דעה מבזה ומקוממת
זמן רב שקדתי על נושא ההומופוביה, ניסיתי למצוא את המכנה המשותף שדרכו נבנית הומופוביה, ניסיתי לבודד את המשתנה להגיד "כאן עובר הגבול", ואני שמח להגיד שהצלחתי להבין איפה ההומופוביה נמצאת. המקור שלה הוא לאו דווקא בדעות קדומות, בחינוך, או ברתיעה בסיסית, הוא בתשומת הלב שמקבל הפרט, כמו כל אפליה, הפרט שעל פיו נבנית האפליה הולך לפני האדם, במקרה הזה, העובדה שהוא הומו מגיעה לפני העובדה שהוא בנאדם. וכיצד נלחמים בתופעה? מראים את האדם שאתה ואת הנטייה המינית כחלק בפאזל בלבד, לא נותנים יותר מדי במה לזה, והאמת? אין סיבה שתהיה לך כל כך הרבה במה, אם הומואים, לסביות, בי, טראנס ושלל שלבי הביניים רוצים שיקבלו אותם כמו שהם, הם צריכים לקבל את עצמם כמו שהם, לא להמשך למין ההפוך זה כבר מזמן לא כזה ביג דיל, אם המג"ד והסמג"ד הדתיים שלי שואלים אותי לפני ערב זוגות אם הפעם הם יזכו לראות את הבן זוג שלי, סימן שאנחנו בשלב מתקדם יחסית של האבולוציה לשמחתי (כמובן שאני לא מכליל תפוחים רקובים). זה באשר לנושא ההומופוביה שעמד על הפרק, ואגב, תבין כמה התקדמנו, כשבעבר דבר כזה היה יומיומי, והיום יוצר התלהמות מאוד גדולה. באשר לנושא השני, שיותר עשה לי רע לקרוא, הירידה מהארץ. אני עונה למה שכתבת בזעם ששם את הזעם שלך על הכתבה של ההומופוביה בכיס הקטן, מבחינתי ירידה מהארץ היא דבר הרבה יותר חמור מהומופוביה. איך אתה לא מתבייש להחשיב את עצמך לטוב יותר מתושבי הארץ הזאת ומתיישביה? איך אתה לא מתבייש לקחת 60 שנה בה אבותינו הלא כל כך רחוקים שילמו בדם כדי שאתה תוכל לשבת ולכתוב את הדעות המתבכיינות שלך? מי אתה חושב שאתה יקירי? איזה בחור שלומד תואר וחושב שעכשיו העולם שלו? אתה טועה טעות גסה ביותר, אם אתה יורק על המורשת שלך ועל הצביון שלך, אתה מס' לא קטן של דרגות מתחת לאותו אדם שסירב להשכיר דירה לזוג גברים, לו לפחות יש תירוץ הגיונית של נקודת מבט מעוותת, אתה פשוט כפוי טובה! מדינה כל כך קטנה, כשבדרום יכול להיות שרב ובצפון שלג, עם נופים והיסטוריה שאין מקום שיכול להתחרות בה, עם גיוון כל כך גדול של אנשים, שאת חלקם כל אחד אוהב ואוהב פחות, אין מה לעשות וזו דרכו של העולם, ואם אתה מאמין שלשבת באיזה בית קפה בחו"ל ולצחוק בשפה זרה על העולם ועל הצרות שהשארת מאחורה זה מה שיקדם אותך בחיים אתה טועה יקירי, כי אתה לא תרגיש זיקה לשום מקום לעולם, אתה תהיה פליט בחיים שלך, נווד וזר, המחשבות שלך תהיינה הדבר היחיד שתסמוך עליו, וגם אם אתה מאמין שאין לך זיקה לארץ ואתה לא יכול לחכות ללעזוב אותה, אתה תרגיש אותה מושכת אותך אלייך חזרה תמיד. חבל לי שכל כך הרבה מבני דורי הם אוסף כפויי טובה, יורקים על מצבות המקימים של המדינה הזאת, דור של חבורת אפסים שחושבים שאם הם יודעים לכתוב מילה בת יותר משלוש הברות ולעשות תואר הם יכבשו את העולם, חסרי כבוד להיסטוריה, למורשת ולא מתאמצים אפילו להבין שלפני המדינה הסבים והסבתות שלנו היו בעלי מעמד זהה לשל הומוסקסואלים בכל מדינה, חבורת מוזרים, יוצאי דופן, שהפרט המפלה הלך לפניהם תמיד, ואני מאחל לך שייפול לך האסימון כשיהיה מאוחר מדי. אני מקווה שהבקשה תאושר ותרד מהארץ, כי יש לנו מספיק אויבים מסביב, אין שימוש באחד כמוך בפנים