הולנד

תולש

New member
הולנד

הי! קוראת יחסית חדשה, מנסה לבדוק אופציות מעבר להולנד. קראתי חלק מהשרשורים, או לפחות מה שהצלחתי למצוא בנושא, ועדיין אין לי מושג מאיפה להתחיל... לא, אין לי בן זוג הולנדי, אני לא אשת הייטק מצליחה, לא עובדת בחברה שיכולה לשלוח אותי,אין לי שם קרובי משפחה, דרכון אירופאי, בקיצור- אין לי נתוני פתיחה מדהימים :( מה שכן, מאוד אוהבת שפות ויודעת הולנדית ברמה של ילד בן 3. .בטח גם לא עוזר במיוחד.. אה, ודרכון דרום אפריקאי- נראה לי שגם לא ממש "שווה" משהו. אשמח אם מישהו יוכל לתת לי קצה חוט.. עדיף לא באתרי הגירה, שם די הסתבכתי אלא משהו יותר אישי אם אפשר כמובן. תודה רבה! :)

תולש

New member
הולנד

הולנד בגלל שכשהיתי שם בגיל 12 התאהבתי, וגם אחר כך בגיל 16 ואחר כך בגיל 18 וגם שנים אחר כך. בגלל הרוגע, השקט, הנימוס, החוקים, הכבוד, היחס לבעלי החיים, ועוד ועוד.. בכלליות יותר מתחברת לאירופה מאשר לישראל אבל הולנד היתה חלום ילדות. ברור לי שיש שם גם המון דברים רעים. לא משלה את עצמי שישנו מקום מושלם. מודעת לכך שעד שלא גרים במקום מסוים קשה לראות את החסרונות. גרתי שנה באיטליה, היו דברים שפחות אהבתי אבל עדיין- העדפתי את המגורים השלווים שם על החיים הלחוצים שלי פה. למדתי שנתיים הולנדית (זה היה מזמן) נהניתי מכל רגע, ואיכשהו החלום התמסמס לו. חבל לי לוותר עליו.

een ogenblik

New member
הגירה זה הליך קשה

אבל אפשרי. מה את לא כתבת לנו. לא כתבת לנו מה את כן. איזה מקצוע כן יש לך. איזה נסיון יש לך. האם את מוכנה ללימודי המשך אקדמאיים.

canadiann

New member
אם את אזרחית של דרום אפריקה

יכול להיות שהדרכון שלך כן שווה משהו, נותנים אולי איזה ויזה זמנית כלשהי שניתן להעריך, כי הולנדים שלטו בעבר בדרום אפריקה ויש תושבים חוזרים להולנד. תבררי עם השגרירות - הם עונים גם בעברית http://www.netherlands-embassy.co.il/Embassy/Content/en/index.php

אספרסו2

New member
תולש את תלושה מהמציאות

ההולנדית. חוץ מהיחס לבעליי חיים כל מה שכתבת תלוש מהמציאות ההולנדית. ההולנדים רחוקים מהתדמית שיצרו לעצמם.

תולש

New member
תשובות

ודאי שאני תלושה מהמציאות ההולנדית- אני לא חיה שם.. אבל אני לא תלוה מהמציאות הישראלית, מהחוצפה, מהזלזול, מתרבות הנהיגה המטורפת שיש כאן. לפוליטיקה בכלל לא אנסה להכנס.. מהיחס לבעלי חיים, מהחקיקה העלובה שנועדה "להגן" עליהם.. ועוד ועוד אני יכולה להמשיך שעות אבל אחסוך את המרמור שלי. לפי התשובה שלך נשמע שאני אמורה לסלוד מהולנד, הבנתי נכון? לא מחפשת מקום מושלם. גם אני רחוקה מלהיות מושלמת :) ולגבי השאלה של אוחן- אני בעלת תואר ראשון באמנות, צלמת, עובדת כרגע בעיתון, בעיבוד תמונה, פוטושופ וחברים :) נכונה ללמוד דברים חדשים מכל מיני סוגים- בעיקר אוהבת ללמוד שפות :) אגב, שמי לא קשור לשורש תלש.. מורכב משני שמות חתולי שהלכו לעולמם השנה. תודה על התשובות כמובן!

אספרסו2

New member
לסלוד?חלילה וחס

פשוט לא לצייר מציאות ורודה מידי. ולמי שישראל לא מתאימה לו,או לה,אני בהחלט ממליץ לנטוש את הספינה הטובעת.

תולש

New member
:)

מזל שהסברת, קצת נלחצתי :) לא בונה על מציאות ורודה, אולי יותר ירוקה (בגלל הטבע, לא בגלל דברים אחרים) למרות שמתחילה לחשוב שבלי דרכון זה קצת אבוד..

TatyBar

New member
היי לך

גם אני מאוהבת בהולנד. אבל זה התחיל רק אחרי שהתאההבתי בהולנדי...
לי נראה שהדרך הטובה ביותר בשבילך היא לחפש עבודה בתחום שלך. למזלך, התחום שלך לא דורש שפה. כי הוא מצריך עבודה שלך לבד מול מחשב (אם אני מבינה נכון). אז אני חושבת שאת צריכה להתחיל לחפש. תחפשי חברות כח אדם באיזור בו את רוצה לעבוד. אולי, אם לא תרצי דווקא את אמסטרדם יהיה לך יותר קל כי יש פחות צפיפות של אנשים. ואולי להיפך - כי אולי יש פחות היצע של עבודות. לא יודעת. אולי אפילו תנסי בעיתונים של דוברי עברית בהולנד (לא יודעת אם יש דבר כזה...סתם רעיון שעלה לי). ואם את יכולה - קחי חופש ארוך וצאי לשם לביקור קצר (ויזה של תיירת רגילה) ותנסי לקבוע פגישות עם חברות כח אדם וחברות תקשורת, וכיוצ"ב מקומות רלוונטים לך. ואם את לא נשואה - אולי תוך כדי הטיול תוכלי למצוא מישהו לטייל איתו..... וזו גם תהיה אפשרות לעבור לשם בעקבות האהבה... לגבי דרכון דרום אפריקאי - לא בטוחה שיש לו משמעות לעניין זכאות להגירה (פעם אמר לי את זה חבר שיש לו גם דרכון ד"א). אבל את זה אני אומרת לא ממידע מוסמך. זה היה מזמן, ואני לא יודעת איפה הוא בדק את זה לעצמו. אני רק זוכרת שהופתעתי כי הרי הם היו בשליטת הולנד פעם, ולכן גם אני חשבתי שאולי להם יש זכות להגר. הוא אמר לי שלא. אבל לכי תדעי.... כן כדאי להטריח את עצמך לאתר של רשות ההגירה, ולציין את הפרטים שלך כדי לבדוק אפשרויות. ממה שראיתי בינתיים - צריך סיבה אחת מאלו שרשומות שם כדי לעבור. ויש סיבות ספציפיות מאוד. תראי איזו מהן יכולה להתאים לך... (אולי עצמאית? אבל לא בדקתי את התנאים). בקיצור - בהצלחה. תהיי קריאייטיבית ואל תוותרי על החלום לפני שניסית את כל האפשרויות שלך.

למעלה