הוליווד.. זה כאן?

• פותח הנושא YUGE
  • פורסם בתאריך
אתה בכלל חי בארה"ב בראש שלך. לכן מבחינתך חצי מהנשואים

מתגרשים, יש המון אמהות יחידניות, וכו'. טוב שאתה לא מדבר על הבעייה של ירי המוני בארץ בגלל התיקון השני לחוקה...
כשתגיע לישראל תרים טלפון ונדבר על מה שקורה פה.

יסלח לי כבודו שאני מבלבל אותו עם עובדות

אבל הנתונים לגבי ילדים החיים במשפחות עם הורה יחיד בארצות הברית מדברים על 27% (26.6 אם נכנסים לרפרנס). וזה כולל לא רק את אלה שנולדו לנשים כאלה, אלא את כל המצבים כולל התאלמנות , כולל מישהי ששכבה עם בחור אקראי ונכנסה להריון, וכולל גברים שהם הורה יחיד.
single parent

אז כנראה שאתה אינך מבין את מה שאתה קורא

כי לא מדובר על ילדים לאמהות יחידניות, אלא על נישואין. זה שני דברים שונים לחלוטין. אני מכיר גם בארץ הרבה זוגות שחיים ומגדלים ילדים מבלי שהתחתנו (לא דתית , לא אזרחית ).

למה אתה קורא להן יחידניות?

הן לא נשואות, זה לא אומר שהן יחידניות - ובוודאי שלא אומר שילדו מתרומת זרע.
מתוך הקישור השני שנתת בהודעה מעליי:
At the same time, however, cohabitation has increased. Notably, many nonmarital births occur to couples who live together in a cohabiting union but are not formally married. Recent estimates suggest that 62 percent of births to never-married women are to women in a cohabiting union (Lamidi, 2016).
לגבי נשים כאלה העובדה שהן לא התחתנו עם בן הזוג לא קשורה בכלל לאפליקציות, אלא לירידה בנישואין. זה לא שהן לא מצאו בן זוג ואז מי שרצתה ילד פנתה לבנק הזרע כדי לזכות בילד משלה - יש להן בן זוג שהן גרות איתו והוא ההורה של הילד, הן רק לא התחתנו איתו.

alongrin

New member
Cohabitation

זה מושג מאד חמקמק ונזיל, ולא מדיד.
נישואים לעומת זאת, זה מעמד חוקי שמחייב רישום במאגרי הנתונים של המדינה.
שם ההבחנה היא מאד ברורה.
&nbsp
בכל מקרה, המגמה הזו לא חיובית.
את יכולה כמו הבדואי שרואה ג'ירפה פעם ראשונה בחיים שלו להתכחש למציאות ולהגיד:
"לא יכול להיות, אין כזה דבר גמל עם נקודות"...
או שאת יכולה להסתכל על המגמה הכללית ולכיוון שאליו החברה שבה אנחנו חיים הולכת.
זה כבר לגמרי שלך.

אתה באמת לא מודע לכך שרבים מהזוגות לא מתחתנים?

זה לא קשור בכלל לכל העניין של האפליקציות, ובוודאי שלא לעניין תרומת הזרע.
הם פשוט לא נשואים. בישראל זה אולי פחות מקובל, לפחות במגזרים מסוימים, אבל באופן כללי בחברה המערבית זה מאוד מקובל בימינו (ואפילו בימיי - כלומר בימים שבהם אני התחתנתי, לפני כ-15 שנה) לא להתחתן.

בכל אופן, אין קשר בין הנתון שנתת (44%) לבין נשים שנשארות בלי בן זוג ואז פונות לבנק הזרע (בין אם בגלל האפליקציות או מכל סיבה אחרת). לא נכנס פה לא בנק הזרע ולא נשים בלי בן זוג - מודדים פה רק את שאלת הנישואין, ובהחלט נכנסת פה הירידה בנישואין בארה"ב.

alongrin

New member
תתרכזי בעיקר

כדי שגבר ואשה יבואו בברית הנישואים, צריכים גבר ואשה שיסכימו לחתום על המסמכים המתאימים בפני רשויות המדינה בה הם חיים.
&nbsp
ברגע שפחות ופחות אנשים מסכימים לעשות את זה, זה מעיד על איזו בעיה/שינוי בדפוסי ההתנהגות בחברה בה אנחנו חיים..
&nbsp
את יכולה להתייחס לפיל שבאמצע החדר, את יכולה לתת לזה איזו פרשנות שאת רוצה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

שוב, זה (הירידה בנישואין) קרה הרבה לפני האפליקציות,

ולכן זה לא יכול להעיד בשום צורה על ההשפעה של האפליקציות. אם יש משהו שדי מוסכם על כולם שהוא נכון, זה שסיבה לא יכולה להתרחש אחרי התוצאה שלה.
ובכלל לא ברור לי למה אתה קורא לזה בעייה. למה מוסד הנישואין חשוב בעיניך? מה זה משנה לדעתך אם זוג נשוי או לא?

alongrin

New member
תסתכלי גם על מגמה של תאוצה..

אולי זה יתן לך עוד הסבר למה.
&nbsp

אה?

אתה יכול להיות יותר ספציפי - לאיזה נתון אתה מתייחס ומה אתה מעלה בתור הסבר לאותו נתון?

skickers

New member
הופעה חיצונית היא רק פרמטר אחד ממכלול שיקולים בבחירת בן זוג

חוץ מזה שהוא פרמטר מאד סובייקטיבי, על טעם ועל ריח.

ולגבי הסוף, בכלל לא משנה אם הן חושבות שהם מכוערים

מסיבות פסיכולוגיות - השאלה היא כמה גברים נראים טוב בעיני הנשים, לא למה.

לגבי גברים ששוכבים עם כל מה שזז לא בגלל היופי - לרגע לא טענתי אחרת - אני בהחלט מסכימה שגברים רבים ישכבו פחות או יותר עם כל מי שתסכים (וזה כשמדובר בשומרי החוק מביניהם), בלי קשר לאיך היא נראית. בעיניי זה בכלל לא פקטור בשאלה אם המין הנשי יפה יותר.
וברור שמהבחינה הזאת (של עם מי הן רוצות/מוכנות לשכב) נשים (לא מעוקרות) בררניות יותר - לא בשאלה מי יפה - אלא בשאלה עם מי הן מוכנות לשכב (שלא נשאלה בסקר הזה) - כי אצלן סקס עלול להסתיים ב-9 חודשי הריון + ילד (אין אמצעי מניעה בטוחים ב-100%, כך שרק לגבי נשים מעוקרות או לא פוריות מסיבה כזו או אחרת זה לא רלוונטי).

גווקא יכול להיות ש 80% נראים פחות טוב מהממוצע

בדיוק כמו שיכול להיות ש 80% משכירים מרוויחים פחות מההכנסה הממוצעת. נותנים ציונים למראה ואז מחשבים את הממוצע. אם יש קבוצה שקיבלה ציונים גבוהים מאד, היא מטה את הממוצע כלפי מעלה. כנראה התבלבת בין ממוצע לחציון.

לא אם זו התפלגות נורמלית.

התפלגות נורמלית היא סימטרית סביב הממוצע, וכמו כן הממוצע והחציון בה זהים.

מבלי לקרוא את הכתבה לעומק, כדאי להיזהר מאד מנתונים כאלה

כי המטרה היחידה של חברות מסחריות היא לקדם עצמן מבחינה עסקית. אני די יכול לנחש מה הם רצו להשיג בנתון כזה שפרסמו אבל בואי פשוט נאמר שזה חשוד.

alongrin

New member
תראי...

זה לא סוד שהאטרקטיביות של נשים אחרי גיל 40 יורדת בצורה חדה מאד.
לעומת זאת גברים שומרים על האטרקטיביות שלהן בשוק הבשר גם אחרי גיל 50.
אלו הן עובדות שקשה להתכחש להן.
&nbsp
אני ממש לא בעניין, למרות זאת בגילי המתקדם אני עדיין מקבל כל מיני הצעות מנשים בגילאי 35-38... הזוי...

לא הייתי אומרת אחרי גיל 40.

אחרי גיל 60 אפשר לומר שבדרך כלל כן. עד גיל 60 תלוי באישה (שלא לדבר על מה שקורה היום מבחינת זריקות וניתוחים וכו' למי שזה רלוונטי לה).
גברים שומרים על ה"אטרקטיביות" שלהם בשוק הבשר כי או שהם לא היו אטרקטיביים פיזית מלכתחילה (שזה הרוב) ולכן זה לא היה המקור לערך שלהם בשוק, או שהם כן היו אטרקטיביים פיזית, ואז, באמת, מאחר שעור הפנים שלהם מזדקן יותר באיטיות (לא ברור אם זה בגלל הגילוח או מה) הם נשארים אטרקטיביים גם כשהנשים שהיו אטרקטיביות באותה מידה כבר פחות אטרקטיביות - וגם מעל גיל 60. מצד שני, התפקוד שלהם לא נשמר לרוב (בלי עזרים), כך שמבחינת האטרקטיביות לסטוץ לא ברור מי יותר בחסרון - גבר בן 50-60 או אישה בת 50-60. בגיל 40 די ברור שהאישה עדיין מובילה, ויש המון יותר נשים שנראות טוב מאשר גברים שנראים טוב.
הצעות זה לא מדד טוב במיוחד לאטרקטיביות פיזית, אני חייבת לציין. אולי אתה אטרקטיבי מבחינות אחרות (נניח כי אתה נושם והן רוצות ילד...).

למעלה