הומואים יקרים

assafcohen1

New member
הומואים יקרים

זו תקופה ארוכה שאני מגלגל במוחי רעיון, שעיקרו תוכנית לבתי הספר בנושא הומואים, לסביות, וכל מה שביניהם. הכוונה היא להיכנס לכיתות- לדבר על הנושא בכלליות, על הומואים וצבא, להיות אוזן קשבת, להשאיר מספרי טלפון. ועל כן הייתי רוצה לשאול אתכם כמה שאלות- תרגישו חופשי לתייחס או כאן או במסרים. 1. בכלליות, מה דעתכם על הרעיון? 2. לאילו כיתות כדאי להכנס? 3. על מה אתם הייתם מדברים? 4. איזה מידע היתם רוצים לקבל? 5. איך לדעתכם יהיו התגובות בכיתה כשישמעו "על איזה נושא נדבר היום"? 6. האם הייתם מתקשרים לבחור שהיה משאיר טלפון? 7. היש מי מכם שהיה רוצה לעזור, כולל קשרים במשרד חינוך, בחיל חינוך, בתי הספר שבו למדתם או עדיין לומדים, בבניית תוכנת מתאימה, בכניסה לכיתות, ובכל נושא ורעיון שעולה ל רוחיכם. בחודשים הקרובים אני אחזור לארץ וכל מי שירצה לעזור מוזמן אלי הביתה לקפה וגפילטעפיש... אסף

אסף היקר...

האגודה, הפורום ואולי גם הבית הפתוח וגאים בגליל, כבר מעבירים סמינרים שכאלו. בנוסף לנ"ל, ישנו אדם נהדר בשם ניל האריס שעושה את הדברים הללו בצורה מעולה (בלשון המעטה). אני לא זוכר את מס´ הפלאפון שלו, אבל הבנתי ממנו שהרבה נערים בקבוצת הנוער בכרמיאל מכירים אותו, אז תוכל לשאול שם (או בבי"ס ליאו באק בחיפה, שמזמין אותו פעמיים בשנה לשיחות על "איידס" ו"מיניות ונטייה מינית"). 1.
2. עדיפות ראשונית לכיתות י´, עדיפות משנית לכיתות י"א. 3+4. אחוזים וסטטיסטיקה כללית מאוד, קירוב העניין ללבבות ("אחד מכל עשרה חברים שלכם...", "כמה אנשים יש באולם? ... זה אומר שיש כאן..." וכו´). נתונים על הארץ, חוקיות, ארגונים, קבוצות, אתרים וקווים שאפשר לפנות אליהם וכו´. 5. ניל האריס מגיע לליאו באק ומרצה במהלך יום אחד (בשלוש נאגלות של שלוש כיתות כל אחת [בערך], כדי שזה יהיה יותר "מפגש" מ"הרצאה") בפני כל שכבת י´, על איידס\HIV ומין בטוח. ההרצאה שלו היא מצחיקה, נכונה, מעולה-רטורית (השתמשתי בטכניקה שלו בתחרות "שיג ושיח" וזה נתן לי עוד כמה נקודות
), מחנכת, ונחקקת בזיכרון בצורה חיובית (תמיד ואצל כולם), כך שכשהוא חוזר בשנה הבאה ומרצה בפני אותה השכבה (שהיא כבר י"א) על מיניות ונטייה מינית, ומצהיר שהוא הומו בפני כל השכבה, אנשים כבר זוכרים אותו בצורה חיובית ולא מבצעים השלכות והחלטות שגויות ופזיזות. אלא אם ניתן לעשות מה שניל עושה (והוא יחיד במינו לדעת הרוב, כך שזה כמעט בלתי אפשרי), כדאי שהכיתות תיכנסנה לאודיטוריום הבית-ספרי (אם בנמצא) בקבוצות של שתי-כיתות או שלוש כיתות בבת-אחת (מס´ אידאלי כדי לשמור על המנחה רענן ועל המפגש אישי יחסית), בלי שום ידיעה על מה שעומד לקרות. המרצה צריך להיות רטוריקן מעולה, צעיר (בין 25 ל-40, לדעתי), אנרגטי, בעל יכולת תיאטרלית מפותחת (כולל הקשבה לקהל וכו´), נראה טוב, לבוש בצורה אלגנטית ויום-יומית, יודע את מלאכתו, אדיב ונחמד. 6. אנשים כבר התקשרו לניל האריס וגם למספרים אחרים שהושארו בליאו באק ע"ג מודעות (מספרי האחראים על קבוצות הנוער בחיפה). 7. אפשר. פנה אלי בהזדמנות, אם יהיה לי פנאי (כן, אני עסוק, אפילו בחופש) אני אוכל אולי לעזור לך.

.m

New member
דבר איתי

כשאתה נוחת, ואשמח לחלוק את נסיוני בנושא. במקרה (או שלא) יצא לי לעסוק בדיוק הנושא הזה, במהלך חודשי הלימודים האחרונים.
על היוזמה mai

Liroy25

New member
למיטב ידיעתי

קיים גוף בתוך האגודה שמתעסק בהרצאות שכאלה. בדקתי את זה בעבר כי ביקשתי להצטרף אבל נאמר לי שהם כבר מפוצצים באנשים.

9סנורקה9

New member
אבל הם דורשים תשלום

וזה מחסום בפני רבים שרוצים מישהו שיבוא וידבר. בגלל זה פירסמתי מודעה פה עם בקשה לאדם שיבוא לפעילות בפני נוער, ולא לקחתי אותם.

Liroy25

New member
המקרה שלך שונה יקירתי

מאחר והפאנל הינו משהו שאתם יזמתם ונוגע לשכבות שונות. במקרה של בתי ספר, ואני מדבר כמישהו שבתקופת התיכון ב"יום התלמיד" ארגן הרצאה בנושא (הבאתי מרצים מהאגודה) מערכת החינוך לא תמיד מקבלת את זה מרצונה החופשי.

9סנורקה9

New member
מערכת החינוך

בעיקר מפחדת. אין ספק שהיא זקוקה לשינוי וניעור מהקצה, ובהחלט יש מקום להציע הרצאות מסוג זה בפני תלמידים. השאלה שאני שואלת האם מערכת שאינה ממש מעוניינת תסכים לשלם על שירות כזה?

BlueCat

New member
מזכיר לי סיפור שקראתי בעיתון

על בי"ס באשקלון, פה ליידי, שבתחילת חודש הגאווה הזה נתפסו בו שתי נערות מהשכבה הבוגרת כשהן מתנשקות. כמובן שבבי"ס דרומי ממוצע ומיושן בדעותיו כל המערכת הזדעזעה והתלמידות הושעו מהבי"ס לתקופה מסויימת משום שהמנהל "לא מוכנה לכזאת תועבה ופריצות בבי"ס השלה. מה שחסר לה זה שתלמידים משכבות נמוכות יבואו להורים שלהם ויספרו להם על הדברים שהם ראו בבי"ס..." אם לא הייתי כזה פחדן, הייתי מארגן משהו בבי"ס שלי לפני שגמרתי אותו. אבל אף אחד שם לא ידע עלי וכרגע אני מעדיף שזה ישאר ככה.

Liroy25

New member
לשלם על משהו שהיא לא מעונינת?

אני די בספק. מה שכן, אם לגשת לבתי ספר אז עדיף לדעתי לפנות דווקא למועצת התלמידים, שבמידה והעניין יראה להם יוכלו להפעיל לחץ על ההנהלה. ברגע שהנהלת בית הספר תראה שזה משהו שהגיע מבפנים אני מאמין שהיא פחות תתנגד.

שירות ההרצאות של הבית הפתוח...

גם הבית הפתוח מעניק שירות הרצאות. אני לא יודע לעדכן אם מדובר בשירות בתשלום או לא - אולי מאי ויונתן יוכלו לעדכן?

חבוב תקשיב..

במוחי מתגלגל הרעיון כבר הרבה זמן.. אני פעיל בתנועת נוער(הנוע"ל) שהיא כיום התנועה הגדולה ביותר בארץ(היחידה בעלת תקן ISO
). לפי התהנהלות של תנועתנו ששיכת לאשכול תנועות השמאל ומאמינה בשויון ערך האדם חשבתי להכין מערך פעולות(שהם המפגשים בתנועה) לבוגרת(ט-י"ב) בעזרת קודקודי התנועה שיועברו בכול הארץ.. זה נשמע רעיון אדיר.. פנה אלי באיסיקיו.. 74292227

assafcohen1

New member
thanks guys

for all you wrote. if someone has the phone number of nil harris i would like to have it. i was in the noar oved also, and by the way just 3 years later i found out that one of my group was also gay, and he left because he felt so alone... this is what happens when we are to ashamed to talk... i do not have an icq, but if you can send me a mail, we will talk. you will see it in my personal card. assaf

לירונר

New member
היי שם ~../images/Emo70.gif~ ברוך הבא ../images/Emo140.gif

ספר לנו על עצמך, תוכל לעשות את זה על כוס קפה (
) ועוגה...

Snuki

New member
אשמח לעבור בכיתות

אסף היקר!!! אני בעד להפיץ את הרעיון, ואין לי שום בעיה לעבור בין כיתות בתי הספר השונים... שמי רוני ואני בן 17, אני מאוד מעוניין לעזור ואם אתה מעוניין תשאיר לי מסר, ואני אחזיר לך את מספר הטלפון שלי. אין לי בעיה לדבר על עצמי, להסביר מה כרוך ב"לצאת מהארון", להסביר כל דבר אפשרי שחשבת עליו ואולי גם להציע רעיונות משלי. אני מחוץ לארון אבל רק לפני חברים ועדיין לא לפני המש´. אני גר באיזור השרון, ואשמח לעזור לך בכל מה שתצטרך... אשמח אם תשאיר לי מסר רוני

למעלה