי דעתכם: אם מישהו מתחתן עם אישה, בזמן שהוא בעצמו מדחיק את המיניות שלו, ומביא איתה ילדים לעולם. זה טוב ליהודים?

DJNYC

New member
לא! זה לא טוב לו, לה או לילד.

למה? כי זה לא מבוסס על אמת. למה? כי אין שם זוגיות ושיתוף.... אפילו אם זה "נראה כמו" "מרגיש כמו" "נשמע כמו" - זה פשוט לא!

להכניס ראש בריא למיטה חולה !

אני עדיין בספק, אם ראוי שאכניס את ראשי לדיון שהפך בעצם לדיון- בי(באנשים כמוני),וזאת משום שאחת המסקנות שם הן -שאני בן זונה. קצת מוזר לי לראות בשרשור ההוא התייחסות שהיא ברובה חד משמעית,שחור ולבן(לא ראיתי הרבה לבן), וכל זאת מפי אנשים שהצבע המייצג אותם הוא בדר"כ ורוד. אז מבחינה מסוימת, נכון, היום אני קצת בן זונה, אבל כל החיים שלי הייתי עסוק בלהיות הכי טוב שיש בעיני כל/רוב האנשים. כל החיים שלי עשיתי מה שהיה טוב לאחרים על מנת לא לפגוע בהם ולרצות אותם ולהגשים את השאיפות שלהם את החלומות שלהם ואת התקוות שלהם. והיום כשאני בפעם הראשונה עושה משהו למעני, לטובת עצמי, אז אני בן זונה. אבל איך אפשר לשפוט אחרים באופן כה נחרץ. זה ממש לא ברור לי ! אני לא צריך ולהזכיר מה היה מעמד ההומסקסואלים לפני 10-20 שנים, אני לא צריך להזכיר איפה היה האינטרנט לפני 10-20 שנים, אני לא צריך להזכיר את העובדה שיש המון בני נוער שחווים איזושהיא התנסות מינית עם בני מינם, בשל סקרנות ו/או חרמנות יתר ולאחר מכן מפתחים מערכות יחסים סטרייטיות ומה שהיה היה ונשכח/הודחק באופן שהוא כבר לא קיים בתודעה אני לא צריך להזכיר מה זה הורים ,הורים שעושים הכל בשבילך,חוסכים מעצמם כל אגורה כדי שהילד שלהם יוכל ללמוד בלי לעבוד, כדי שהילד לעולם לא יצטרך לשכור דירה עלובה עם שני שותפים,כדי שלילד שלהם תהיה דירה בלי משכנתא, הורים שבוכים שבוע על הילד שלהם שמחליט לעבור דירה לעיר אחרת,הורים שבוכים ולא מפסיקים לבכות כשהבן שלהם עוזב את הארץ לעתיד יותר טוב ממה שהיה לו כאן,הורים מבוגרים,הורים חולים,הורים שכל זעזוע נפשי עלול לגרום לאירוע מוחי או התקף לב,הורים שמחזיקים ברכב שהצמיגים שלו כבר מזמן התמזגו עם האספלט רק כדי שהם לא יהיו בסטטוס נחות מהחברים שלהם, הורים שעושים הכל-כדי שהילד שלהם יחיה חיים סטרייטים(אשה ונכדים) האם,בחור שגודל בנסיבות כאלה, אפשר לשפוט אותו בכזו נחרצות ? האם הוא בן זונה בגלל שהוא לא מגיע אליהם הביתה עם חברתו ואשתו האהובה ואומר להם, בא לי לשכב גם עם גבר כדי לדעת מי אני ומה אני ? נראה לי שזו הדיעה הרווחת... ועל כך נאמר כבר אל תשפוט אדם עד שהיית במקומו (או משהו כזה).

merman

New member
../images/Emo45.gif מצטרף לגרינברד.

שיפוט מהיר ונחרץ - זה ממש לא במקום. יש כל כך הרבה ווריאציות לחיים בעולם הזה, ולא תמיד מה שרצוי הוא מצוי או אפשרי. עדיף להשהות את השיפוט כמה שיותר עד שניתן להבין מה המצב ומי עומד בו.

לא יכולתי להתאפק, אני מתכוון להגיב.

ובהרחבה,ברגע שיהיה לי זמן. ומכאן, מבחינתי לפחות, תגובותי יהיו בעיקר שם(אם כי השרשור החל שם לפני למעלה מארבעה ימים ולכן אינו קופץ יותר) ,היכן שזה התחיל, פורום הורות הומולסבית.

Liroy25

New member
גרוע מאוד!

מערכת יחסים אמורה להיות מושתתת על אמון הדדי, ברגע שאין את זה אין טעם להשאר. בשלב מסוים האישה תגלה את השקר בדרך זו או אחרת, ואז מה? "התכוונתי לספר לך פשוט חיפשתי את הזמן הנכון.."? "זה לא את זה אני.."? חוץ מזה להתחתן איתה ולשם הבאת ילדים בלבד (ושלא יזיינו לי את המח על כמה כיף להם ביחד) זה מעשה אנוכי נטו!

xanadu

New member
נורא קל לצקצק בלשון

כשעומדים מהצד ומעולם לא התנסית בחוויה דומה. אולי אני אפשט את זה - כל עוד אתה לא נועל את העקבים, יקירי, אל תתלונן על הורידים ברגליים!!!!

MARMELAD

New member
כלומר :

מה ש X מנסה לאמר זה שאל ללירוי לשפוט גבר הומו שהתחתן עם אישה מאחר והוא לא מכיר את הסיטואציה הזו. והאמת היא שמעניין אותי נורא להבין - למה מישהו שהתחתן עם אישה ועשה איתה ילד הוא מניאק? כי הוא שיקר לה? ומה לגבי זה שהוא שיקר לעצמו? ומה לגבי זה שהוא פגע בעצמו לא פחות מאשר בה? עכשיו, אם נעזוב רגע את גרינבירד / אלאדין / כל דמות פורומית אחרת בצד, הרי כל אחד מהם היו לו סיבות משלו להתחתן. לאחד ההורים, לשני משהו אחר - אני לא יודע וזה גם לא משנה. באופן תיאורטי: למה כל כך קשה לנו לקבל הומו שיתחתן עם אישה? אולי זה כי לנו זה לא יקרה - עם האינטרנט, הפתיחות, ומיכל עדן?

Liroy25

New member
אין לי בעיה לקבל

הומו שמתחתן עם אישה כל עוד שני הצדדים מודעים לנטיות האחד את השניה. אם אדם בוחר לפגוע בעצמו זה עניין שלו אבל לפגוע באדם אחר? מצטער, אבל את זה אני לא מוכן לקבל! אני לא שופט אף אחד אלא מביע את דעתי בנדון. אם אדם בוחר להכיר בנטיותיו רק לאחר הנישואים זה מקובל עלי, אבל להתחתן עם אישה תוך ידיעה גמורה כי אינך נמשך אליה בשום מקרה זה שווה ערך לניצול! תגידו מה שלא תגידו לי קשה לקבל את זה!

MARMELAD

New member
הממ

אבל לירוי, מה אם הבחור לא יודע שהוא הומו כשהוא מתחתן? מה אם הוא בהדחקה כל כך חזקה שהוא לא מבין מה הוא בכלל?

Liroy25

New member
שאלת? קיבלת תשובה!

לא אני לא מכיר את המקרה מודה ומתוודה, אבל שאלת שאלה מרמלד אז קבל את התשובה כמו שהיא! לא ברורה לי ההסתערות אבל שיהיה. בחור שיודע בוודאות שהוא גיי, מודע לעובדה אך בכל זאת מחליט להתחתן עם בחורה ולו בכדי שיהיו לו ילדים את זה אני לא מוכן לקבל! המקרה של הדחקה הוא שונה ועל כך אינני שופט איש.

ומה אם השאלות של מרמלד הן

ממש לא היפותטיות אלא עובדות ,פשוט facts of life לגבי אנשים מסוימים (ונעזוב את גרינבירד בצד) ? האם באמת אתה יכול לספק תשובה נחרצת עד שלא חיית בסיטואציה שבה העובדות האלה היו נכונות לגביך ?

Liroy25

New member
גרין בירד,

לא כל דבר חייבים לחוות בכדי להביע דעה, זה דבר ראשון. נשאלה שאלה והתקבלה תשובה אובייקטיבית. איזו תשובה היית מעדיף לקבל? זה מה שאני רואה מנקודת המבט חסרת הנסיון שלי. יותר טוב עכשיו?

אין לי בעיה עם דעתך או כל דיעה שהיא

אך יש לי בעיה בהבעת דיעה נחרצת מבלי להתייחס לכך שהעניין הוא לא שחור ולבן, יש לו המון ניואנסים וישנם המון מקרים שונים זה מזה. ולכן, ההסתייגות שהוספת "המקרה של הדחקה הוא שונה ועל כך אינני שופט איש." היא בהחלט במקום וזו בדיוק ההסתייגות שציפיתי לראות בשרשור הארוך בפורום הורות הומולסבית .אני יודע שלא כתבת את המשפט הזה כדי לרצות אותי (אתה לא הטיפוס שעושה דברים כאלה), אבל כן, זו בדיוק האבחנה שלה ציפיתי. משום מה ההנחה ששלטה בשרשור ההוא שמדובר במעשה מרמה. גם עלי לא מקובל לרמות אנשים במודע ,בכוונת תחילה ובידיעה ברורה ,בכל תחום שהוא בחיים(כבר היה פה דיון על מצג כוזב בצ´אטים,למשל). אולם הייתי מצפה שמישהו יקבל את האפשרות ש"הומו נשוי+X בארון" אינו שקול לרמאי. הייתי מצפה שיקבלו עובדה שאדם מסוגל להדחיק דברים באופן כה עמוק עד כי הם לא קיימים בתודעה היומיומית שלו והוא לא מודע עוד לקיומם. לא אמרתי אמן שבע פעמים כשבתוך תוכי אני חושב "יש סידרתי אותה,סידרתי את כולם", לא שברתי את הכוס תוך כדי מחשבות על תאי ההצצה ב-sexyshop הסמוכה לאולם. לא, ממש לא. ואפילו עכשיו כשאני כבר לא מדחיק, ואפילו נמצא במערכת יחסים הומוסקסואלית אני עדיין לא מסוגל להגיד שכל החיים שלי הם שקר אחד גדול,כי רוב הזמן נהנתי מהם כמו שהם היו,חיים סטרייטים לחלוטין, ורק עכשיו כשמשהו בתוכי התעורר והחל לפרוץ החוצה, אני מתחיל להבין שאולי ורק אולי יש בתוכי משהו אחר,משהו שלחלוטין לא הייתי מודע אליו ולכן בדיעבד גם לא יכולתי להסתיר אותו. אבל מפה ועד להכללה ש"הומו נשוי בארון" הוא בעצם רמאי ובן זונה חסר רגשות(וזה היה המוטו השולט בשרשור המקורי),הדרך רחוקה.

Liroy25

New member
גרינבי,

קודם כל הדעה שלי לא היתה כזאת נחרצת, היא היתה נטו דעה. דבר שני דובר כאן על מקרה היפוטתי וחד כיווני, לא דובר כאן עליך. אדם שהתחתן וגילה לאחר מכן נטיות אני באמת לא שופט, זה החיים שלך וזכותך לעשות בהם כרצונך. אני התייחסתי אך ורק לגבי נישואים במטרה להביא ילדים, כשהצד השני לא יודע את כל הפרטים. אני בהחלט מקבל את העובדה שלסיפור מספר צדדים, בחרתי שלא להתייחס אליהם בכדי לא לערב את שמך בסיפור. מקוה שלא נפגעת מהדברים שכתבתי, אתה מכיר אותי די זמן בכדי לקרוא בין השורות. (אני מקווה להאמין כך לפחות).

ממש לא נפגעתי מדבריך, וגם לא נפגעתי

מדבריהם של האחרים בפורום הורות הומולסבית,רק הפריעה האוירה השלילית שהייתה שם כלפי הנושא מבלי ששקלו את כל ההיבטים. אולי לא הייתי ברור אבל הדעות הנחרצות שאליהם התייחסתי היו אלו שבשרשור הארוך בפורום הורות הומולסבית. אני מכיר אותך, גם מבלי להחליף ולו מילה אחת איתך (חוץ מברכת שלום חפוזה-הערה לעצמי: הגיע הזמן לעשות משהו בנדון
).

רק עברתי במקרה בשכונה...

קראתי את הדילמה ואת הצדדים השונים ולא יכולתי שלא להתערב. קודם כל, אם שואלים לדעתי - אני דפנטלי נגד נישואים אילוזיוניים כמות אלו. ובעצם מה הטענה "בעד" שהועלתה בפורום? אל תשפטו אדם עד שלא תהיו בנעליו (ואם כבר - כדאי שאלו לא יהיו נעלי עקב כי הם גורמים לוורידים )? הרי הטענה בטלה בשישים, לפחות במקרה זה. אדם חכם אחד אכן אמר פעם שאין לשפוט אדם עד שלא היית בנעליו וצעדת לפחות קילומטר. אוקיי. מסכים. אבל כבר נאמר פה שהחיים הם לא שחור ולבן (וורוד), וגם משפט זה הוא לא חד משמעי, והמקרה הזה הוא היוצא מן הכלל לכלל. למה בעצם אני לא יכול לשפוט אדם אם לא הייתי בנעליו? ישנם מקרים שזה לא משנה מה הסיבה, מניע וכו´ - זה פשוט בגדר טאבו. ל-ה-ב-ד-י-ל אלף הבדלות, רוצח אי אפשר לשפוט? כי לא היינו בנעליו? אפשר גם אפשר (וצריך!)... לפי דעתי נישואין של גבר הומוסקסואל (בהנחה שהוא מודע לנטיותיו, ובזה הדילמה עוסקת), עם אישה סטרייטית (שלא מודעת לנטיותיו) הם לא מוסריים, פשוט ככה. ההנחה הראשונה בדרך ארץ ודמוקרטיה היא שיש לתת את החופש המלא לאדם לפעול כאוות נפשו, כל עוד הוא לא פוגע בזולת. לא צריך להיות איינשטיין כדי להבין שנישואין במין שאינו במינו (תרתי משמע), לא עונים לקטגוריה הזו! יש פה פגיעה מוחלטת באישה ובילדים, ישנה שלילת זכות היסוד - זכות הציבור (או האישה והילדים) לדעת!... אז נכון, אני לא הייתי במצב הזה... אבל אתם לא באמת חושבים שאני צריך לקפוץ מהגג כדי לדעת שאני אפגע, נכון?!

השימוש בשפה

גם אני עברתי פה דיי במקרה, ואולי לא כל כך בעצם,דיפדפתי בכמה וכמה תגובות והנה כך לפתע,בעודי אני מתחיל לקרוא את התגובה האחרונה של בננה ספליט, הרגשתי התרוממות רוח מסויימת,וזה לאחר יום עבודה מתיש ושבלוני. מעניין,שמה שנגע בי עד מאוד זה לא התוכן של התגובה,אוכל רק להסכים בניד ראש גדול עם מה שנכתב אלא השימוש המופלא בשפה. נאבוקוב היה מקנא קצת נראה לי :)

למעלה