הולכת להישתגע

הולכת להישתגע

חמותי אלמה כמה שנים. בזמן האחרון היא משחקת במצפון של בעלי והוא מודה בזה. בשבוע שעבר בימי שלישי ושישי בערב היא לא נתנה לבעלי לחזור הביתה, כדי שהוא ישן שם. באמצע הלילה הילדים מתחילים לבכות שרוצים את אבא. דרך אגב ביום שישי הילד היה עם חום גבוה, וגם הוא ישן שם. אתמול הוא מצלצל אלי מאמא שלו ושוב מספר שיש לה הצגות. אני אמרתי לו שאם תוך שעה הוא לא חוזר הביתה שהוא לא יחזור ביכלל. הוא חזר אחרי שלוש שעות. לא פתחתי לו את הדלת. אחרי שעה הילד הצליח לפתוח את הדלת והתחילו בננו מריבות. גם קללות , שאין אצלנו בבית. וגם מכות בפעם הראשונה מזה שאני נשואה 12 שנים. בעלי יתנצל הוא אומר שאני הבאתי אותו לזה. נמאס לי מההצגות שלה. מה אני יכולה לעשות.

../images/Emo24.gif

אוי, נורא!! אין עוד אחים? שיקחו לה מטפלת. כואב לי עלייך. למכות אל תסכימי, יש משטרה.

תודה

מטפלת בשום אופן היא לא מוכנה. יש עוד אחים, אבל לאף אחד אסור להפריע, והיא גם אומרת. רק לבעלי מותר להפריע.

אנילה1

New member
לא אמרתי מטפלת. אמרתי שהיא תשכיר

חדר אחד לסטודנטית. היא תרוויח מזה כסף, וגם משהי תגור איתה.

אנילה1

New member
מהר למצוא לחמותך סטודנית שתגור איתה

חמותך פוחדת לישון לבד. כל המחשבות הכי גרועות עולות כשאתה לבד עם 4 קירות ובייחוד בלילה. יש לי חברה אלמנה שנעשתה חולה מזה שנשארה לבד בבית. האשה מסכנה, ואל תנהלי איתה מאבקי כוח. אפילו אם היא שיא הרוע, היא לא יודעת מה לעשות עם מצב האלמנות. אם אתם מביאים סטודנית שתגור בסכום נמוך, ותתחלק איתה בהוצאות חשמל מים ארנונה וגז, וגם תעזור לה בנקיונות, חמותך תהיה רגועה וגם הסטודנטית תהיה בסדר. אפשר לקחת 100 דולר ממנה שכר דירה ולהוסיף את השאר. אם היא לא רוצה סתם סטודנטית, אז אולי איזו קרובת משפחה יכולה לגור איתה. אסור לכם להגיע למכות ביניכם. הילדים רואים וזה מסוכן. גם רשות הרווחה יכולה לקחת ממכם את הילדים אם ידעו שיש מכות בבית. לא חסרים מלשינים "לטובת הילד".

../images/Emo122.gifאורליה שני דברים לאמר לך

הדבר הראשון נהגת לא בסדר שלא נתת לבעלך להכנס הביתה. זו טעות חמורה אין כזה דבר לא לתת לבן זוג להכנס הביתה. הבית שלו בדיוק כמו שהוא שלך. פותחים את הדלת ואז אומרים מה שיש להגיד או מפגינים כעס בשתיקה רועמת או פרצוף "חמוץ" עד לבירור הענינים. כי מה יצא לך מזה שנעלת את הדלת,בסופו של דבר הוא נכנס, התפתח ריב לממדים מפלצתיים ואז באו המכות. אגב מה זו הפקודה שנתת לבעלך, או שאתה חוזר מיד או שלא יחזור בכלל? מה את המפקדת שלו, או שאת בת זוג שלו ולשניכם יש אותן חובות וזכויות בלי פקודות! (איך את היית מגיבה במצב כזה - אם היה קורה כך עם אמך?) ודבר שני שרציתי לאמר לך שלדעתי על מכות לא סולחים אם היתה פעם ראשונה תהיה גם פעם שניה. והכי חשוב זה שנכון מאוד שאמא שלו לא בסדר, אבל יש דרכים לטפל גם בפחדים ובחרדות של אנשים את אינך פסיכולוגית ואינך יודעת מה עובר עליה. יכול להיות שאיזו התמוטטות רגשית, יכול להיות שהתקף חרדה ושאין לה שליטה על הפחד שתקף אותה. אז קודם מבררים אתה ומוצאים את הסיבות ואח'כ מגיבים בהתאם. את בעצמך אומרת שהיא אלמנה כבר הרבה שנים. אז אם לא עשתה כך עד כה כנראה שהפעם היתה סיבה. (חוץ מזה תבדקי טוב טוב אם בעלך היה אצל אמו אואצל "אמא" אחרת -והוא מספר לך שהוא אצל אמא שלו. כבר היו דברים מעולם.

בהרבה דברים את צודקת

אני בטוחה שהוא אצל אמא שלו, כי אם הוא לא מתייצב כל יום אצלה בשעה חמש, היא לא עוזבת אותו. כל שניה היא מצלצלת אילו שיגיע דחוף. הוא מכיר את ההצגות שלה אז לא תמיד הוא רץ אליה. בעינין של עוד שעה, אם לא הייתי אומרת לו את זה, הוא ביכלל לא היה חוזר. והוא גם אמר את זה.

אני יודעת שאנחנו בבעייה

אני הצעתי שכל יום אח אחר ישן אצלה. האחים שלו לא רוצים.

אנילה1

New member
היא לא מוכנה שמישהו שלא

מהמשפחה הקרובה יגור איתה? בעלך הוא איש טוב לב ויש לו רחמים על האמא שלו.

jesenia

New member
גם סבתא שלי אלמנה.

אז היא לא ישנה לבד 25 שנה. היא ישנה אצל הורים שלי ומיררה לאימא שלי את החיים. גם לנו, הילדים. עם כל הכבוד לצרות של כולכן, סבתא שלי יכלה ללמד את החמות שלכן כמה פרקים ברשעות (טוב, חוץ מחמותה של סול). ולמרות זאת, אמא שלי מרחמת עליה (היא באמת לבד), והיא היחידה במשפחה שבאמת שומרת עליה ודואגת שהיא לא תהיה לבד. מה זה נקרע בעניין האמא שלו?!? עם כל הסימפתיה (ויש סימפתיה), אני לא מאחלת לאף אחד ליפול במלכודת הרחמנות. אישה שמרחיקה גבר מאישתו היא אישה רעה, נ ק ו ד ה. וגבר שנותן למשהו להרחיק אותו מאישתו הוא... אם היא חולה וכו', אז ברור שחייבים לסעוד אותה. אבל על בסיס קבוע? אם היא בודדה שתבוא לבקר לפעמים, היא יכולה להשאר ללון. אם היא חולה נפשית, גם לזה יש פתרון. מי שמרחם על רשעים...

אנילה1

New member
jesenia , כשאתן תגיעו למצב הזה

תזכרו מה אמרתן. גם אותכם יזרקו לכלבים.

jesenia

New member
אין סיכוי שאני אגיע למצב הזה.

ואת זה אני יכולה להודיע כבר עכשיו, כשעוד אין לנו ילדים (ולמה הקללה הזו, אני מקווה להאריך שנים לצד בעלי). מי מדבר על לזרוק לכלבים? הגברת עושה סצינות ודורשת מכולם לרקוד לפי החליל שלה. יש לי עוד סבתא שהיא ממש ההפך. אם היא לא רוצה להיות לבד, כדאי שהיא תחזור להתנהג כמו בן אדם. ורישעות, לידיעתך, איננה פריווילגיה של גיל/אלמנות. רישעות זו רישעות זו רישעות.

גליתrt

New member
מדברייך נשמע...

כאילו בעצם בחירתה לנעול את הדלת ישנה הצדקה למכות שבאו לאחר מכן... מסכימה איתך שאקט נעילת הדלת לא היה במקום, היתה צריכה לפתוח ת'דלת ולדבר על העניין כמו שני מבוגרים, ובטח שנכון שעל מכות לא עוברים בשתיקה ולא משנה אם נשואים שנה או 20, אם זאת הפעם הראשונה או שזה כבר בשגרה... גם אני לא בעד חלוקת פקודות או הצבת אוליטימטומים, אך בהחלט לעניין "להלחיץ" אותו קצת- משתמע מדבריה שעוד רגע קט היה עובר לגור אצל אימו וזהו..(מה גם שהיא היתה צריכה עזרה בבית) והכי חשוב, אלמנה כבר שנים רבות-חייבת/חייבים למצוא לעצמה/לה "סידור" כלשהו, אם זו הצעה ברוכה שעלתה כאן-סטודנטית או שבערבים קבועים בהם היא תיסע לבנים/בנות (לעזור להם..-שלא תרגיש נטל)-כמובן תלוי מה מצבה. ואם לא אז בהחלט לעורר את שאר האחים ולעשות מעין "משמרות"-לא ייתכן להשאיר את המצב הזה כמו שהוא עכשיו. שהכל יסתדר לטובה...

למעלה