ובבן גוריון יותר טוב?
אני לא רוצה להזכיר שמות של מרצים אבל אצלנו לא חסרים הומופובים שהם בתפקידים בכירים באוניברסיטה. הבעיה היא שסטודנטים אצלינו חוששים לדבר על זה.... אני חושב שהנשיאה לא הייתה ישנה בשקט בלילה אילו ידעה אילו שטויות מרברבים המרצים בפקולטות השונות כשזסה קשור ולא קשור לתוכן הלימודי... באב"ג יש הומופוביה מסווית, מין הסכם לא כתוב שאלו מדברים ואלו לא מגיבים , ביום שבאב,ג זוג לסביות או זוג הוממואים ייילו בקמפוס מחובקים או יד ביד אני אדע שהגענו לחזון אחרית הימים. שאלה שנשאלה בשנה שעברה ולא ניתנת לבדיקה בפועל - היא האם אצלנו מדור מעונות באב"ג כן מאשר לזוגות חד מיניים דיור לזוגות? ע"פ הקריטריונים לידועים בציבור? אז נכון שהרב גיל של האוניברסיטה יודע מתי לדבר ומתי לשתוק, ובזמן שאני כאן לא שמעתי ממנו אמירות שגרמו כאן לאי נוחות למישהו , אני לא מכיר את דעותיו האישיות על נטיות מיניות אך במנדט שהוא קיבל מהאוניברסיטה הוא לא מנצל אותו לצורך טיפול בכך... בכלל בדרום, גיליתי שלא כל הדתיים או הדוסים הם בהכרח הומופוביים , ייתכן שלפעמים זה לא נוח לדבר על זה, לפעמים הם מוצאים פתרונות של הידברות ולפעמים מעדיפים לשתוק... מרצה שמקבל כסף מהאוניברסיטה [באופן עקיף משהו הוא עובד מדינה] שמדבר שטויות הומופוביות אם בתור בדיחה שלא מצחיקה הומואים רק סטרייטים או אם בהדגמות שאינן קשורות או אפילו ניתוח הומופובי של סרטים, מקומם הוא לא באוניברסיטת בן גוריון , אבל הם כאן, הם חיים מרצים ובועטים,, לסטרייטים זה לא מפריע והמואים ולסביות לא רוצים לצאת מהארון בפני הכיתה או רשויות המחלקה והפקולטה - מה גם שבסוף הסמסטר יש ציון שאותו נותן המרצה לפעמים על פי התרשמותו האישית מתוצר הסטודנטים ולא על בסיס כמותי שיכול להעריך גם מרצה מקביל... אנחנו לשמחתינו לא במצב של הטכניון , אבל בימים שגם בר אילן עקפו אותנו בפתיחות לנושא הגיע הזמן שהמודעות לכך תתחיל להיות גם אצלינו. כשמרצה יטריד סטודנטית מינית , תקום ובצדק קול צעקה, כשזה קורא לאחד בכיתה של 200 ואולי יותר מאחד אבל כולם בארון, האחד הזה נושא על גבו את עוד 5-10 האחרים ואף אחד לא רוצה להיות בודד במערכה, אם היה ניתן לשלוח הודעות אנונימיות לרשויות האוניברסיטה , אם הייתה חובת הקלטת שיעורים לפחות לצורך תיעוד תלונות, מרצים הומופובים היו נזהרים במילותיהם ולא חסרים כאלו ברחבי הקמפוס, אומנם מעטים, אבל מספיק רבים כדי לעצבן...