הולנד

• פותח הנושא nuf
  • פורסם בתאריך

nuf

New member
הולנד

אני עוברת להולנד לרגל לימודים. ישפה מישהו שיכול לעזור במידע כלשהו?

hagelslag

New member
לימודים בהולנד

שלום לך, אם תפרטי איזה מידע את מחפשת והיכן את מתכננת ללמוד, אנסה לעזור (את האתר הזה את ודאי מכירה כבר...). hagelslag

nuf

New member
אני מחפשת

כן ודאי, הלימודים שלי כבר סגורים אני מתחילה בליידן בספטמבר אני מחפשת מידע על עבודה, דירה, עבודה לבן זוג שלי, כאלה דברים

hagelslag

New member
עוד כמה פרטים...

לשם מיקוד התשובה: -באיזה תחום את מחפשת עבודה? -האם יש לך ולבן זוגך דרכון אירופאי (ואם לא - איזה סוג ויזה)? -האם את דוברת הולנדית? בברכה, hagelslag

nuf

New member
הנה עוד פרטים, המון תודה

אז ככה, אני מחפשת עבודה שיכולה להשתלב עם הלימודים שלי חבר שלי הוא טכנאי מחשבים ואני לא סגורה איזה ויזה הוא מקבל נדמה לי MVV אני מקבלת ויזת סטודנט שמאפשרת עבודה חלקית שנינו לא דוברי הולנדית רק עברית אנגלית וקצת ספרדית

hagelslag

New member
הולנד - עבודה ומגורים

כסטודנטית עם ויזת סטודנט, את יכולה לעבוד מספר מוגבל של שעות בשבוע. אני אנסה למצוא מידע נוסף על התהליכים הקשורים בעבודה סטודנטיאלית ואעדכן כאן מחר. לגבי בן זוגך - MVV אינו ויזה אלא אישור השהייה (residence permit). את יכולה לברר בשגרירות איזה סוג ויזה הוא ייקבל כבן זוגך ומה הן המגבלות לגבי עבודה (בחלק מהמקרים על המעביד להוציא אישור מיוחד להעסקה, למשל). באשר לעבודה לאנשים שאינם דוברי אנגלית - מצרפת קישור להודעה שכתבתי בזמנו לרותם, ובה קישורים לאתרים רלוונטים. באשר למגורים - מצרפת קישור להודעה לנופר30 בעניין דיור בהולנד (ראי גם ההודעות בהמשך השרשור - שאחת מהן כללה גם מידע על ליידן). אם יש לך עוד שאלות ספציפיות - אשמח לענות. להתראות, hagelslag

nuf

New member
המון המון תודה, אני משארת שעוד נדבר

hagelslag

New member
תיקון קטן בקשר ל- MVV

ה- MVV עצמו הוא אישור השהייה הזמני בהולנד לאנשים המתכוונים להישאר במדינה ליותר משלושה חודשים (לימודים, עבודה) ואותו את מקבלת בשגרירות הולנד בישראל (Machtiging tot Voorlopig Verblijf). כשאת מגיעה להולנד עם ה- MVV את יכולה לקבל את אשרת השהייה הקבועה (לתקופת הלימודים) הנקראת VTV (Vergunning Tot Verblijf). hagelslag

הצעדן

New member
ליידן עיר חמודה

תעלות, שוק שבועי, אוכל אינדונזי וקפה טוב. תתכוננו לרכב על אופניים לכל מקום. אמסטרדם במרחק חצי שעה ברכבת ושדה התעופה גם הוא לא רחוק עם חיבור רכבת נוח. כמעט כולם מדברים אנגלית אבל הביורוקרטיה כבדה משהו. כדאי להכין את כל המסמכים מראש ולהקפיד שהכל יהי מסודר. ליתר ביטחון כדאי להכין גם תעודת לידה מתורגמת לאנגלית. מזג האוויר סגרירי וגשום תקופות ארוכות. בהצלחה !

nuf

New member
שאלה לצעדן מהולנד

אתה גר בליידן? אתה יכול לתת קצת יותר פרטים אני צריכה לבחור איפה לגור...

הצעדן

New member
הבהרה: אני לא בהולנד

רק ביקרתי בליידן פעם. כך שאני לא יכול לסייע בפרטים ספציפיים. מצטער.

למעלה