הוכחת יהדות

Liatatwork

New member
הוכחת יהדות

If you or your family or someone you know had to prove that they are זכאי שבות I would like to know in what way did you have to do it? Who asked you? What did they ask you? What proofs did you have to give? (What docs., papers, pictures) How were you treated? What were your feelings about the process? I will be happy to hear personal stories. I'm asking this just out of curiosity, it is not a study of any kind. I can read Hebrew or English. Thanks, Liat Suvorov​

Evil Gremlin

New member
הי

לפי השם וסוג השאלות אני מבין שמדובר באיזושהי עבודה או פרוייקט.. הי אני דוד בן 18 מחיםה, אני 13 שנה בארץ...כן קראו בעיות מהסוג הזה בעקרון מסמכים שצריך להביא זה כל דבר שמוכיח שאת/ה יהודי כמו תעודות לידה, מסמכים שקשורים לחתונות הלויות ודברים דומים הרגשה לא כ"כ נעימה, מרגישים שאתה לא קשור לשום צד ושאתה פליט... .אם את רוצה אני אענה על עוד תשובות..

AeroSlash

New member
אוייייי נושא כואב.. מאוד כואב..

נתחיל מזה שאבא שלי יהודי ואמא שלי לא. כשעלינו לארץ, המדינה "קצת" התנגדה לזה שנוכל להשתכן פה. לא בגלל אבא, בגלל אמא מן הסתם. נמשיך בזה שבשדה התעופה עצמו לא נתנו לי ולאמא להמשיך [כדי לפגוש את אבא שעלה קודם לכן] והחזיקו אותנו בתחקירים משהו כמו שעתיים. ולסיום דרמטי אני אגיד שמשרד הפנים עד היום מז**ן לנו את השכל בנושא. בגלל שהורים שלי היו פרודים כשהם הכירו הם לא ראו במסגרת הנישואין דבר מחייב, כלומר לא התחתנו. כשהחלטנו להעלות לישראל הורים שלי החליטו לחתום על מסמך נישואין [אחרי חיים משותפים במשך 18 שנה] ואחרי שנתיים אמא ואני היינו אמורות להעלות לארץ [אחרי שאבא שלי כבר עלה ואני ואמא התעכבנו בגלל בעיות בריאותיות של סבא שלי ז"ל]. אני חייבת לציין שאחרי שנתיים של נישואין חוקיים הזוג נחשב כבר ללא טרי ואין למדינה שום זכות לשלול את מסמכי הנישואין ולהחשיבם כנישואין פיקטיביים [מה שעשו בסופו של דבר]. אז, פשוט כמשמעו, אף אחד לא האמין שאנחנו באמת משפחה ופשוט רצו לסלק אותי ואת אמא. מסמכי הנישואין עניינו להם את התחת. ביקשו מאיתנו תמונות כהוכחה שאני באמת הבת של אבא, מסמכים אחרים [שאני בתור ילדה בת 10 הלכתי בהם לאיבוד ואני כבר לא זוכרת] ואפילו אמרו שנצטרך לבצע בדיקת ד.נ.א. [אני ואבא] כדי להוכיח שאמא שלי ואני לא סתם צצנו משום מקום. טיפלו בנו בצורה הכי זוועתית שיש. עזבו את העובדה שהם לא מאמנים לנו, האם זה אומר שצריכים להתייחס אלינו כאל זן נחות ולהפגין זלזול טוטאלי? כי זה מה שהם עשו ואני עדיין לא מבינה למה עובדת משרד הפנים נותנת לעצמה את הזכות לזלזל בהורים שלי ולהתייחס אליהם בחוסר כבוד. לגבי הרגשה שלי במשך התהליך? תחשבו לבד, הייתי בת 10 והדבר הראשון שבו אני נתקלת כשאני עולה לא"י זה יחס מזלזל מכל רשויות אפשריות. אחרי זה תאשימו אותי שאני שונאת את המדינה הזאת. אבל במשך 5 שנים לא קיבלתי שום דבר חיובי ממנה, אין לי מה לסגוד לה [וכן, אנשים כן מאשימים אותי בחוסר הציונות שבי]. זייהו, סליחה אם זה קצת תוקפני.

סוקי....

אני מכירה את זה... אצלי זה אותו דבר רק שאצלי פאפא שלי לא יהודי... אבל אצלנו זה היה טיפה יותר קל למה פה הצאצא הוא בדתו לפי האם.. כך שגם אני נחשבתי יהודייה... אבללללללללללללל.. זה לא מנע מהם מלתוע אותנו 6 שעות בנמל תעופה עם חקירות והכל... ועוד אמצא אוגוסט... שיא החום... אני בת 2 שנים בוכה מהחום [ שלא הייתי רגילה אליו מן הסתם]...חוצמזה הכל חרא.. ומשרד הפנים זונות...=[

בן100

New member
לא רוצים אתכם כאן

כן, ככה אנחנו. מדינת ישראל נועדה להיות מדינת היהודים. חוק השבות נועד ליהודים. לא, זו אינה גזענות - גזענות היא אפלייה בין בני אדם במדינה. חוק השבות הוא אפלייה בין בני אדם שאינם במדינה, לכל מדינה הזכות לקבוע מי יהיה אזרח זה. אם יורשה לי, אז בשבם מדינת ישראל אני אומר לך: אנחנו לא מעוניינים בגויים. יש לנו מספיק גויים בארץ. אם את לא יהודיה, אני לא רואה שום סיבה שבעולם לתת לך אזרחות. תחזרי למקום שממנו באת ותחיי עם שאר הגויים שם.

AeroSlash

New member
ילד..

תעניין בחוק השבות שאומר שכל יהודי רשאי להעלות ארצה ולהביא את משפחתו.. אז לפני שאתה פולט שטויות תחשוב טיפה.. ותאמין לי, אם כבר מדברים על זה, אני ממש לא בחרתי להעלות לפה ובהזדמנות הראשונה שלי אני בורחת, למה? בגלל אנשים כמוך..

n oy

New member
תתביש לך - בן 100

מי אתה שתחליט מי כן יהיה אזרח ומי לא? ואין לך שום זכות לומר בשם מדינת ישראל שום דבר. אז דבר ראשון כנס למקום שלך. דבר שני. כמו כל מדינה בעולם. ישראל יכולה לתת אזרחות גם ללא יהודים. זה שאתה לא רואה שום סיבה שבעולם לזה זה בעיה שלך. ותאמין לי שכשאני רואה אנשים כמוך אני מתביישת בעצם היותי יהודיה.- שזה אם מאוד מעניין אותך לא אומר לי שום דבר. אין אצלי הבדל בין יהודי ללא יהודי. כולם בני אדם שווים. וכן אני לא גרה בישראל וטוב שכך. אין לי מה לחפש שם. אבל כבוד והערכה אני יכולה למצוא בתוכי בשביל המדינה הזאת. אתה אומר שאתה לא גזען אבל גזען זה משהו שאומר בדיוק את המילים שאתה אמרת. אז תחשוב טוב לפני שאתה מדבר. ולך ילדה חמודה. תאמיני לי לא משנה איפה את גרה העיקר שיהיה לך טוב בחיים. שיהיה לך כיף וקל עד גיל 18. ואז תעשי ככל העולה על רוחך. לילה טוב. נוי

התבוללות זה בעיה..

לפי החוק יהודי הוא שאימו יהודיה וגם עם זה יש בעיה, אנשים שהתבוללו מן הסתם יתקלו בבעיות מסוג זה, על חוסר הציונות יש לי רק להגיד או להמליץ כל שאני ממליץ לכל מי שלא מת על המדינה שלנו.. תרדו מהארץ אם אתם לא אוהבים אותה אין לכם מה לעשות בה, לגור פה זכות- זכותם של היהודים, לא חובה, ממש לא! יש בזה גם הגיון בזה שלא רוצים להעלות מתבוללים, זה די הורס את המסורת ואת הגרפולוגיה של המדינה שממילא מסובכת קשות.. אנשים שבאים מרקעים של דתות אחרות חוץ מהיהדות מן הסתם יאמצו לעצמם הרגלים של דתות אחרות שעלולות להפריע/להרוס את המסורת- לדוגמא אכילת חזיר ומכירתו.. אישית אין לי בעיה עם אנשים שאוכלים חזיר, אבל למכור אותו זה כבר יכול לפגוע באמונות של אנשים אחרים, אני לא יודע אם את אוכלת חזיר או לא זה ממש לא העיקרון העיקרון הוא שאם העולה לא בא מרקע יהודי וממטרות ציוניות- אין לו מה לחפש כאן, מן הסתם שיעשו לו את החיים קשים. אשמח לשמוע את דעתך בנושא אלדר ממן, יליד הארץ

AeroSlash

New member
דעתי היא..

שבישראל מפרים את החוק השבות.. חוק השבות קובע שיהודי יכול להביא את משפחתו ארצה. אבא שלי יהודי לכל דבר, אז למה עושים כל כך הרבה בעיות עם אימי שהיא אישתו? לפי החוק יש לה את הזכות להיות פה. ואני אגיד לך דבר אחד, מה שכבר אמרתי למי שהגיב יותר למעלה, אני לא בחרתי להעלות לפה, ועם כל ה"יופי" שהמדינה הזטו הראתה לי אני גם לא מתכוונת להשאר פה. אבל כפי שאתה יכול להבין ילדה בת 16 קצת לא יכולה להחליט על חיה בשלב הזה.

המדינה חייבת לשמור על ציוויון יהודי

ואת בעצמך יודעת שמי שעולה לארץ אחרי שאחד מהוריו התבולל והוא רק "חצי יהודי"- אז המשפחה כבר לא כל כך שומרת על המסורת היהודית בכלל וברוב המקרים לא קוראים לעצמם יהודים רק מרווחים את הזכות(כי זאת זכות)- לעלות לארץ! בקשר אלייך, אם תעזבי זה ישנה משהו? את רק תמצאי חתן נוצרי או משהו כזה בחו"ל ולילדייך לא ישאר שום זכר של יהדות.. אני מאלו אומרים שצריך להישאר ולשנות לא לברוח ולהשאיר את הכל חרא! מקווה שתצליחי למצוא את הדברים הטובים במדינה הזאת.. יום טוב

AeroSlash

New member
שאיפה שלי היא לשמר את היהדות..

עדיף שאני אשאר פה ואז הילדים שלי יחשבו גם ללא יהודיים ויצטרכו להתמודד עם מה שאני התמודדתי? למה לי? הילדים שלי ידעו שסביהם הוא יהודי אבל הם בעצמם יחליטו מה לעשות ואיזה דת לאץ לעצמם. מצידי שיתאסלמו כל עוד סבבה להם עם זה. אבל להשאר בארץ רק כדי שלילדים שלי יהיה שמץ יהדות נראה לי מגוחך. בנוסף אני לא להוטה להשאר בארץ שעוצרת אותי ואת ההתקדמות שלי. קחו לדוגמא שלא קיבלו אותי לבית ספר מסויים רק כי אימי לא יהודיה. לא שזה היה בית ספר דתי או משהו. סתם ככה. מה הקשר תשאלו? גם לי אין מושג. וזה לא שאני לא רואה דברים טובים בארץ הזו, לא ולא. אני חושבת שבתור מקום לחיות בו זה יכול להיות מקום מדהים אך הממשל שדואג לדפוק אותי כל פעם מחדש [וללא כל זכות יורשה לי לומר שכן אני תואמת את כללי החוק וזכותי המלאה להתיישב פה ולקיים אורח חיים רגיל ללא כרטיס מועדון במשרד הפנים].

מסורת של אלפי שנים

זה מה שהורס כל יהודי שמתבולל רק בעצם העובדה שהוא מחליט שהוא מוותר על הדת שלו ומתחתן עם גוייה, אז אני יודע שזה לא כזה חשוב להרבה אנשים אבל לאנשים שזה חשוב להם, גם חשוב שהמדינה שלנו תשאר מדינה של יהודים, אתם שאומרים שלשמור על מדינה יהודית זה לא חשוב, אתם בכלל מודעים לסכנה שבכך שבמדינה שלנו לא יהיה רוב ליהודים? לא תהיה יותר מדינה יהודית.. לא יהיה לנו בכלל מדינה! אתם יודעים מה קרה ליהודים לפני שהייתה לנו מדינה? תבדקו, מלחמת העולם השניה.. ככה יהיה אפשר להשמיד יהודים בקלות, ותטיילו קצת בעולם ואז תגידו אם אין זענות, אוהבים את אירופה? נראה אותכם גרים שם.. שם בטח לא יותר טוב

AeroSlash

New member
תראה..

אני יודעת טוב מאוד את סיפורי מלחה"ע ה-II.. לא לי צריך לספר אותם ואני מזועזעת מסיפורי שואה כל פעם מחדש. לא סתם טסתי לפולין השנה, לא סתם חזרתי עם גישה אחרת לדברים מסויימים מהמסע ולא סתם אני מנסה לכתוב עכשיו מאמר על שואה. לא כי לא מאמינה שזה יכול לחזור על עצמו. וזה אולי הדבר היחיד שמחזיק אותי איכשהו קשורה ליהדות. העובדה שכזחרתי משם, ראיתי את עצמי באור שונה. אבל זו לא הנקודה פה, אנחנו סוטים מהנושא. כי לא מדובר פה על זה שאני מתנגדת לרוב יהודי במדינה או משהו דומה. לא. אני מדברת על כך שהמדינה מצפצפת החוקים שלה. זו הפואנטה שלי ולא אחרת.

למעלה