הוכחות שאין כלום

yellow feather

New member
אם אין תשובה ברורה לגבי השואה

איך אתה יודע לגבי מלחמת ששת הימים? אולי זה היה מקרה?
ומי בכלל קבע שה"ניצחון" במלחמת ששת הימים היה טוב למדינת ישראל? איך מישהו יכול לטעון ש-צרוף של מיליוני מוסלמים למדינה היהודית היה משהו "טוב"? אם אלוהים הוא כ"כ כל יכול, למה הוא לא העלים את כל המוסלמים מהמזה"ת? היכה אותם בדבר שחין וערוב או לפחות בשחפת ואבולה?

הנאצים כן ניצחו בהתחלת המלחמה וכן כבשו חלקים נרחבים מאירופה
למה האלוהים שלך לא הביס אותם עוד כשהם פלשו לפולין?
למה, בעצם, האלוהים הכל יכול שלך, נתן להם להשתלט על הרייכסטאג?

נקודה למחשבה - חורבן בית שני הוא שהביא לגלות היהודים מארצם ופיזורם בכל רחבי האימפריה הרומית, מה שאיפשר להם להפיץ את הרעיון המונותאיסטי בכל רחבי האימפריה ומה, שגרם בסופו של דבר, להפצת הנצרות ואימוצה ע"י הרומאים. האם תאמר שאלוהים החריב את בית שני כדי להפיץ את הנצרות? האם לא נובע מכך שישוע היה נביא אמת? ואם ישוע היה נביא אמת, לפי הלוגיקה שלך עצמך, אתה אמור לפרוץ בריצת אמוק לעבר הכנסיה הקרובה לביתך ולדרוש להתנצר... בהצלחה.
בעצם גם האסלם נהגה בהשפעת היהדות, ומוחמד לא היה מתוודע לרעיונות היהדות לולא חיו יהודים בחצי האי ערב ולא סביר להניח שהיו חיים שם יהודים לולא הגלות שאחרי חורבן בית שני, אז אולי האסלאם הוא דת האמת? ויהיה לך קל הרבה יותר למצוא מסגד פתוח היום, אז אולי כדאי שתתאסלם?

יוגי379

Member
השואה

לא ניתן להאמין כמו שמלמדים כל המאמינים למטה מהדעת.

תשאל מקובל אמיתי, שמכיר את הטבע עד הפרודה האחרונה, שמשיג רובד נוסף בחומר, ואז תקבל תשובה.
לא בטוח שהיא תענה לך על התשובה מכיוון שחסרים עדיין בירורים, הבחנות והכרת המערכת.
אבל צריך להבין שהבורא אל לא מישהו טוב עם זקן.
הבורא זו מערכת הטבע.
ההבדל היחידי בין המאמין לחילוני היא שהראשון יטען כי למערכת הזו יש תכליתית וכי סוף מעשה במחשבה תחילה.
הבורא יצר וברא את העולם במטרה מסויימת. (לא יכול להסביר את זה בכמה משפטים, אבל אם לנסות להעביר משהו, לפני בריאת היקום הכל היה טוב, אז למה לברוא את היקום? כדי שנהיה בהכרה ומודעות למה שמתרחש, שזה לא יהיה מתנת חינם אלא ביגיעה שלנו, ולכן יהיה שלנו בהשגה מבוררת. לא כמו עובר שאמנם טוב לא אבל אינו מכיר ויודע את סביבתו...לא בטוח שהצלחתי להעביר אבל שיהיה.

בקיצור, לכוח הטבע יש מטרה, והוא לא סלחן, זה חוק. חוק לא יכול להיות סלחן.
הבורא זו מערכת של חוקים מוחלטים. הבעיה היא שאנו כאן(ובמיוחד ישראל שיש להם מה שנקרא אותו גן רוחני ובמקום לדעת אותו, (דע את ה' אלוקיך ועבדהו, אמונה היא בחינת השגה...), אנו עובדים מצוות אנשים מלומדה, מה שהיה באמת טוב ונכון בשמירה על הקיים. אבל לאחר שאנו כבר בארץ, מחכה לנו עבודה אחרת. להכיר את החוק, לדעת כיצד עובד, להשיג את טובו והשפעתו.
ועד אז - עד אז הוא ימשיך להכות, טבע, השמדה , רעידות, שטפונות.
ולכן אין שום קשר לאתאיסטים או יהודים חרדים. להיפך, דווקא אלו שצריכים לממש ולא מממשים , הם אלו שניזוקים תחילה.
רבה היריעה מלהרחיב, אבל הגיע הזמן להבין שהבורא רוצה את הלב. די לו מחסידי רוחב , די לו ממנהגים ומצוות אנשים מלומדה. הוא רוצה שנבין את חוקיו, את שפתו, את השורש ממנו נוצרנו
והלוואי שנשיג במהרה.

yellow feather

New member
"קבלה" היא לא יותר מיומרה מאגית

אם תשאל מדען גרעין לגבי הפיסיקה של הגרעין - הוא יוכל לענות ולהפנות אותך למחקרים שיאששו את טענותיו ואפילו אתה תוכל לחזור כעל המחקרים והניסויים ולהגיע בדיוק לאותן תוצאות להן היגיעו לפניך.

ל"קבלה" אין ניסויים, אין מחקרים, מה שיש זה כל מיני רעיונות שנוצרו במוחם הקודח (ואולי המסטול) של אנשים - זה הכל.
עובדה שזה פשוט לא עובד.
למעשה, אם מחר תחלה בסרטן - האם אתה תקבל טיפול רפואי ממקובל (ורק ממקובל) או תלך לבית חולים?
ואיך תחליט לאיזה מקובל ללכת? הרי, בניגוד לאונקולוגים, לא תוכל למצוא שני מקובלים בעלי דעות זהות, אז איך?

גילוי נאות: גם אני הייתי רוצה שכח כישוף אכן יתקיים, אבל לצערי אין כזה.

תראה..

מי שטוען לקיומו של דבר כלשהו, חובת ההוכחה היא עליו.
בנתיים לא נתקלתי בהוכחה חד משמעית לקיומו של אלוהים. לכן האמונה היא אמונה ולא ידיעה.

זו טעות נפוצה

דברים שאיננו מסוגלים להסביר - אנו מסוגלים לומר עליהם דבר אחד בלבד, והוא: "איננו יודעים".
ההיסק שהסבר X נכון, רק בהסתמך על כך שאין לנו הסבר אחר - הוא שגוי.

כתבתי על כך די הרבה בחיבור מסויים שאולי אי-פעם יצא לאור, ומתאר כשלים בבנייני אמונה מסוגים שונים (כולל כאלה שאתה אפילו לא חולם עליהם).
מכל מקום, הכשל שתיארתי בקיצור נמרץ למעלה, הוא די נפוץ.

אין לי

אני לא צריך להוכיח כלום. יש לך משהו שאף אחד לא ראה אותו מעולם ואתה מאמין בו? יופי לך, לי אין שום אינטרסט להוכיח שהוא לא קיים כיוון שהוא מעולם לא הוכח כקיים.
מה ההוכחה/ראיה הכי טובה שיש לך שסנטה קלאוס לא קיים?

HT Aviran

New member
יש למישהו טיעון משכנע?

מה גרם לכם לשנות את החשיבה שלכם?

"משה אמת ותורתו אמת" מה גרם לכם להפסיק להאמין בכך

babylon_a1

New member
אוסף של אלפי דברים

תורת האמת שאתה מתאר היא אוסף של מנהגים, שטויות, אגדות, קטעים היסטורים אמיתיים בחלקם , מסולפים ומוטעים
היא ספחה לתוכה רעיונות ותפיסות של כתות או דתות אחרות והתהוותה ליהדות בהדרגה

babylon_a1

New member
האיסלם למשל

הגיע אחר כך והתפתח מהיהדות

חוקי חמורבי אחראים על חלק מסויים

ברית המילה ועוד מגוון דברים הגיעה ממצרים

יש דתות וכתות שהיו לפני ובמקביל למשהו כמו 3000 לפנה"ס

moshe010

New member
כל אחד יש לו סיבה אחרת למה הוא מאמין

והסיבה הזו הופרכה במהלך החיים

למשל אתה שלפי דבריך מאמין בגלל שלושת הדברים שכתבת למעלה
ברגע שתגיע למסקנה ולהבנה שרקטות זה דבר מאוד לא מדויק, ושעוטף עזה זה מקום לא כ"כ צפוף
ואז תבין שהכול זה סטסטיסטיקה ולא נס אלהי אז כנראה תפסיק להאמין בו

ברגע שתגיע להבנה שמורכבות האלהים הדמיוני הכול יכול הוא בהכרח יותר גדול ממורכבות העולם תגיע לכפירה

פעם ראשונה שאני מגיב (נס גלוי?)

האשכול הזה מעצבן אותי מסיבה מאוד מסויימת, כל החברה פה היו בדת ובחרו לצאת ממנה. מה שאתה עושה זה בפירוש התרסה ומחפש מלחמות שזה לא דרך היהדות(ההפך ממטרתך).
אנשים כמוך שמנסים בכוח להעביר את הדעות שלהם ולשאול שאלות שאין עליהם תשובה פשוטה, גם אדם שלמד וחקר והוא לדוגמא בן 26 אחרי ישיבה\הסדר עדיין מנסה כל הזמן לחזק
את האמונה שלו ולא לתת לה להתערער, ישנו הליך בדת של חיפוש האמת שחלק מחליטים לפרוש ממנו מסיבה מסויימת וחלק ממשיכים בו.
זה מתקיים בכל דת הדבר הזה ודווקא ההתרסה של "תוכיח לי שטעיתי" כל כך שגויה מיסודה, אדם צריך לאמץ אמונה(לאו דווקא יהדות) מהרגשה של שלמות והרגשה,
הוכחה פיזית? כל דבר שתביא ניתן לסתור או לעקם. גוף האדם מורכב?המדע לאט לאט מפרק את הגוף הזה וכבר יוצר לו חלפים...
בריאת העולם? המפץ הגדול,התאוריה של התפתחות המינים וכו' וכו'.

אני מרגיש שגם ככה חפרתי אז אני אעצור פה,
נו לפחות משהו יצא מזה...הגבתי פה פעם ראשונה :)

למעלה