הולך לכלא הצבאי

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

ערב רב

New member
דווקא הגבתי לדבריך

אמרתי שבכלל לא איכפת לי מה המניעים והמטרות שלו משום שהמשימה הקרובה של הצבא היא הגירוש. אין לי שום בעיה להציג טיעונים נגד ההצדקות שלו לסרבנות אבל איני מעוניין בכך ולו בשל הסיכוי הקלוש שאשכנע אותו לחזור בו מהסרבנות שאני תומך בה, יהיו אשר יהיו מניעיה. ואסיים בנימה אישית - הרי אביב סובל משנאה אישית עמוקה למתנחלים ולא בחל גם מפעולות אלימות ובלתי חוקיות שהכניסו אותו למעצר בבר, כך שאני באמת מאוד שמח שלא אראה אותו מולי במדי כוחות הגירוש בעופרה בעוד שנה או בקרית-ארבע בעוד שנתיים.

והנה זה קורה שוב!

מאיפה אתה מביא את המידע התמוהה הזה לגבי אלימות מצד החבר אביב?? אם אין לך הוחכה אני באמת חושב שאתה חייב לו התנצלות. ולא, אתה לא התייחסת למה שכתבתי, רק אמרת שהתוכן של מה שאמרתי לא חשוב, כשבעצם התוכן של מה שאמרתי היה חלק אינטגרלי בעניין הגירוש. מה קורה לך?

ערב רב

New member
תגיד, אתה פעיל באנרכיסטים נגד הגדר?

אביב כבר עזב מזמן את מחוזות נוער מרצ. אז אמרת שהמאבק בגירוש הוא מאבק גזעני, מה אתה רוצה שאני אגיד, שנפגעתי מהגידוף? שאגדף אותך בחזרה? ושוב, אין לי שום כוונה לכתוב כאן משהו נגד הסרבנות, למרות שיכולתי. חשוב מה אתה היית עושה אילו היית משוכנע שאתה הולך להיות קורבן של פשע אדיר מימדים מצד הצבא, האם היית מנסה לשכנע אנשים להתגייס לצבא מתוך ידיעה שהם יטלו חלק בפשע הזה שאתה תהיה קורבנו, לשיטתך? כאמור, אני מאוד אשמח אם בימי הגירוש אביב יישב בכלא (כמובן, הוא יישב בבית) ולא יהיה, נאמר, מפקד של מחלקת קלגסים שישלהב אותם לפוצץ למתנחלים את הצורה.

אוקי, צדקתי.

אתה אכן חייב לחבר אביב התנצלות. כן, אני פעיל ב"אנרכיסטים נגד גדרות" וזהו ארגון לא אלים שמעולם לא פעל באלימות נגד מתנחלים (ונסה להוכיח אחרת). ולעניין הגידופים. לא טענתי שהמאבק עצמו הוא גזעני אלא שהוא נשען על בסיס גזעני עמוק בחברה שלנו. הרעיון של גניבת האדמות והחנק של חופש התנועה הוא גזעני, לא המאבק כדי לשמר אותו. (אלוהים, סלחי לי על הביטחוניסטיות שנובעת מהמשך ההודעה, זו לא דעתי אלא טיעון לגבי הגירוש הבא) צריך כמובן גם לבחון את העניין של "המשימה הגדולה הבאה" כי, למיטב ידעתי, המשימה המתמשכת והנוכחית היא הכיבוש שימשיך גם אחרי הגירוש הקרוב. אם, כמו ששמתי לב מהודעותיך הקודמות, אתה תומך בכיבוש האם הוא לא עולה בחשיבותו על הגירוש?

ועוד דבר קטן.

אל לך לשנות את המשוואה שקיימת פה בצורה לא מאוזנת ולאבד את האמינות של ההיפותזה שלך. כי, כמו שאמרתי כבר, אתה לא יכול לציין את הצבא כאלים כלפי מתנחלים מבלי לציין אותו גם כאלים כלפי פלסטינים. קיים פה איזון שאתה מתייחס רק לצד אחד שלו. אם הצבא לא היה צבא כובש ומדכא הרי שלא היה בכלל דבר כזה "התנחלות" ואז הצבא לא היה אלים כלפי מתנחלים.

ערב רב

New member
הרעיונות שאתה מדבר עליהם לא קיימים

כלל בקרב המתנחלים, הגבלת חופש התנועה זו החלטה בטחונית שמתקבלת אד-הוק בכל מיני מצבים ביטחוניים על פי התרעות והערכות מצב ומעוגנת במשפט הבינ"ל שמתיר לעשות זאת על סמך "צורך צבאי מובהק". אגב, גם המתנחלים סובלים מהגבלות חמורות על חופש התנועה מאז אוסלו, לכן נסללו בשבילם ובניגוד לרצונם כבישים עוקפים כי כל הכבישים הראשיים ביש"ע שכמובן עברו דרך יישובים ערביים נסגרו בפניהם. כמובן, כשמם כן הם, עוקפים, כלומר הנסיעה היא בכל מיני מסלולים עוקפים ומאריכים שמסתובבים מסביב לערכים הגדולות. רק לפני חודשיים נסגר כביש אדם-עטרות למתנחלים והצפי הוא שבקרוב הכביש הראשי בשומרון גם כן ייסגר בפניהם ותושבי גב-ההר ייאצלו להגיע למרכז הארץ ע"י נסיעה מזרחה אל כביש הבקעה. לגבי האיזון ביחסי כלפי הצבא - אין לכך שום בסיס. השאלה היחידה היא השאלה העובדתית, כלומר יש לבחון את הפעלת הכח של הצבא כלפי המתנחלים ואת הפעלתו כלפי הערבים ולהבין האם היא נעשית בשל צורך צבאי מובהק כפי שמתיר המשפט הבינ"ל או לא - כמובן, לוחמה בטרור היא צורך צבאי מובהק וגירוש מתנחלים לא. בכל אופן, העמדות שלי תמיד מנומקות ומנסות לתאר את המציאות כך שבמקום לחפש איזון אתה פשוט יכול לבקש ממני לנמק אותן לגופן. לגבי "גניבת אדמות" - רובן המוחלט של אדמות היישובים הן אדמות שאינן שייכות לאיש ויש גם קרקעות יהודיות פרטיות, הן כאלה שנרכשו לפני מלחמת הקוממיות והן כאלה שנרכשו אחרי מלחמת ששת-הימים (כאשר הדוגמא האקטואלית היא הקרקע בבילעין, שהמוכר שלה נרצח ברמאללה). אלא אם אתה נוקט באיזו עמדה חמאסית שרואה בכל האיזור "אדמת ווקף - אדמת ההקדש המוסלמי".. לגבי ארגון האנרכיסטים, הארגון כל הזמן עוסק בסיוע לטרור, נכון, לא באלימות ישירה כלפי בני אדם אלא על ידי הרס הגדר, הרס הכלים ההנדסיים והחומרים לבנייתה וכן גם בסיוע לתקיפת חיילים באמצעים שנלמדו מארגון ה-ISM, כלומר פעילות כמגן אנושי למיידי אבנים ובקבוקי תבערה מתוך תקווה שהחיילים היהודים הם גזענים ולא ישיבו אש, מה שבד"כ עובד, והוביל בין השאר לאובדן עין של חייל מהשיריון, למוות של מג"בניק במרדף אחרי פעילים ליד קטנה (הר-אדר) ולמאות פציעות קלות ובינוניות של שוטרים וחיילים ב-'הפניניגים' של יום שישי.

אני יכול לכתוב עד מחרתיים

ולא לגמור את כל מה שיש לי להגיד על ההודעה הזו אז אני אקצר ואידבק לעובדות. א) אין שום הקשר לדעות המתנחלים, אני מדבר על דעות שקרובות לקונצנזוס בציבור הישראלי/יהודי. ב) הגבלת התנועה אכן מעוגנת בחוק הבינ"ל, אבל משני הצדדים. אין לה גיבוי במצב הנוחכי ולכן היא מעוגנת כפשע. ג) השוואת ההגבלות על התנועה היא מגוחכת כי אין לה שום פרופורציה. ד) גם הקריאה להפעלת הכוח נגד פלסטינים בשם הכולל של "לוחמה בטרור" היא מגוחכת. ה) תעשה לי טובה, אף חוק בינ"ל לא רואה בפשעים נגד האנושות שצה"ל מבצע כנגד פלסטינים דבר לגיטימי או "לוחמה בטרור", סורי, אתה פשוט לא משחק במגרש הנכון כאן. ו) לגבי עסקאות סיבוביות כביכול בבלעין, צריך לציין שכשהדבר הגיע לבג"צ הוכח שפשוט לא היו כאלה כיוון שהמשיבים לא יכלו להביא שום מסמך שמראה על קניית האדמות. ומוח'תאר בלעין עדיין חי ונושם, אתה כנראה טועה במיקום, כיוון שהסיפור דומה לסופו של מוח'תאר ניעלין. ז) (ובאמת אין לי זמן להמשיך) אתה אכן חייב לחבר אביב התנצלות, ועל זה אני אתעקש. אתה לא יכול להפריח כאן האשמות לכל עבר בלי להתחשב במציאות. ח) החייל שמת בקטנה (וכאן אין בכלל מקום לויכוח) מת בגלל רשלות של המפקד שלו, הוא התייבש למוות. הייתי שמח להמשיך אבל אעשה זאת בהזדמנות אחרת. יום טוב.

ערב רב

New member
הבעיה שלך היא שאתה במפלגה אזרחית

שדוגלת בחברה אזרחית, אבל כשמדובר בכמה מיליוני ערבים ביש"ע פתאום המושגים האזרחיים נעלמים בעיניך, פתאום הרעיון שאדם ערבי יחליט למכור אדמה בתמורה לכסף טוב ו-"לבגוד באינטרס הלאומי הפלסטיני" הוא רעיון מופרך, פתאום אתה נהייה לאומן פלסטיני. ברור שמבין מיליוני ערבים ביש"ע יש כאלה שהיו בעבר וגם היום מוכנים למכור קרקעות בתמורה לכסף טוב, גם ליהודים, וגם עשו זאת, וידוע שהרש"פ וארגוני הטרור מתנכלים לאנשים כאלה ואף רוצחים אותם, ורבים אכן נרצחו. לכן הצורך בעסקאות חשאיות מובן מאליו. זה נכון שלא כדאי לעשות עיסקה חשאית בלי כל המסמכים הנדרשים. הדרישה שמוכתר הכפר יחתום על העיסקה היא דרישה מופרכת, הכפרים אינם קיבוצים וזה נסיון בלתי חוקי לפגוע בזכות הקניין של בעל הקרקע, לכן היא בטלה מעיקרה. ולא דיברתי על המוכתר אלא על בעל הקרקע. למרות ש-11 ערבים מבילעין נרצחו בשנים האחרונות על רקע זה, כך שלא מדובר באיש אחד כמובן. החייל אמנם היה מיובש אבל הוא מת עקב נפילה במרדף אחרי הפעילים. השוואת מגבלות התנועה ממש לא מופרכת - נכון שב-5 השנים האחרונות של מתקפת הטרור, וזה מצב זמני בלבד, אכן מגבלות התנועה שהוטלו על הערבים היו גדולות יותר, אבל אני בטוח שאתה מבין את הסיבות לכך. אבל ככלל, המצב המשפטי והגיאוגרפי לאחר הסכמי אוסלו הוא כזה שבו לערביי יש"ע יש חופש תנועה מוחלט בכל שטחי יש"ע בעוד שהיהודים מוגבלים בכניסה לשטחי A, כלומר היהודים הם המופלים ביש"ע מבחינת חופש התנועה, ואתה מוזמן לקרוא את הסכמי אוסלו אם אינך מאמין לי. דבריך על פשעים נגד האנושות פשוט חסרי כל בסיס, אבל אין לי שום בעיה, אני מוכן לבחון כל מקרה לגופו - תן לי דוגמא אחת של פשע שכזה ואני בטוח שאוכל להפריך זאת, ואם לא, אקבל את עמדתך.

יכול להיות

שאין טעם להמשיך בויכוח הזה כיוון שאתה כנארה לא מכיר בכמה ערכים בסיסיים מאוד לחיים שלי. ואם זה אכן כך אז הויכוח חסר טעם ולמרות שהרמה שלו גבוהה יותר הוא עדיין יהיה לא פחות מוויכוח התנתקות סטנדרטי וריק מתוכן. אבל לקרה שלא. לנסות לחייב אותי לערכים של מרצ תהיה טעות מצדך כיוון שאני (כמו שבטח שמת לב) שמאלה ממרצ בדעותי. גם לקרוא לי לאומן פלסטיני זו בדיחה. אין ספק שעסקאות סיבוביות אכן התקיימו, השאלה היא האם הם התקיימו בבלעין והאם באופן כללי הן כשרות. אני טוען שלא, אם תבקש, אכנס איתך לפרטים ספציפיים. לגבי החייל, להאשים את הפעילים בנפילתו או בהתייבשותו שקול להאשמה של תחנת החשמל שמופעלת ברוח בגליל בגרימה לסופה אתמול. כן. אני מבין את הסיבות להגבלות הקשות על חופש התנועה של פלסטינים, קוראים לסיבות האלו גזענות. הייתי ממליץ לך לקרוא קצת על מדיניות הכבישים האסורים והאפרטהייד בגדה לפני שאתה מספר לי שהמתנחלים הם המופלים פה. האמירה ש"לערביי יש"ע יש חופש תנועה מוחלט בכל שטחי יש"ע", לדוגמא, מעידה על בורות בנושא ותו לא. ואל תספר לי שהסכמי אוסלו באמת משפיעים ברצינות על המצב בשטחים כיום. ולגבי פשעים נגד האנושות, (מתצער על הנדושות) הסבר לי בבקשה איך נסיון החיסול הכושל של סאלאח שח'אדה הוא לא פשע מלחמה. אבל אם אחזור רגע לתחילת ההודעה, אצתרך לברר שאתה מכיר לפחות בכמה ערכים בסיסיים, שיהוו פלטפורמה לדיאלוג ביננו, שהרי אם לא אין באמת טעם להמשיך בדיון.

ערב רב

New member
כתוב בכרטיסך האישי שאתה בן 15

אז אני מבין שהמציאות היחידה שאתה מכיר ביש"ע היא המציאות של האינתיפאדה ב-5 השנים האחרונות. אבל אני שב ואומר, נוכחות ישראלית ביש"ע יש כבר 39 שנה ו-5 השנים האחרונות היו מצב זמני וייחודי שלמעשה הגיע לשיאו ב-2002 ומאז ישנו תהליך הדרגתי של חזרה למצב של אוסלו, בו חופש התנועה של הערבים ביש"ע מוחלט להבדיל מזה של המתנחלים (ופחות מכך, למעשה, כפי שהסברתי בהודעתי הקודמת). אני קראתי את כל הדו"חות על הפרדת הכבישים ותאמין לי שאני מכיר היטב אישית את המצב, ואני שב ואומר, מדובר בהחלטות זמניות שהתקבלו אד-הוק על רקע התרעות בטחוניות ופיגועי ירי מרכב חולף. אז נורא נחמד לקרוא לכל הגבלה "גזענות" אבל נראה מה היית אומר אם היית מח"ט בנימין והיית מקבל מהשב"כ התרעה על חולייה בלתי-מזוהה שמתכננת לבצע פיגוע בכביש 443. העובדה היא שבזה הרגע בכפרים סביב כביש 443 ישנם מאות מחבלים חמושים מכל הארגונים שרק מחכים לרגע בו החסימות תפתחנה והם יוכלו לטבוח בנוסעים בין ירושלים לת"א ולחמוק בן רגע ברכב לתוך הכפר. לגבי מידת ה-"כשרות" של עסקאות מקרקעין, אינני יודע אם התכוונת למובן החוקי או המוסרי של המלה. אני דיברתי על ההיבט החוקי. אינני חושב שלערכיי צריכה להיות השפעה על הדיון הזה כי מבחינתי הוא דיון עובדתי ודיון עובדתי לא צריך להיות מושפע מעמדות ערכיות. השאלה מהם מגבלות וחופש התנועה על יהודים וערבים ביש"ע לאורך 39 השנים האחרונות, בהווה והצפי לעתיד היא שאלה עובדתית גרידא ויש לה תשובה עובדתית פשוטה, בין אם אתה איש שמאל או ימין.

אני מבקש ממך

שלא להשתמש בגיל שלי למטרות הוויכוח, זה לא לרמתך ולא לרמתי. הגיל שלי הוא בלי ספק גם לא ממש אישיו כיוון שאם כמו שאמרת אנחנו בויכוח עובדתי, הרי שעובדות נשארות כמו שהן גם מאה שנים לאחר מעשה. וקשה לי להאמין שאתה זקן יותר מהכיבוש במובן שתוכל לדבר כ"כ הרבה זמן אחורה. דרך הויכוח שלך נוטה להתלהם ובאופן מעניין מאוד דווקא לא במישור הערכי/ עובדתי אלא במישור האישי. אתה לא בוחל ב"מכות מתחת לחגורה" ולעיתים אף בשקרים לצורך הפיכת עמיתך לדיון למה שהוא בפירוש לא ואני חושד שזה נעשה מתוך בריחה מהטיעונים בדרך של התייחסות לצורה ולא לתוכן. לגבי בסיס ערכי, בודאי שהבסיס משנה, כיוון שעובדה אחת יכולה להחשב גזענות ואפרטהייד בעיני בעוד שבעיניך היא שיבת עם ישראל למולדתו הקדושה. ועוד, עובדות לא עוזרות לנו בכלום, אלו הפרשנויות שלנו לעובדות שנותנות להן משמעות. לגבי עסקאות הנדל"ן, אני מתכוון למובן הערכי ואתה תמצא שהמובן החוקי בתוך ישראל מעניין אותי מעט מאוד. העניין הערכי עובר כחוט השני לאורך כל הויכוח. כך בעסקאות הנדל"ן וכך במובן של הכבישים ליהודים בלבד שהפרשנות שלך אליהן תמוהה ביותר כיוון שחסימת כביש ע"י תעלה או בטונדות לא נעשית מתוך צורך בטחוני ישיר. לגבי שאלת המח"ט, אני נוטה שלא להיכנס לשאלות היפותטיות שכאלה מהסיבה הפשוטה שהן מניחות הנחות יסוד שאני לא מקבל וקבלה שלהן עלולה להיות הפלה עצמית בפך. לדוגמא: אני לא מקבל את מח"ט בנימין או את כביש 443 כעובדות מוגמרות ומקום להתחיל ממנו את הויכוח. לגבי המגבלות בחופש התנועה באוסלו, פלסטינים לא מורשים להכנס לגבולות המוניציפליים של הישובים היהודיים בגדה לא פחות משליהודים אסור להכנס לשטחי A. ואם אתה רוצה את זה כך, אז אזרח ישראלי יכול להכנס לשטחי A בתנאי שהוא חוטם על הסכם שמשחרר את צה"ל מאחריות לגורלו. כיוון שהרש"פ לא יכולה להיות ערבה לגורלו של פלסטיני גם כשהוא ישן במיטתו עמוק בשטח Aוגם כשהוא ילד. ושחכת להסביר לי את נסיון החיסול של שח'אדה. יש לי ההרגשה ששחכתי להגיב על משהו, אבל כתבתי יותר מדי ואין לי כוח להבין למה. הזכר לי אם אתה רואה משהו כזה.

שלום לכולם! באותה ההזדמנות...

אני יודע שכמעט שלא היה קשר ביני לבין נוער מרצ בחצי שנה האחרונה. אבל אני חושב שבכל זאת, ראוי שאני אכתוב כמה מילים לתנועה שבה פעלתי במשך כמעט ארבע שנים. מחר, יום שני, ה3 לאפריל, אני מתגייס לצה"ל. אני עושה זאת יחד עם בני הגרעין שלי, ואני מתגייס להיות חייל קרבי בגדוד חמישים של חטיבת הנח"ל. למרות שאיני מסכים עם חלק מהדברים שקורים מעבר לקו הירוק, אני נכנס בלב שלם לצה"ל. לא משום שכאדם מוסרי אוכל להשפיע על המציאות בשטחים. גם לא בגלל ערך השמירה על החוק. אני עושה זאת משום שיחד עם כל הפוליטיקה, וכל המוסר הנאור, וכל הלבטים, אני מרגיש שאסור לי לשכוח את הבסיס. אני ישראלי, ואני יהודי, משפחתי וחברי חיים בארץ ישראל, וכאן מבוססים חייהם. מעבר לקו הירוק נמצאים אנשים שהיו רוצים לבטל את כל הקיום הזה. הם פועלים במרץ רב לעשות כל שביכולתם לפגוע בי, בארצי, בעמי, במשפחתי, בחבריי ובעתיד של כולנו. אני מודע שהדבר היחיד שמונע מהם זאת הוא לא האיחוד האירופי, ולא ארצות הברית,ולא אילו הם מדינות ידידותיות. מי שמונע מהם זאת הוא צבא הגנה לישראל, ובעתיד אני בתוכו. מלחמה היא דבר מכוער. אין לי ספק שזה מה שיש פה, מלחמה. ולא קוראים לה האינתיפאדה השניה, גם לא אירועי גאות ושפל. זוהי אותה המלחמה שנפתחה ב1947, ומאז לא נפסקה. המלחמה הזאת היא עדיין על עצם קיומינו. זאת משום שסביב לנו נמצאים מיליוני אנשים שלא מוכנים לקבל אותנו כאן, אם בגלל שאנו קולוניאליסטים בעיניהם, או אם משום שאנו כופרים בעיניהם, יהודים שאינם מוכנים לקבל את מוחמד כנביא היחיד. אני מכבד אותך אביב. זאת מכיוון שאני משוכנע שאתה הולך לפי אמונתך, ולא בגלל שאתה מפחד להיות חייל. אם זאת, ביני לבינך יש מחלוקת עמוקה. אתה מאמין באמת אחת, אוניברסלית, שבגללה הכיבוש הוא דבר שאינך יכול לקבל כלל, עוד לפני שתחשוב על הגנת המקום שממנו באת, ובו אתה חי, ובו אתה מביע בקול רם את דעותיך. לעומת זאת, בעיני, המציאות באה לפני המוסר, שלדעתי אינו מוחלט. ולפני הכל, אני אגן על עצמי מאדם שבא לפגוע בי. אני מחויב. לי, לעמי, למולדתי, למשפחתי ולמקום שבו גדלתי, ובו אני חי, ובלב כבד אך שלם, אני ממלא את חובתי. אשב לילות ארוכים במוצבי צה"ל, מסתכל על האופק, כדי למנוע כל התקפה שלא תהיה. אצא למארבים כדי לתפוס את האויב החמקמק, שכל-כך קל לו לפגוע בחפים מפשע. וכן, אעמוד במחסומים, ואעשה את המוטל עלי, גם אם אני מאמין שמגיע לכל אדם חופש לנוע לאן שהוא חפץ. אביב, אל תשכח, בכל הלילות והימים הארוכים שבהם תשב בתא שלך, בלא חופש, בלא יכולת להמשיך בחייך, את כל אותם חיילים שמוותרים גם הם על החופש שלהם כדי להגן עליך, ועל דרך החיים שלך. הם אינם רשעים, הם לא שוטרים של דיכוי, הם בני עמך, שרוצים לשמור על חלקת שמים זו ועל היושבים בתוכה. אני כמוך, נמצא באיזור הדמדומים. אני מוסר לכולכם דרישת שלום. פיסה קטנה של אידיאולוגיה בתרבותינו החילונית, חסרת הערכים. המשיכו להיאבק בזכות אמונתכם, בצדק, חירות, ושיוויון. הוו דוגמה לכל ילדי הטלוויזיה וילדות הברבי במדינתינו, זוהי מדינת ישראל שאני שומר עליה, וגם אתם, במאבקכם. תמיד תזכרו את היסודות, מאחורי כל ויכוח קטן מסתתר ערך גדול.

ערב רב

New member
וערך חיי אדם אינו אוניברסלי?

בסה"כ אתה מתחמק מדיון ענייני, אביב למעשה (ואני מכניס מלים לפיו) רואה במבט מלמעלה את הכיבוש כמקור הרע ומצדיק את הטרור (לפי פרשנותי) ולכן מתנגד להתגוננות מפניו. אתה יכול להגיד ש-'כיבוש' אינו מצדיק טרור ואינו שולל את זכות ההגנה העצמית, אתה אפילו יכול לערער על עצם הצגתו את "הכיבוש" כדבר רע, אבל סתם להתחמק בטענה שאינך מאמין במוסר אוניברסלי? רדוד למדי.

הה, סוף סוף

תשובה הגיונית מפי ערב רב. אני מסכים איך בכל הנוגע לביקור שלך על התגובה הקודמת אבל אני מבקש ממך שלפחות אם אתה מנסה לשקף את תנועת הסרבנות תעשה זאת בהגינות.

ערב רב

New member
נדמה לי שאני מכיר את אביב עוד לפניך

ואם אני אומר שלהבנתי הוא מצדיק טרור אז זה באמת מה שאני חושב ואיני מנסה לעוות דבר.

אשמח לדעת מאיפה אתה מכיר אותו לפני

למרות שיכול להיות שזה נכון. וגם אם אתה מכיר אותו לפני, יש פה בכל זאת מידה של אי-צדק כיוון שבמקום להציג את שני צדדי הדיון באופן הוגן ולנמק את טענתך אתה "משחק מלוכלך" כיוון שאתה לא מציג את הצד השני כמו שהוא אלא כמו שאתה רואה אותו. אני בטוח שהדעות שלך עמוקות מספיק בשביל להתמודד עם הדעות של החבר אביב גם בלי לעוות אותן באופן מוגזם עד כדי כך שאין למה להגיב.

ערב רב

New member
אבל אני לא מעוות אותן

אני באמת חושב שאני מתאר אותן בצורה אובייקטיבית. האם זה אומר שאני חייב לחפור עכשיו בארכיון הפורום מלפני 3 שנים ולהביא ציטוטים שלו? מסופקני.

ברצינות?

אתה באמת מאמין ששיקפת באופן הוגן את דעותיו של אביב?? הרי אתה בעצמך תקעת לו מילים בפה לגבי תמיכה בטרור ושנאה למתנחלים. אני בהחלט מאתגר אותך (תרגום נורא ל"צ'לנג' יו") למצוא איזשהו ציטוט ווט סוו אבר של החבר אביב בו הוא מביע תמיכה בטרור.

"הטיעון שלך רדוד למדי

אתה סתם מתחמק מדיון ע"י הטלת ספק בכך שצריך להתייחס לדברים באופן מוחלט, ואומר שהעולם לא כל-כך פשוט שאפשר לחלק אותו לשחור ולבן. אתה אפילו לא ראוי לתשובה
." If you ain't got nothin' to say, dont say nothin' at all. m

למעלה