הומור?

Ergil

New member
הומור?

מה אתן אומרות על שלל בדיחות שוביניסטיות/פמיניסטיות?

טל קר

New member
ראשית אני בספק שאנחנו מגדירים

"בדיחה פמיניסטית" באופן דומה. בקשר לבדיחות שוביניסטיות - כתבתי את זה מספר פעמים בעבר, שלדעתי תכנים של בדיחות זה אמצעי סוציאליזציה בדיוק כמו תכנים של שירים, סיפורים, ספרים ותוכניות טלויזיה. הרבה פעמים בדיחות שוביניסטיות נועדו לשים את הנשים "במקום". הרבה פעמים התירוץ של "הומור" משמש להעברת מסרים. קאליסטו גם כתבה בעבר הודעה יפה בנושא.

Ergil

New member
ואולי אנחנו לא מגדירים בדיחה

שוביניסטית באותה צורה? למה את חושבת שאת יכולה לבין אותי ואני לא יכול להבין אותך? לא משנה. אולי תגדירי "בדיחה פמיניסטית" ו"בדיחה שוביניסטית"? קישור להודעה של קאליסטו יהיה נחמד.

טל קר

New member
אולי כי לשוביניזם יש משמעות יותר

מוסכמת, ואילו לפמיניזם יש הרבה זרמים, וגם הרבה דעות שגויות עליו. בדיחה שוביניסטית - בדיחה שמזלזלת בנשים או מתנשאת עליהן. כזו שאם תמיר את הגבר בלבן ואת האישה בשחור, תשמע גזענית, ואם תמיר את הגבר בגוי ואת האישה ביהודי תשמע אנטישמית. לא יודעת מה זה בדיחה פמיניסטית. אולי בדיחה שההקשר שלה פמיניסטי? כלומר מתרחשת בעולם תוכן בו יש שוויון בין המינים?

aaa123

Member
או אולי בדיחה פמיניסטית היא בדיחה

שמזלזלת בשוביניסטים(או בזכרנים לפי אורין). אגב לשוביניזם אין משמעות מוסכמת ,ולא מעט גברים לא מגדירים את עצמם כשוביניסטים כאשר הם מוגדרים כשוביניסטים על ידי חלק מהאוכלוסיה. גם לא כל אלו שתומכים באפליה נגד נשים הם אותו דבר(יש כאלו שתומכים באפלית נשים בשכר ,ויש כאלו שתומכים בכלל באיסור על נשים לצאת לעבודה).

הזכרנות הוא מושג שאט-אט אבל בטוח

תופס מקום שימושי ובהקשר הנכון. הוא כבר לא "לפי אורין" אלא מושג העומד בפני עצמו בכוחותיו שלו. כשזכרנות מכילה בתוכה את משמעות הגנאי המתלווה להתנהגות שכזו, וודאי שהרבה אנשים, גברים ונשים כאחד, לא יתנדבו להצהיר על עצמם ככאלה. עוד יותר מזה: די והותר נשים ממהרות להכריז על עצמן ש"אני? אני בשום אופן לא פמיניסטית" אבל ליהנות מפירות המאבקים הפמיניסטיים, הן נהנות ועוד איך. ואם יקחו להן איזה בונוס מהסוג הנ"ל הן יצעקו געוואלד. כבהקשר הזה: יש שמוגעים שיגידו בפה מלא "אני משוגע" יש פושעים שיגידו בפה מלא "אני? לא עשיתי כלום, זה הוא שעשה".

aaa123

Member
הבעיה עם המושג זכרן הוא שיש למלה גם

משמעות חיובית של ההפך משכחן.

aaa123

Member
אפשר למנוע את הבעיה על ידי ניקוד

זהה למילה זכר ב2 האותיות הראשונות. לצערי לא טרחתי ללמוד את ההסבר שניתן לפני מספר חודשים(על ידי יוסריאן אם אני זוכר נכון) איך מנקדים בהודעות ,ואני עצל מדי כדי לחפש אותו עכשיו.

היות ועד היום לא נוצר שימוש עברי

במילה זכרנות, עבור משמעות "יכולת הזכרון", אפשר וגם רצוי לאמץ את זכרנות כמושג הבא להחליף את "שוביניזם-זכרי". כל הקודם זוכה. ד"א השורש הוא ז.כ.ר. ובהחלט תואם למושג הזכרנות היות ויש כאן חיבור תמוה משהו בין מין הזכר לבין שימור הזכרון.

כשסיפרתי לאבא שלי, שהוא שליח

האקדמיה ללשון העברית עלי אדמות, על המושג של אורין, הוא אמר שהוא צריך להיות מנוקד בתחילה בשווא ולא בקמץ או פתח או מה שזה לא יהיה.

טוב, אני אנסה לנקד, אבל לא לבוא

בטענות על בלבול בין קמץ לחטף. אבא שלי לא נמצא ואין מי שיתקן אותי. זה אמור להיות זְכָרָנוּת - כששתי האותיות הראשונות מנוקדות כמו זכרים. אם אני לא מתבלבלת. למרות שבשעה זו אני לא יכולה להשבע שזה לא התחיל בחיריק בכלל. מה שבטוח זה שזה לא התחיל בקמץ או פתח.

nili02

New member
ומה אנחנו נקבניות?

זכרן בזכר זכרנית בנקבה? נקבן בזכר נקבנית בנקבה? לא המין האידיאולוגיה !! נילי

אמיר.

New member
למה יש נשים פמינסטיות שלא רוצות ...

שיקראו להן כך... לא נעים, אבל למילה ´פמיניזים´ נוצרו הקשרים שלילים לצערי. ויש אנשים שחוששים שיצמידו להם/ן תויות לא רצויות.

אבל אם מישהי חושבת שאין דברים

בגו, במקום להתכופף בפני אנשים בורים, שתנסה לשנות את התדמית.

Ergil

New member
הממממממממ

How do most men define marriage? An expensive way of getting laundry done for free. אני בטוח שתראו את הבדיחה הזאת כשוביניסטית, אבל היא הרי לא מזלזלת או מתנשאת. השתמשתי במילה "פמיניסטית" מחוסר במילה טובה יותר, התכוונתי לבדיחה שבה האישה היא בלבן והגבר בשחור, או אולי פשוט בדיחה שלועגת לגברים כקבוצה, בלי השוואה לנשים.

soulbird

New member
לא מתנשאת ? ולא מזלזלת?

לא יודעת למה אבל זה מזכיר לי את המשפט "כושי עשה את העבודה כושי לך הביתה (משהו כזה) " וארם זה לא מזלזל אז אני לא יודעת. סתם משהו שעלה לי לראש

למעלה