הומוסקסואליות

yaakii

New member
הומוסקסואליות

כאן לא הבנתי איך הכתבה ענתה על השאלה למה הנטייה נשארה למרות שעל-פי הברירה הטבעית הייתה אמורה להפסק...?

שזלונג

New member
המאמר דווקא ענה על השאלה

לפי המאמר, הגן גורם למשיכה של נשים אל גברים, וכן משיכה של גברים אל גברים. כיוון שמשיכה של נשים אל גברים היא דווקא כן "טובה" מבחינה אבולוציונית, ולכן נשמר הגן, יחד עם הפונקציה הפחות "טובה" אבולציונית.

Snir2121

New member
לא בדיוק משיכה של נשים לגברים,

אלא פוריות אצל נשים. ראוי לציין כי המחקר לא הצביע על גנים מדוייקים, אלא על מודל כללי. בכל מקרה - אני מאמין כי יעשו בזה שימוש במחקרים הבאים.

tweeg

New member
האם עקרות היא תורשתית?../images/Emo6.gif

הגנוטיפ נשאר כיוון שהוא נמצא על כרומוזום הx ולכן הנשים מעבירות אותו.במיוחד שהוא גורם לפוריות. לא כל תכונה שרעה לנו חייבת להיכחד,חייב להיות לחץ ברירה. אין לחץ ברירה כי על כל זכר שלא יביא צאצאים,תהייה אישה שכן תביא ולכן הסיכויים הם 50/50.(בגלל שהסיכויים זכר/נקבה הם 50/50) קצת פחות אולי כי לא כל הנשים יביאו צאצאים. ותוסיף עוד קצת כי יש לה יתרון פוריות.

yaakii

New member
../images/Emo3.gifמה זה גנוטיפ?

חיפוש בויקיפדיה לא העלה דבר.. 2. לא כל תכונה רעה שיש לנו חייבת להכחד, אבל כן אם הישרדותה קשורה לגנים. זהו בדיוק תהליך הברירה הטבעית, לא?

tweeg

New member
תגובה

פנוטיפ-תכונה נראת לעין גנוטיפ-רצף נקולואיטידים(בסיסים של DNA)שהיא הביטוי שלו(או האפרון,אני חושב שהוא נחשב חלק מהגנוטיפ) (יש בויקימילון,http://he.wiktionary.org/wiki/%D7%92%D7%A0%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A4) כל תכונה רעה חייבת להיכחד עם מופעל אליה לחץ ברירה חזק. אם יש לי תוספתן,והוא לא מפריע,אז הצאצאים ימישיכו להיוולד איתו. אם הוא היה גורם למוות מסיבה כלשהי,אז היו פחות ופחות צאצאים שהיו נולדים איתו,עד שהוא היה נכחד. לא חייב סיבה לט'לית(קטלנית),יכול באותה מידה להיות סיבה של הפחתה בהעברת המידע הגנטי לדור הבא (torn off של המין השני,גרימת בעייה פיזית בהעברה,הקטנה של שרידות הפרט וכו') בסופו של דבר עם התכונה הרעה תזיק למעבר הגנים לדור הבא היא צריכה להיעלם (זה לחץ ברירה) יש את הקטע של נשאים,עם מישהו יכול להיות נשא,ואז זה לא יפגע בו אלא רק בחלק מהצאצאים,אז התכונה יכולה לשרוד. (נגיד כל המחלות התורשתיות הקטלניות,ששורדות למרות שהם הורגות את הפרט)

למעלה