הוכחות שאין כלום

HT Aviran

New member
הוכחות שאין כלום

מה ההוכחה/הראיה הכי טובה שיש לכם שאין בורא והעולם כמנהגו נוהג?

בא נתחיל הפוך

למה אתה חושב שיש בורא שמנהל את העסק פה?
אגב, שאלת האלוהים ושאלת נכונות היהדות הינם שתי דברים שונים לחלוטין.

HT Aviran

New member
אין בעיה

עיקר הדברים:

1. מורכבות היקום
2. מורכבות האדם (ביאור האשר יצר גרם לי לקלוט זאת)
3. הניסים ביישובי הדרום, אין סוף רקטות וקאסמים ובחסדי שמים הרוב המוחלט זה בשטחים פותחים (והיא אפשר להגיד שהמחבלים טמבלים ולא למדו אחרי 10 20 שיגורים)

תשובה

לגבי 1 ו2, נתחיל מכך שגם לשיטתך ראיה זו מצביעה על מתכנן תבוני לעולם, ובשום אופן לא על
נכונותה של דת כשלשהי-קרי:שאותו מתכנן מסר ספר חוקים לאנושות.

לגופם של דברים, תיאוריית האבולוציה מסבירה לפרטי פרטים איך אדם כה מורכב נוצר מתא בודד
התיאוריה מקובלת על רובם הגדול של המדענים העוסקים בחקר גוף האדם

לגבי התפתחות היקום, ישנם תיאוריות כמו המפץ הגדול שמסבירות את היווצרות היקום
ותהליך התפתחותו, תלמד ותחכים.

באופן אישי, אינני בקי גדול בתיאוריות אלו, בעיקר מכיוון שאינני אתאיסט אלא לא דתי
קרי: גם אם יש מתכנן תבוני לעולם-שלא ברור מה טיבו, טענת הדתות השונות על ספר חוקים שהוא שלח לאנושות חסרות ביסוס רציונלי מינימלי.

לגבי הערה 3, לך לבני גנץ ותשאל אותו מה הסיבה, סביר להניח שהוא יגיד לך שצה"ל יושב על הראש של המחבלים באיזורי שיגור מסוכנים,
בנוסף מדוברר בשיגור פרימטיבי ולא מדויק שפעמים רבות נעשה ע"י חובבנים, ואל תשכח מה היה קורה בלי כיפת ברזל. נראה לי שזה מספיק?
אם אתה כבר בקטע של סיפורי ניסים, לך לעזה ותשמע סיפורי ניסים ונפלאות על מחבלים שניצלו בנס מפגזי צה"ל.
ההצלחה לחטוף 3 חיילים בגבול לבנון בלי שום הפרעה מתחת האף של צה"ל היא לא נס?
לכל דת יש את מדור הניסים שלה, בקטע הזה הנצרות עוברת את היהדות בגדול, חפש ותהנה.

babylon_a1

New member
מי שכתב את אשר יצר

לא ידע שהוא בעצם יוצר מעין "מראה" לאבולוציה

אם אין לחיה מאיפה להוציא אוויר היא תמות, הגן של החיה שאין לה מקום להוציא אוויר יעלם
ישארו רק גמלים נניח, בעלי נחיריים תקינים

אם במקום אחר ובזמן אחר יוולד זמן של תננים שלא מסוגל לחרבן הוא ימות
הוא לא ישרוד, והגן הדפוק לא יעבור אלאה

זה לא מוכיח כלום

מורכבות האדם או מורכבות היקום לא מוכיחים שיש אלוהים, הם רק מוכיחים שהאדם והיקום מורכבים.
הניסים בדרום? מה אתה יודע על צפיפות האוכלוסיה באזור עוטף עזה? מה אתה יודע על אחוזי פגיעה (במעבדה) של מרגמה בכלל ושל מרגמות פרימיטיביות ומאולתרות בפרט? מה אתה יודע על קשיי השיגור נוכח אמצעי התצפית הצה״ליים הרבים בגזרה והפעילות ההתקפית התמידית של צה״ל? אני, בתור חייל שמוצב כרגע באוגדת עזה, יודע קצת על זה.
הכי קל זה להגיד ״נס״, זה פוטר אותך מלחשוב מה באמת קרה. זה קצת מעליב חיילים שקורעים את התחת ואחרי זה אלוהים מקבל את הקרדיט

באמת?

אני בטוח שמספר מכובד של קצינים, הסטוריונים ומשפחות חללים לא יסכימועם הקביעה הזאת. ששת הימים היתה הצלחה שאפילו בצה״ל לא ציפו לה, אבל יש לזה מספיק הסברים הגיוניים. המבצע האווירי המקדים, התקשורת הלקויה בין צבאות ערב, שימוש צה״לי מושכל בכוחות שריון, תקיפה צה״לית בשיטת המלקחיים שהוכיחה את עצמה כבר בעבר אצל צבא הרייך השלישי, כל איש צבא מתחיל יודע שמלחמות לא תמיד מנוצחות על בסיס יתרון הכמות וששת הימים לא שונה במובן הזה

על סמך מה אתה קובע

שאין הסבר רציונלי למה שקרה במלחמת ששת הימים, מעבר לכך שזה מה שטען רבנן כלשהו באיזושהי הרצאה?

babylon_a1

New member
המתוקן

yellow feather

New member
מה עם השואה?

למה אלוהיך לא טרח להציל את כל היהודים החרדים באירופה?
למה הוא הציל דווקא את היהודים הרפורמים בארה"ב?
למה היהודים האתאיסטים ברוסיה ניצלו?
גם ניצחון הנאצים במלחמה היה מעשה האל?
ואם כן, אתה מוכן לעבוד אל כזה?

HT Aviran

New member
אין תשובה ברורה

לא יודע
לא יודע
לא יודע
הנאצים לא ניצחו

בלי כל השואה האיומה, כמעט בטוח שלא היינו פה.
ואני ואתה וכולם פה לא היינו קיימים.

מבלי להיכנס לוויכוח

רק הערה קטנה על הסיפא של הדברים שלך -
מה שכתבת מביע הנחת יסוד ש"יד ה' תקצר".

למעלה