הולך פעמיים בשבוע.

volfson

New member
הולך פעמיים בשבוע.

שלום ! אני הולך פעמיים בשבוע לחדר כושר (מגבל זמן...). המדריך חילק לי את התרגילים: 1. חזה - 3 תר 2. גב - 3 תר 3. כתפיים - 2 תר 4. יד קידמית - 2 תר 5. יד אחורית - 2 תר אימון 1 : 1+4, אימון 2: 2+3+5. בקיצור, יוצא שכל תרגיל פעם בשבוע. השאלה: האם מומלץ לבצע לפחות חזה וגב פעמיים, ואת השאר לחלק ? אני לא מרים משקלים גדולים, ואין לי רצון להתנפח, אלא יותר שילוב של חיטוב וכוח. אשמח לקבל המלצות.

עצות

לצערי אין הרבה תועלת בתוכנית שציינת. הגירוי לקבוצות השרירים הוא קטן מדי (פעם בשבוע) כמו כן העצימות נמוכה ("אין לי רצון להתנפח" - השקעה). הפתרון עבורך או עבור מתאמן של פעמים בשבוע הוא עבודה על כל קבוצות השרירים בגוף בכל אימון כאשר הדגש הוא על קבוצות השרירים הגדולות בתרגילים מורכבים.

volfson

New member
תודה, ועוד שאלות.

קבוצות שרירים גדולות = חזה וגב (?) - אני מתאמן בעיקר בחצי העליון. מה הכוונה ב-תרגילים מורכבים ? האם עדיפה תוכנית כזו: פעמיים בשבוע, בכל פעם גב וחזה מלאים + תרגיל אחד יד קידמית, אחד יד אחורית ואחד כתפיים ? (במקום פעם בשבוע שני תרגילים) ? תודה.

תוכנית

קבוצת שרירים גדולה - רגליים, גב, חזה. קבוצת שרירים קטנה - ידיים, כתפיים, בטן תרגיל מורכב מוגדר תרגיל שבו יש תנועה ביותר ממפרק אחד, לעומת תרגיל מבודד שבו יש תנועתיות רק במפרק אחד. המלצה: אימון קבוע כל אימון הכולל: גב: מתח - 3 סטים, עד כשלון משיכת פולי עליון לחזה - 2 סטים, 12 חזרות רגליים: סקווט - 3 סטים, 12 חזרות מכרעיים - 2 סטים, 12 חזרות חזה: לחיצת חזה - 3 סטים, 12 חזרות פרפר - 2 סטים, 12 חזרות כתפיים: לחיצת כתף כנגד משקולות יד - 3 סטים, 12 חזרות כופפי מרפק: בישיבה (כסא כומר) כפיפת מרפקים כנגד משקולות - 3 סטים, 12 חזרות פושטי מרפק: פשיטת מרפק כנגד פולי עליון - 3 סטים, 12 חזרות בטן: כפיפות בטן - 3 סטים, 20 חזרות זמן מנוחה בין הסטים 60 שניות, אורך האימון כשעה (לא כולל חימום) בהצלחה

volfson

New member
התאמות אחרונות.

בטן - אני עושה בתחילת כל אימון רבע שעה של שיעור (פעמיים בשבוע). רגליים - אני נוסע לעבודה עם אופניים 3 פעמים בשבוע 25 דקות - אפשרי במקום תרגילי רגליים ? כמו"כ אני מעוניין בכוי וחיטוב, ולא בניפוח. אני מתאמן כבר 6 שבועות. תודה.

עוד

זו לא תוכנית לניפוח. חיטוב זה ירידה בשומן ועליה במסת שריר כך שהם נפגשים. הערות: בטן תבצע בסוף אימון עקב זאת שאתה עדין "צעיר" בחדר כושר תקטין את מספר הסטים ל-4 בלקבוצת שריר גדולה ו-2 לקטנה בעוד 4 שבועות חזור לתוכנית המקורית. אופניים זה לא במקום אבל בהחלט מבורך. בהצלחה

למעלה