הומאופתיה מודרנית

מקוםבלב

New member
הומאופתיה מודרנית

שלום לכם רציתי לדעת מה ההבדל בין הומאופתיה מודרנית לבין קלאסית. אתמול הייתי אצל מטפל שאמר לי שאין סיכוי שהומאופתיה מודרנית תעשה לי ראקציות כמו שקלאסית עושה. בעבר טופלתי כמה פעמיםב הומאופתיה קלאסית וכל ניסיון היה רע יותר מוקדמו. לקח לגוף שלי הרבה זמן לחזור למצב של איזון בחזרה. השאלה היא האם להתיחס למודרנית כדבר שונה מהקלאסי? והאם הראקציות חזקות? יש לי הרגשה פנימית מאוד חזקה שלא להמשיך את הטיפול או יותר נכון לא להתחיל . אשמח לקבל עוד מידע על סוג הטיפול הזה.

הומאופתיה קלאסית../images/Emo140.gif

אני הומאופתית קלאסית וככזאת דעתי ברורה מראש..... מנקודת המוצא הזאת אתייחס לשאלותיך. 1. "כל ניסיון היה רע מקודמו" - האם את יודעת באיזה פוטנץ טופלת? לפעמים לאנשים רגישים יש צורך להתחיל לאט ובזהירות. ז"א להתחיל בפוטנץ נמוך יחסית. מניסיוני -תרופה מדויקת לא גורמת לריאקציה כזאת ש"לוקח לגוף הרבה זמן לחזור לאיזון...". כך שמן הסתם לא טופלת ברמדי מתאימה. 2.ההומאופתיה המודרנית שונה מאד בתפיסת עולמה מהקלאסית. חשוב שיהיה לך ברור שגם בהומאופתיה הזאת את מקבלת תרופות הומאופתיות אלא שהן באות בתערובת מרובת מרכיבים ולא כרמדי יחידה. כך שהבטחתו של ההומאופת שלא תהיה כל ראקציה אין לה על מה להשען. ושוב מניסיון - מי שרגיש יגיב ברגישות לכל טיפול אפילו לרייקי.... 3. אם יש לך הרגשה פנימית חזקה כ"כ לא כדאי להמשיך. אבל אולי שוה לבדוק על מה נשענת ההרגשה הזאת כדי להיות גם מחוברת להגיון הפנימי. כל טוב עירית

freearth10

New member
הומאופתיה מודרנית

האם מישהו יכול להגדיר אותה? פעם שמעתי שהכוונה היא גם לתמציות פרחי באך ותמציות קריסטלים. אני עוסקת בתמציות פרחי באך וקריסטלים. מעולם לא למדתי הומאופתיה ולכן קשה לי להתייחס אליהן כמו אל הומאופתיה קלאסית. ברמת העיקרון, אני לא מתלהבת במיוחד מטיפולים שהם חזקים מידי עבור המטופל. לדעתי זו אנרגיה מבוזבזת שיכולה לגרום לנסיגה מסויימת. כמו במקרה שלך לוותר על טיפול לפחות באותו תחום. טיפול צריך לדעתי להיות מותאם למה שהמטופל יכול להכיל ואז אין כאן סיפור של ריאקציות. בטיפול שיש בו ריאקציה, אני לא חושבת שהריאקציה היא זאת שגרמה לשינוי, אלא כל מה שהיה לפניה. חוויתי כמה טיפולים שגרמו אצלי לריאקציה קשה פחות או יותר. הטיפולים האלה הניעו משהו אצלי, אבל לדעתי מה שהניע אותם זה כל מה שחוויתי לפני שהמטפל עבר את יכולת ההכלה שלי. ברגע שהוא פיספס את המומנטום לא הכל נשפך - אבל מה שנשפך - פשוט היה מיותר. אני יודעת היום איך להשתחרר ממצבים שכאלה, אבל מטופל שקצת פחות מודע יכול לברוח מהם. וזה חבל.
מאיה

הומאופתיה מודרנית מול קלאסית

להומאופתיה מודרנית יש שמות נוספים- הומוטוקסיקולוגיה והומאופתיה צרפתית. העיקרון המנחה דומה לרפואה המערבית-טיפול בסימפטום או באיבר או במערכת. ולכן התשאול קצר כמו אצל רופא. הטיפול בתרופות הומאופתיות שיש להן אפיניות לאותה מערכת. התרופה-מורכבת מתערובת של רמדיס הומאופתיות בד"כ בפוטנצים נמוכים. התרופות בד"כ יקרות. מוכרות תרופות ה-R שנמכרות בבתי מרקחת עפ"י המלצת הרוקח. בהומאופתיה קלאסית-ההבנה היא של השורש העמוק ביותר. הבנה שצריכה להיות מאד מדויקת ולכן מחייבת ראיון עומק ורוחב.. ההתאמה היא של תרופה אחת בעלת "תמונה" דומה . התרופה מאד זולה. הטיפול בתרופה יחידה מאפשר מעקב ברור אחר התהליך. עירית

מקוםבלב

New member
באמת קיבלתי 3 תמציות מהR

תודה למשיבות. החלטתי שכרגע זה לא מתאים. כמטפלת וכאחת שחוותה הרבה טיפולים למדתי כבר להכיר את הגוף שלי ומה מתאים לי. הגוף שלי דורש רמת דיוק מאוד גבוהה ולכן כנראה לא התחברתי. מה באמת חוות הדעת המקצועית לגבי הסידרה הזו של הR? גם בתמציות באך יש כמה חברות מייצרות ואני אנרגטית מחוברת יותר לאחת מהן ולכן מעדיפה לטפל הבו. אני באמת חושבת שצריך להיות קשוב למטופל ואם הוא אומר שלא מתאים לו ולא בא לו להיות מטופל במשהו צריך לכבד את זה ןלתת אלטרנטיבה אחרת. אבל כל אחד מטפל בדרך שלו ובהתאם לראייה הכוללת שלו.

למעלה