הוכחת שטח מלבן

nightmareman

New member
הוכחת שטח מלבן

שלום, היום הצלחתי להוכיח שטח של מלבן. לפי מה שהבנתי ההוכחה המוכרת לשטח מלבן אומרת פשוט לחלק לריבועים ושסכום שטחי הריבועים שווה לצלע כפול צלע. הבעיה היא שאם יש צלע אחת שהיא שורש 2 והשנייה 1, אין שום מידה משותפת שתמיד יהיה שטח שלא מכוסה בריבועים. הצלחתי להוכיח שטח של מלבן רק על פי שטח של ריבוע (צלע בריבוע) כולל מלבנים אי רציונאלים... השאלה שלי היא האם יש עוד הוכחה לזה ואם כן אז אשמח לקישור או להסבר :)
תודה ממש ממש רבה...

sstbrg

New member
בוודאי

זה Overkill רציני אבל ככה בשביל השעשוע מה שנקרא, בעזרת אינטגרלים כפולים ההוכחה פשוטה להפליא.
קח מערכת צירים קרטזית, תסמן מלבן בעזרת הנקודות (0,0), (a,0), (0,b), (a,b). תגדיר גבולות אינטגרציה מ0 עד a עבור ציר X ומ-0 עד b עבור ציר y. אינטגרל כפול יניב לך a*b.

אם אני לא טועה זאת הוכחה מעגלית

כי איך מוכיחים שאינטגרל זה בעצם שטח
בעזרת סכומי רימן= גבול של סכום מלבנים...
בטוח שיש דרך לאכוף את זה.

sstbrg

New member
זאת לא הוכחה

ברור שלא הצעתי פה הוכחה אלא דרך נוספת להראות חישוב שטח של מלבן :)

sstbrg

New member
וכן, כתבתי במקור הוכחה בטעות. מצטער על הבלבול

גם אני אשמח לדעת איך

איך ברגע שאנחנו משכללים את מערכת המספרים לממשיים , איך מוכיחים ששטח של מלבן הוא מכפלת הצלעות.

הפרבולה

New member
נניח שמוגדר השטח של מלבן

שהאורך והרוחב a b הם מספרים רציונלים ( מחלקים את המלבן לריבועים לפי המידה המשותפת של 2 צלעות והשטח זה מספר הריבועים האלו כפול שטח של ריבוע שזה מוגדר כאורך הצלע בריבוע וזה שווה לאורך כפול הרוחב )

כעת אם אין מידה משותפת ל 2 הצלעות אז , נבחר סידרת מספרים רציונלים a1 a2 a2 .... נגיד מונוטנית עולה
שגבולה הוא האורך a וסידרה נוספת מונוטנית עולה של מספרים רציונלים b1 b2 b3 .... שגבולה הוא הרוחב b. לכל זוג ai,bi כזה מוגדר שטח Si הגבול של הסידרה Si זה השטח ( כי זו סידרה אינסופית עולה וחסומה , וגם נובע מארימתיקה של גבולות) ושווה לאורך כפול הרוחב a*b

אורי769

New member
כן אבל....

שים לב שההוכחה הזו מסתמכת על הנחות שאותן לא הוכחת
א. שטח ריבוע הוא a^2
ב. שטחים של מצולעים חופפים הם זהים.
ג. שטח הוא אדטיבי - שטח של איחוד שתי צורות לא נחתכות הוא סכום שטחן.

מה אתה אומר... צריך להוכיח את זה או לא?

למעלה