הומואים חרדים

הומואים חרדים

שלום חבריה בקבות הוידוי של רעביש, אתוודה גם אני. אני הומו. נמשך לגברים. אני, כמו כולם פה נראה לי, נשוי עם ילדים. אני גם מסתדר לא רע בכלל עם אשתי, ותודה לאל אני בדרך החוצה מהעולם המוזר הזה. אני תמיד מתלבט האם מיניותי השונה מקשה עלי יותר את החיים בגזרה החרדית המלחיצה, או שלכל אנוס ואנוסה באשר הם, ישנם קשיים בחברה החרדית ללא קשר לעובדת היותם סטרייטים או שלא. מחקרים עדכניים מצביעים על כך שעשרה אחוזים מאוכלסיית הגברים הם הומואים. כלומר, אם אתם מכירים אלף אנשים, הרי שאתם גם מכירים כמאה הומואים. אחד מכל עשר גברים ''לוקה במחלה הקשה חשוכת המרפא''. ואחד מכל עשר גולשים כאן - אם לא יותר - הוא הומו. מצד אחד אני חושב לעצמי, להומו אין באמת מה לחפש בחברה החרדית, הרי החרדים הם הקבוצה היחידה בעולם שמשוכנעת שהתופעה הזאת לא קיימת. (לפני שאתם קופצים עלי - אפילו המוסלמים הקיצוניים מתייחסים לתופעה, מנסים ''לרפאות'' את האנשים ללא שום הצלחה כמובן, לשנות מין וכו'. הדתיים גם מכירים בעובדה הזו, ומנסים להתמודד עם המציאות בכל מיני דרכים. אצל החרדים? זה לא קיים בכלל!) מצד שני אני מהרהר, וכי סטרייט שתקוע עם אשה שהוא לא אוהב יש לו מזה משהו, הרי ליבו יוצא כשהוא רואה אנשים חופשיים מסתובבים עם בנות חופשיות... אז מה לי אם הוא אנוס הומו ומה לי אם הוא אנוס סטרייט. (אולי לסטרייט לפחות יש סקס טוב, או שלא). אשמח לשמוע מה דעתכם על מחשבותי. אציין בשוליים, שדברי נאמרו גם לנשים וללסביות באותה מידה. כתבתי בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד.

אני לא מבינה בזה רק אציין

שהביטוי״מחלה חשוכת מרפא״ לדבר זה הוא ממש לא נכון! ואולי סטרייט הוא זה שחולה במחלה חשוכת מרפא? זה שלבנ״א יש נטיות שונות זאת זכותו ובחירתו האישית!! יש לי חברה טובה מאוד שאחרי תקופה שניסתה להיות עם גברים החליפה צד והיא מאושרת!! אז מה רע? מקווה בשבילך שתמצא את הדרך .

זה היה בציניות...

אני כמובן לא חושב שזה מחלה. ברור לי שזה נטיה טבעית שנמצא אצל אחוז מסויים של כל בעל חי, גם אצל החיות. כתבתי ''מחלה חשוכת מרפא'' במכראות. בציניות. אני בדעה שלך מורדת

סבבה פשוט יש לי בעיה לראות ביטויים כאלה...

ומקווה בשבילך שתמצא אהבה אמיתית!!!

איזה קטע

אם אחד מכל עשרה גברים הוא הומו ובכל מניין יש אחד חזן אז כל החזנים הומואים !

כויפערת

New member
האהבה שלי נתונה לך

אני בת שמונה עשרה ומתלבטת בקשר לזהות המינית שלי (תחזיק לי אצבעות שאני אצא סטרייטית, למה אין לי עצבים להגיד לאמא שלי שאני לסבית) וכואב לי כל כך לקרוא סיפורים של אנשים כמוך, שתקועים בקשר עם בן הזוג מהמין הלא נכון. אני מקווה בשבילך שהיציאה תהיה כמה שיותר מהירה וכמה שיותר חלקה (הכל יחסי כמובן). אני חושבת שאחד הקשיים הגדולים ביותר של הומואים ולסביות כשהם חוזרים בשאלה הוא הדעות הקדומות כנגדם- שהם כביכול "חלשים"- לא יכולים לעמוד במצוות האל וזו הסיבה שהם עוזבים את הדת. אבל בקשר לתהיה שלך, זה בכלל לא משנה אם אתה סטרייט או הומו, נשוי או לא. להיות אנוס בחברה שמאמינה בשלל אמונות תפלות מתקופת הברונזה הכוללות את האמונה שאתה תישרף לעולמי עולמים
אם לא תהיה שבוי באותה קונספציה כמוהם היא חוויה קשה לכל יצור תבוני באשר הוא. אני אישית נפלתי לדיכאון מאוד כבד בגלל העמדת הפנים הזאת, למרות שאני יודעת שאני בקרוב אשתחרר מהזוועה הזאת (ואכנס לתוך הזוועה של שלל השיחות והטלפונים והעצות הטובות של כל האנשים בעולם שחושבים שהם מכירים אותי, טוב נו... מחיר קטן בתמורה לחופש...). מצד שני, נראה לי שאתה קיבלת את חבילת העיסקה הגרועה מכולנו, להיות תקוע עם אישה למרות שאתה גיי. אני, שוב, מאחלת לך יציאה מהירה וחלקה. אוהבת

שני דברים כויפערת

דבר ראשון, האינסטיקנטים שלי אומרים לי שאת לסבית
תתחילי להתרגל לרעיון ולהיות שלימה עם עצמך. זה עדיף בהרבה מאשר לחיות בהכחשה והדחקה תמידית. (בהנחה שאני צודק) דבר שני, יש צד חיובי בלקבל את ''חבילת העיסקה הגרועה'' כפי שאת מכנה זאת, כי בתכל'ס זה מהוה בשבילי דחף גדול להתגבר על הקשיים הגדולים שבדרך, ולצאת במהרה מהגלות. (בהזדמנות אספר לך על יצרון מסוים שיש להומואים ולסביות שיוצאים בשאלה) תודה על האהבה

כויפערת

New member
חחח... צודק בקשר ל"חבילת העיסקה הגרועה"

זה באמת גורם לך להחליט לצאת ולהתגבר על הקשיים... אז כנראה שחבילת העיסקה הגרועה ביותר היא גם חבילת העיסקה הטובה ביותר... אנחנו חיים בעולם מאוד מוזר...
ובקשר לשאלת הלסביות שלי, שמעתי סטטיסטיקה ש90% מבני הנוער שחשים מבולבלים בנערותם יוצאים בסוף סטרייטים, ואני עוד בת שמונה עשרה ככה שיש עוד תקווה... אתה לא מבין כמה יהיה קשה וכואב למשפחה שלי לקבל עובדה כזאת (only a figure of speach
) והאמת... סיקרנת אותי לגבי היצרון הזה... אתה מוכן לפרט קצת?

שגיאת דפוס...

דבר ראשון אני רוצה להאיר לך - ההמלצה שלי היא לא לספר בשלב הראשון על המיניות שלך למשפחה. אין עניין ואין צורך. אם את מתכננת לצאת בשאלה, זה בהחלט מספיק בשבילם, לפחות בשלב הראשון. דבר שני, אני התכוונתי לכתוב ''שיש יתרון מסויים להומואים ולסביות שיוצאים בשאלה'', בטעות יצא לי ''יצרון מסויים'' במקום ''יתרון מסויים''... אבל אני מוכן להסביר לך את היתרון הזה בקצרה. אחד מהקשיים העיקריים ליוצאים בשאלה הוא הקושי חברתי. הקושי למצוא סביבה חדשה, להתאקלם בה, למצוא ידידים וחברים חדשים. כי בשורה התחתונה כל יחיד שיוצא בשאלה הוא בודד יחסית. אם את לסבית יהיה לך יתרון מסויים, מכיוון שהקהילה ההומו-לסבית בישראל (ובעולם כולו) מתפקדת כקהילה. כלומר חברי הקהילה החילוניים גם נפגעו, כל אחד בנפרד, מהסביבה הטבעית שלו, לפחות חלקם הגדול. ואם את עוקבת קצת אחריהם, הם מתפקדים כקבוצה שכל אחד תומך בשני, מנסים לעזור אחד לשני, וכל הזמן מנסים להכיר עוד ועוד אנשים. הם גם ''יוצאים'' מאיזשהו מקום. יש איזה מכנה משותף זהה. אז למרות שיש לנו עוד קושי לא פשוט בכלל של לא להיות סטרייטים, יש בזה גם איזשהו צד חיובי

berko2

New member
למה את חייבת להיות לסבית או סטרייטית?

אלו לא הגדרות דיכוטומיות! את יכולה להיות בי, ופאן, וקוויר, ומה שרק יבוא לך. אין לך מה להגדיר את עצמך ככה.

אנחנו מספיק מורכבים

כאנוסים או לא אנוסים, כסטרייטים או כחד מיניים בשביל שנוכל להשוות אחד לשני. תכל'ס, איפה שלא תהיה, להרגיש תקוע במקום זו תחושה של החמצה מבאסת שיכולה ללוות כל אחד מאיתנו כל החיים. אנחנו כל הזמן אומרים לעצמנו: עכשיו אני תקועה, כשיהיה לי יותר כסף, אתחיל לחיות, או עכשיו אני תקוע כשאשתחרר מהנישואין האלה, אתחיל לחיות... אבל בסופו של דבר כשתצא החוצה אתה עשוי להמשיך לומר לעצמך, כשאהיה במצב כזה או אחר, אתחיל לחיות... וכן הלאה. לכן, ללא קשר למאמץ לשפר את מיקומך ומיצובך, אני מציעה לך לנסות למקסם את שביעות הרצון ממצבך כיום, אני מאמינה שזה אפשרי. וזה מה שקובע בסופו של דבר ולא אם אתה רק אנוס או גם הומו

עניין של תודעה

קודם גילוי נאות: אישית, קל לי יותר כי בעלי באותו ראש. ואחרי כל זה אני לא ממש "עושה את זה" ויש לי הרבה תקופות של יאוש. לגופו של עניין אין פה שום סוד חוץ מעבודה עצמית קשה בעיקר על הדברים הבאים: להשלים ולא לחשוב על מה שאי אפשר כרגע לשנות, זה רק מדכא. צריך לגרש מחשבות כאלה! לנסות למצוא תחליף או פיצוי אפילו חלקי, כנגד דברים שחסרים ולהסתפק במה שיש להתאזר בסבלנות כי החיים הם דינאמיים והכל יכול להשתנות זה רק על רגל אחת

רעביש

New member
אני מחזק את ידיך

את לחלוטין צודקת. רבים משנותי עברו עלי במרורים כי הייתי חכם אבל לא בעל נסיון, ואין חכם כבעל הנסיון. תיהיה חכם אל תיהיה צודק, אנוסים צריכים לשנן זאת ללא הרף. האמרה נכונה עקרונית, אך פי שבעה נכונה ועוזרת למצבנו. טכנית ופסיכולוגית.

קבל תיקון:

גם באירן אין הומואים... (אולי כי שם מוציאים אותם להורג). כל חברה שמרנית וסגורה מעדיפה לעצום עיניים מול האחד מ-10 שלה הפרטי...

חלושעס

New member
תיקון

כיום מקובל להעריך את אוכלוסיית ההומוסקסואלים סביב שלושה אחוזים מהאוכלוסיה.

אתה טועה

ישנם כל מיני אומדנים לגבי המספר המדוייק של ההומואים והלסביות באוכלסיה. תלוי מי מוגדר ''הומו'', ועוד כל מיני פרמטרים. בכל מקרה, המספר הנמוך ביותר שראיתי במחקרים (ואני עוקב) הוא ארבעה אחוזים. אין לי מושג על סמך מה כתבת שכיום מקובל להעריך את אוכלסיית ההומואים בשלושה אחוזים. החוקרים בדרך כלל נוקבים במספר של עשרה אחוזים. חלושעס, גגל נא.

למעלה