הולך לכלא הצבאי

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

eviv

New member
הולך לכלא הצבאי

היי חברים ביום רביעי אני אסרב להתגייס לצהל המבצע את מדיניות הכיבוש. אני מזמין את כולכם לבוא וללוות אותי ביום זה לפני כניסתי ללשכת הגיוס ומשם לכלא הצבאי. אביב סלע אביב סלע מסרב - הפגנה מול לשכת הגיוס יום רביעי, 5.4.06, בשעה 8.30, מול הבקו"ם ביום רביעי ה5.4.2006 אביב סלע יסרב לשרת בצבא הכיבוש הישראלי בפעם הראשונה. אביב ישב בכלא הצבאי לפרק זמן לא ידוע. לאביב הייתה אפשרות להשתחרר מהצבא בדרכים אחרות אבל הוא בוחר לסרב בשביל להעמיד לדיון ציבורי את מוסריות הכיבוש. "...חונכתי שמדינת ישראל היא מדינה טובה , מדינה ערכית, שלא פוגעת בבני אדם, מדינה שערכי החרות והשוויון בה הם אבני יסוד ושלגזענות אין בה מקום , גדלתי על גאווה במדינה ובדגל הכחול לבן שלה . לפני שלוש שנים התחלתי להגיע לשטחים באופן קבוע וראיתי שמעבר לקו הירוק כל מה שחונכתי עליו לא מתקיים. בתור בן אדם ממוצע שאינו תמים ואינו רשע, אין בי שום כוונה לקחת חלק בצבא הישראלי המבצע פשעי מלחמה בשם מדיניות הכיבוש של מדינת ישראל..." (ממכתב המצפון של אביב) בואו לתמוך באביב ביום סירובו - הצטרפו להפגנה! ההפגנה תתקיים מול לשכת הגיוס בשעה 8:30 ההסעות יצאו ביום רביעי מהבימה בשעה 7:45 ומרכבת מרכז (מסוף אל-על) בשעה 8:00 לפרטים: [email protected]

אני לומד באותה שעה... ../images/Emo10.gif

אני גאה בך מאוד על כך שבמצפון שלם אתה הולך לבצע מעשה מאוד-מאוד לא פשוט, שהוא נטו למען עתיד המדינה. בתקווה שיהיה לך קצר, וקל. (אגב, אם אתה טבעוני, נוכל לעשות לך גרפיטי - אביב סלע-סרבן טבעוני-פעם שלישית גלידת סויה).

ד ר ו ר 1

New member
אביב ../images/Emo7.gif

עצוב לי שתשב בכלא ושהמחיר שאתה צריך לשלם על הבחירה שלך והאידיאלים שלך הוא כל כך כבד, אבל אני גאה בך שאתה בוחר להקריב מעצמך לטובת המאבק הכל חשוב הזה. אתה עושה מעשה אמיץ, הלוואי ורבים ילכו בדרך הזו.
נתראה ביום רביעי דרור

yoni1967

New member
לאביב היקר:

אני אישית לא מכיר אותך בכלל, אך אני מחזק את ידך, ומאחל לך בהצלחה. עצוב מאוד שבן אדם עם אידיאולוגיה חזקה כזאת צריך לשבת בכלא על כזה דבר.... אז בהצלחה!

the mnm factor

New member
אין דבר יותר יפה מלראות

אדם שהולך אחרי דרכו בכל ליבו... מי יתן ותצליח בדרכך- יש לי המון הערכה לדרך בה אתה עומד לצד ערכייך.

ערב רב

New member
../images/Emo45.gif אם כולם היו כמוך לא היה גירוש

בקיץ האחרון, כן תירבו!

Yoavsagi

New member
...

בדיוק ההוכחה לנזקים שגורמת תנועת הסרבנות, שבשמם של סרבני השמאל כל בן אדם יכול לצפצף על החוק.

... גם לך! :)

לא ממש הבנתי את התגובה שלך. מה זאת אומרת "בשמם של סרבני השמאל"?

סתם שאלה...

ב-1975, כשראשוני המתנחלים התעמתו באלימות עם כוחות המשטרה במאחז הבלתי-חוקי ליד תחנת הרכבת של סבסטיה, גם אז הם עברו על החוק "בגלל סרבני השמאל"?

ערב רב

New member
לא הבנת את דברי

לא דיברתי על צפצוף כללי על החוק אלא על החלשת הצבא שמשימתו הגדולה הקרובה היא הגירוש, מדובר כאן בעניין מאוד ספציפי שלשמחתי אביב מיישם.

ערב רב

New member
רבע מיליון איש זה "קבוצה קטנה"

בעיניך? אלוהים, לאן הידרדרנו?

הם עדיין מעטים יותר משאר האוכלוסיה

אני לא רוצה שבשביל מיעוט צבא שמגן על הלא מיעוט יתפרק.

כנראה לא הבנתי טוב.

ממתי תכנית ההתכנסות מדברת על רבע מליון איש? (סך כל תושבי הגדה המערבית היהודים לא מגיע למספר הזה)

ערב רב

New member
התכנית עוד לא פורסמה, אז לא ידוע

בדיוק אל מי היא מתייחסת, אבל הכיוון ברור: באחד העיתונים לפני כמה ימים נכתב שחוק פיצוי לעידוד מתנחלים להתפנות לא ייחקק כבר עכשיו, כי "מה נגיד לתושב אריאל או כפר-אדומים שיבקש להתפנות?", אמרו יועצי אולמרט. כלומר, גם גושי ההתיישבות (גוש אריאל וגוש מעלה אדומים במקרה זה) ממש לא בטוחים. כרגע בעיתונות מדברים על גירוש 60-70 אלף בלבד, אבל אין לי ספק שבקרוב מאוד המספר יקפוץ ל-160-170 אלף כשיתברר שכל 100 היישובים באיו"ש יושמדו למעט מעלה-אדומים, בית"ר ומודין עילית. ואז יתברר שאולמרט אמנם מדבר על "כינוס היישובים בגושי ההתיישבות" אבל הוא כמובן לא יעז לבנות מעבר לקו הירוק, גם לא ב-"גושי ההתיישבות", וכך גם הספירה לאחור של 3 הערים הגדולות הללו תחל לעבר ההגעה למתנחל ה-250,000 שיגורש (בעצם, 260, כולל תושבי גוש קטיף וצפון השומרון מהקיץ האחרון). נתונים מדוייקים על מספר המתנחלים וההתנחלויות אתה יכול לקבל באתר של שלום עכשיו. האתר נחשב למקור המידע מספר 1 על ההתיישבות אפילו בעיני נוער הגבעות.

מצב משעשע של כוחות, אני מסכים.

כנראה שהעניין העמוק שמגלה "שלום עכשיו" בהתנחלויות היא שמביאה למצב הזה. אבל בלי ספק אין שום תכנית ממשלתית (מבורכת ככל שתהיה) לגרש את כל ההתנחלויות בגדה המערבית. אפילו ביילין לא מציע את זה. ככל הידוע לי מי שמציע פינוי כולל של המספר הזה הם רק חד"ש (למרות שגם לא ב100%) והמפלגות הלאומיות/ לאומניות הפלסטיניות.

ערב רב

New member
ממש לא, ביילין מעולם לא אמר

שקווי ז'נווה הם קווים אדומים מבחינתו, וכידוע הרש"פ אינה מקבלת את הסכם ז'נווה שמתנה השארה של מקצת יישובים בהסכמת הרש"פ לקבל שטחים בישראל. אגב, פרץ עקף את ביילין משמאל ומפלגת העבודה סרבה להתחייב על השארת אפילו מעלה-אדומים (וואינט עשו פרוייקט בו הם שאלו את המפלגות על עמדתם בנושא).

אתה צודק כי אתה טועה פעמיים.

אם היו רבים כמוהו לא היה מה לגרש מלכתחילה. וכאן הזמן להסביר משהו על תנועת הסירוב (לפחות כמו שאני רואה אותה). חשוב להסביר שמטרתה של תנועת הסירוב (אם נשים רגע בצד את ערכיה) היא (לפחות בטווח הקצר) לא פירוק הצבא אלא הפיכת הצבא למוסרי יותר בדרכי התנגדות בלתי אלימות. אם היו רבים כמו אביב לא הייתה קיימת הגזענות העמוקה והמושרשת שעליה מבוסס המאבק מהקיץ האחרון. אם היו רבים כמו אביב כבר לא היינו עם כובש ומדכא שמקים התנחלויות עמוק בגרונו של העם הפלסטיני. אם היו רבים כמו אביב כבר לא היינו צריכים צבא שיגן אלינו (בשיטות לא- אנושיות) ממחבלים כי פשוט לא היו כאלה.

ערב רב

New member
המשימה הגדולה הקרובה של הצבא

היא בלי ספק הגירוש הגדול ביהודה ושומרון, ועל כן אני אומר, ישר כח, זה הזמן להחליש את הצבא ככל האפשר. וממש לא איכפתי לי לצורך העניין אם מטרתו היא שלא יהיה כלל צבא כדי שהצבא הסורי יכבוש את כל מדינת ישראל. העיקר למנוע מצבא הטיהור האתני לגעת באוכלוסיית יהודה ושומרון.

זהו.

אני רשמית מפסיק להגיב למה שאתה כותב עד שלא תצא מהפאזה התמוהה והטיפשית שאופפת את התגובות שלך היום. הרי פשוט לא התייחסת למה שהצגתי וכתבת המשך לתגובה שלך.

למעלה