הולכים לגן....?

pelegdr

New member
הולכים לגן....?

שלום יש לנו תאומים בני שנה וחצי והם התחילו ללכת למעון (נעמ"ת) בתחילת החודש. עד עכשיו הם היו אצל סבא וסבתא. בכל בוקר מתחילה סרנדה של בכי וצעקות מיד כשנכנסים לגן. בימים האחרונים הבן היה חולה והבת פשוט לא רצתה לישון ועשתה כ"כ הרבה רעש ורצה לדלת, שהם התקשרו אלינו כדי שנבוא לקחת אותה. אני מתחילה להרגיש כאילו זו הייתה טעות לשלוח אותם לגן עכשיו, למרות שאני יודעת שזה גיל שהם כבר צריכים את חברת בני גילם אנא, עזרתכם, מה עושים? ממשיכים להתעקש או מפסיקים עד לשנה הבאה? תודה

גרא.

New member
pelegdr,לא הולכים לגן,בעצם לפעוטון אם לא

חייבים.כלומר,אם יש לכם אפשרות להעסיק מטפלת אינטליגנטית עם התאומים,זה עדיף.למה? בגן של נע"מת בלי לפגוע בזכויות,יש בדרך כלל קרוב ל-35-40 ילדים,חלקם הולכים,אחדים עדיין זוחלים.לא ברור כמה מטפלות יש שכן התקן הוא מטפלת על כל 4 ילדים.מבחינה חברתית,אין שום משמעות לילדים הנמצאים יחד .כיוון שרק בגיל שלוש ילדים מסוגלים לשחק זה עם זה.לפני כן,בגילים המוקדמים יותר,ילדים משחקים ליד ילדים אחרים,לא יחד. אחת התופעות המעצבנות ביותר בפעוטונים כאלה,היא הנטייה להדבק מילדים אחרים.וזה משום שחלק מההורים שעובדים ואין להם אפשרות להשאר בבית,מביאים את הילד לגן גם אם הוא חולה.דברי אינם בגדר של השמצה, אלא תאור מציאות,שראוי לחשוב עליה לפני ההחלטה להכניסם לגן.הם עוד יספיקו לבלות בגני ילדים בכל הרמות מגיל שלוש ואילך,בגן טרוםטרום שבו כאמור מבחינת ההתפתחות החברתית,השפתית הקוגניטיבית וההתנהגותית, הם עשויים להרוויח המון בגן.

Shazi

New member
אתה כל כך צודק ../images/Emo45.gif

הרבה הורים ששולחים את ילדיהם ל"גן" כשהם בעצם עדיין תינוקות לא מבינים את הדברים האלה. בנוסף, אני ממליצה לקרוא את המחקר של פרופ' שגיא שוורץ בנושא האיכות של המעונות בארץ- הרמה היא בדרך כלל מזעזעת. ילדים הם ההשקעה הכי כדאית בחיים שלנו, לכן אני חושבת ששווה להשקיע במטפלת, שאולי עולה קצת יותר כסף, אך הילדים יותר בריאים בגופם ובנפשם בסופו של דבר
וזה שווה הכל, לא?

לא ממש נכון

יש אמנם קבוצות גדולות של ילדים באותו מתחם גן, אבל הם מחולקות לפי שכבת גיל, על כל קבוצה קטנה יש מטפלת או שניים, יש הרבה דברים שילדי גן מרוויחים לעומת ילדי מטפלת בבית.

גרא.

New member
מבולבולנת,מה למשל מרוויחים בני שנה וחצי

בפעוטון כזה? פרט,להדבקות מרובה במחלות ילדות? כאשר מרבית זמן המטפלות ממוקד בהחלפות טיטולים, בניגוב נזלת,במיוחד בחודשי החורף.ומה קורה עם הילדים החולים הבאים לגן כשהם חולים,באין ברירה להורים? אכן בדרך כלל במצב כזה קוראים להורים.אבל בינתיים?

yonadavg

New member
חשוב לזכור שהשנה רק התחילה ותמיד ישנה תקופת

הסתגלות. לפעמים ארוכה יותר ולפעמים פחות.

yonadavg

New member
אם להוריד לרגע את כובע הפסיכולוג

ולדבר בתור אבא: הילדים בגיל הזה יכולים להרוויח המון מהימצאות בחברת בני גילם. כמובן שמסגרות שונות הינן יותר או פחות טובות. אבל העובדה שהילדים נמצאים ביחד מסייעת לכישורים החברתיים שלהם כבר בגיל הזה. גם השלב של "לשחק ליד ילדים אחרים" הוא שלב חשוב שצריך לאפשר אותו.

למעלה