הומואים ומוזיקה

הומואים ומוזיקה

מה קורה אנשים?
כמה זמן שלא הייתי פה.

יש לי שאלה שאולךי הייתי רוצה לפתח לדיון...
בקהילה הגאה, בעיקר רוב הגברים הגאים - אוהבים מוזיקת פופ במגוון רבדיה, בלי לנגוע כרגע בסוג ספציפי, אבל זה העיקר.

מעטים ההומואים שאני מכיר שחובבים רוק, כמוני.
ואני חובב רוק מושבע. מרוק קלאסי ויפה של שנות השבעים/שמונים/תשעים, ועד רוק עכשווי (פוסט גראנג', פאנק, סופט מטאל ועוד....)

ורוב האנשים הגאים ששומעים ממני שהמוזיקה האהובה עליי זה רוק, מרימים גבה ואומרים לי "איזה מן הומו אתה?"

ואני שואל... איזה מן הומואים אנחנו שמדביקים לנו את הסטיגמה לכאלה ששומעים פופ-טראש דביקי אירוויזיוני כזה?

למה גבר שחובב להקת בנים רוקיסטית הוא וואנבי סטרייט, וגבר שיחבב להקת בנים פופית, ישר עושים עליו קוואצ' הומואי?

ולסיום, שיר יפה

http://www.youtube.com/watch?v=UchTs_gLi5M
 

white star

New member
זה לא בדיוק שיר פופ...

אני יותר לכיוון הרוק המתקדם (progressive) ורוק כבד לייט.
בשיר באתי להביע את הגאונות שיש ברוק שלעולם לא יהיה בשירי הנצנצים
 

נ ע ל

New member
סטיגמות יש בכל מקום

אל תדאג, אני לא חושב שאתה (אנחנו) במיעוט. מספיק להסתכל בשרשור שירים שיש כל סופ"ש
זה פשוט הרבה יותר בולט כשמישהו רושם "שיואו איזה א-ד-י-ר-ה בריטני!!!! ש11ה"
 

ItsikH

Member
בדיוק כמו ענין הכדורגל מתאם סטטיסטי בלבד שלא אומר יותר מדי, חלקו גם קשור לחיברות (סוציאליזציה).

אישית אני שומע - ומנגן - רק מוזיקה קלאסית, עם העדפה למלחינים גאים דוגמת פולנק
תאמר שזה גם מאפיין, מה לעשות שרוב חובבי הקלאסית (והמנגנים) שאני פוגש הם סטרייטים - ז"א שהמתאם כלל אינו מובהק. אני מניח שגם בתחום הפופ תמצא אותה תופעה - אולי נכון שרבים בקהילה אוהבים פופ, אבל בקרב אוהדי הפופ, חלקנו אינו גדול כפי שאולי נדמה לנו.
 
יש כל מיני סיבות.

כמו שכבר אמרו - הרבה יותר קל לשים לב להומואים שאוהבים את בריטני מאשר לאלה שהם פשוט "רגילים" ואוהבים דברים רגילים.

דבר שני, הרבה סטרייטים לא יודו שהם אוהבים פופ רק בגלל שהם סטרייטים, כאילו, בינינו, ביונסה ממש ממש טובה. אבל כמה סטרייטים יודו שהם אוהבים אותה.

אבל הסיבה הכי חשובה לדעתי -
הדברים שאנחנו אוהבים (ולא רק מוזיקה) נקבעים על ידי החברה הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים. הומואים שהולכים למסיבות של הומואים שומעים מוזיקה של הומואים וזה מה שהם אוהבים. נכון, יש את יוצאי הדופן (אני בטוח שיהיו פה אלף תגובות של "אני גדלתי בבית מזרחי ושומע כל היום מוזיקה קלאסית"). אבל בגדול רוב האנשים אוהבים את המוזיקה שהם מכירים והם נחשפים אליה. והומואים שהם מאוד "הומואים" נחשפים למוזיקה של "הומואים" וזה מה שהם לומדים להכיר.

ואני רוצה לשים שיר שיאזן:
http://www.youtube.com/watch?v=ViwtNLUqkMY
 
יש לי דוגמא מעולה בשבילך...

בקשר למשפט שלך "אני גדלתי בבית מזרחי ושומע כל היום מוזיקה קלאסית" - אני אישית למשל גם גדלתי בבית מזרחי (תמני ערקי) כל היום שומעים אצלי בבית מזרחית ומוזיקה תימנית, ויש לי אח קטן שהוא וואנבי ערסוואת ששומע לי טראנסים ומוזיקה מזרחית בשקל.
ואני היחידי בבית שנותן להם להרגיש את טעמה של הגיטרה החשמלית במיטבה.
 

HiPpiE Boy

New member
ויכוחים על טעם במוזיקה,זה בחיים לא יגמר!

אני רק יכול להגיד לך ש:
1)אני מבין אותך!:)
2)אני גם תמיד הצטערתי שאין עוד הרבה הומואים ששומעים רוק
3)מממ....זה גם תמיד גרם לי להתמרמר על זה שאין מסיבות רוק לגייז
 
חחח חמוד...

לא הייתי ממהר לקרוא לזה "ויכוחים" על טעם במוזיקה, כי סה"כ אין ויכוחים... אבל זה קטע כזה שאני יוצא עם מספר חברים שכל כולם זה גאגא וריהאנה ואני כזה מרגיש לא קשור O_O
כאילו ראבק... מה רע ב boston, mr.big, extreme, Mayday Parade, Breaking Benjamin , New Found Glory ועוד...? :)
 

נ ע ל

New member
למה, מה עם הקאנט?

ובחיי, זה נשמע כאילו אתם אוהבים להרגיש במיעוט, יש מליון הומואים שאוהבים רוק. אני מכיר מלא. אל תרגישו מיוחדים.
 
למעלה