הומואים דתיים?

דביר444

New member
הומואים דתיים?

סתם שאלה..איך אתם מגדירים את המושג דתי? מה זה דתי בשבילכם אם אתם עוברים על איסור מהתורה? האם בנאדם שלא שומר שבת אך מקיים מצוות אחרות גם יכול להיקרא "דתי" ?

אח שלי היקר

האיסור מהתורה קשור שאסור שגבר ישכב עם גבר זה אומר חדירות . אבל לא כתוב בתורה שאסור שתהיה אהבה בין גבר לגבר . יום טוב.

רעותי 17

New member
שלא תעיז לזלזל באנשים פה.

יש פה חבר'ה שהיית מת להגיע לקרוסליים שלהם. ואתה בטח, 'דוס' עולם, נכון? מקיים את כ-ל התרי"ג? [או לפחות את מה שאתה חייב?]

../images/Emo24.gif

חזק (אבל רק וירטואלי)! מותר?! מעניין מי שמדבר על "הבנת הנקרא". אפשר לחשוב, שהוא מקיים כל תרי"ג מצוות והדרך לגן-עדן פתוחה עבורו באוטוסטרדה. בדרך אגב גם אני חושב, שיש כאן לא אחד ולא אחת, שצדקותם גדולה יותר באמת מזו של דביר, ואלך תשאלוני למה. "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו". היכן זה כתוב? אהה! זה בגלל הקושי בהבנת הנקרא... (לא שלי...)

דביר444

New member
עד מתי עד מתי?

או שבאמת הבנת הנקרא שלך שואפת לאפס או שאתה לא מתאמץ לקרוא. אני אמרתי שאני מקיים את כל המצוות? אני אמרתי שבכלל קראתי פעם את התנ"ך? או חלקים ממנו? אני אמרתי שאני בכלל דתי? ברשותך אצטט את הודעתי המקורית: "סתם שאלה..איך אתם מגדירים את המושג דתי? מה זה דתי בשבילכם אם אתם עוברים על איסור מהתורה? האם בנאדם שלא שומר שבת אך מקיים מצוות אחרות גם יכול להיקרא "דתי" ? שאלתי שאלה פשוטה,בחרתם להסיק מסקנות שגויות.נו מילא שיהיה.לפחות הנמר הסקסי טרח לתת תשובה עניינית. תודה לך.

הבנת הנקרא

ראשית - גם אותך יש לקדם בברכת "ברוך הבא". ביקורת היא ביקורת אבל מקובל בכל מקום, שבתחילת כל משחק ובסיומו היריבים לןוחצים ידיים ונפרדים בלבביות. לענייננו. קרוא קראתי את דבריך בעיון - חזור ושנן היטב. קרא עוד פעם את הרישא: "מה זה דתי, אם אתם עוברים על איסור מהתורה?" אם לא הבנתי נכון את השאלה, אנא תקן אותי, כי באמת אני קשה תפיסה (איווריט כשע ספע...). אז עכשיו אענה לעניין, מה שלא עניתי בתגובה לרעות. ראשית - מי אמר לך, שאנחנו עוברים על איסור מהתורה? על איזה איסור? מה נקרא אצלך "לא שומר שבת"? האם אתה מכיר מישהו, שמקיים כל תרי"ג מצוות?! מממ... גם אני מצטרף לברכה לנמר הסקסי. עם זאת שאלותיך נשמעו כעין התרסה (אל תשכח, שקולך וטון שאלתך לא נשמו בפורום...). אם שאלת מתוך סקרנות גרידא, גם אז יש להיזהר בניסוח או במלים אחרות: בהבנת הנקרא (וגם הנכתב). לא נורא! בפעם הבאת תדע, שלפחות יש כאן כמה בעלי לשונות חריפים... אבל אפשר לחיות עם זה.

דביר444

New member
ברוך הנמצא ידידי.

הבן, משכב זכר לפי התורה זה עבירה אתה בטח יודע, שם הפורום הוא "הומואים דתיים" אז סתם תהיתי לעצמי מה החברה פה חושבים על המושג דתי,מה זה בשבילם אומר להיות דתי? (חשוב לציין שהנמר ציין שכנראה לפחות חלק פה לא התנסו במשכב זכר אז בכלל השאלה לא תקפה לגביהם) מכאן ועד לכל הדברים שאנשים פה הסיקו..... חבל שמנסים להיות יותר מידי חכמים ולנסות להבין מאיזה צד באה השאלה הזאת. ייטב יומכם.

שאלה כהלכה

השאלה, שהעלית, היא שאלה לעניין, רק כפי שכתבתי בהודעתי הקודמת, מהנוסח הכתוב שלה לא ניתן להבין כהלכה. עם זאת אני מפנה אותך לשני אתרי שאלות. האחד - בנושאי הלכה, והשני - גם בנושאים שלנו. היכנס נא לאחד מהם ואולי תבין מעט יותר, משניתן להבין במסגרת הפורום. עלה והצלח ואל תיקח ללב! בכל זאת יש רגישות מסוימת.

s o u l o s t

New member
יותר ממך!

עשיתי היום מצווה אחת יותר ממך אז אני יותר דתי. אבל רק היום,כן? ומה עם בן אדם שלא מניח תפילין כשהוא קם? ומה עם בן אדם שלא בירך ברכת המזון לאחר שאכל לחם? בוא נעשה את זה ככה: מי אתה שתחליט כמה אני דתי או לא? מה, יש איזה דתומטר שדוחפים לתחת ובודקים לפי מעלות, ועם זה עובר את קו ה-267 מצוות אז זה בסדר? לכל בן אדם יש את החשבון האישי שלו עם אלוהים,לא רק להומואים. אל תתיימר להיות רואה החשבון שלו.אני מאמין שהוא מסתדר. תודה.

דביר444

New member
הבנת הנקרא שלכם לוקה בחסר.

איפה בכלל כתבתי שאני דתי? איפה זילזלתי? שאלתי,מה זה דתי מבחינתכם?

למעלה