הוכחה 15 למציאות הבורא

הוכחה 15 למציאות הבורא

בס"ד מדען האבולוציה לקומט דה נואי טרח לחשב את הסיכוי להיווצרותה המקרית של פרודת חלבון יחידה, ומצא כי הסיכוי להיווצרות אקראית הוא אחת ל- 10-243. Aug 17 200 סכום ההסתברויות [P] של כל האפשרויות [[PN שווה לאחד. דהיינו: P1+P2+P3+...Pn=1 דוגמאות 1) בהטלת מטבע: P1 הוא ההסתברות שהמטבע ייפול על צד A. כלומר 0.5 = A P2 הוא ההסתברות שייפול על צד B. כלומר 0.5 = B P1 + P2 = 1 סך כל האפשרויות הקימות במקרה זה הוא שתיים ולכן : 1=P1.+ P2 2) בהטלת קוביה: P1-6=1 P1+P2+P3+P4+P5+P6=1 כל אחת מההסתברויות שווה ל0.16- [היות והשטח לכל צלע זהה] ההסתברות של כל אחת מהאפשרויות אינה זהה בהכרח. ככל שההסתברות קרובה ל1-, כלומר גדולה יותר, כך היא ודאית יותר. ככל שההסתברות קרובה ל0-, כלומר קטנה יותר, כך היא משוללת יותר. לגבי כל אירוע יש לבדוק את מספר ההסתברויות האפשריות להתרחשותו. ניקח את עולמנו ונבדוק: קיימות לגביו שתי אפשרויות בלבד - או שהעולם שהוא מתוכנן או שנוצר במקרה. P1 הוא הסיכוי שעולם מתוכנן. P2 הוא הסיכוי שהעולם נוצר במקרה. אם P1+P2=1 הרי ש-P1=1-P2 כשנדע מהו P2 , נוכל לדעת מהו P1 מדען האבולוציה לקומט דה נואי טרח לחשב את הסיכוי להיווצרותה המקרית של פרודת חלבון יחידה, ומצא כי הסיכוי להיווצרות אקראית הוא אחת ל- 10-243. אם רק נזכור שתא חי אחד מורכב ממאות פרודות של חלבון בנוסף לחומרים מורכבים אחרים, ניווכח שהסיכוי להיווצרות אקראית הוא בלתי אפשרי ושואף לאפס. לסיכום P=1 P1+P2=1 P1=1-P2 מכיוון ש- P20 [שואף] P1. 1 ברור שהסיכוי לעולם מתוכנן קרוב מאוד ל1-, ושהסיכוי שהעולם נוצר במקרה קרוב מאוד לאפס. מהדברים האמורים עולה, שכדי לראות את העולם כאילו נוצר במקרה נדרשת אמונה בדבר שאינו מתקבל על הדעת. לעומת זאת, ההכרה שהעולם מתוכנן מוכחת וסבירה ביותר.

קצת סדר קומבינטורי

הסיכויים שאתה מדבר עליהם נכונים אם אנו מניחים שלמולקולה כזו יש הזדמנות אחת להיווצר. ז"א, כל פעם שיש תנאים מתאימים להיווצרות מולקולה כזו, אז הסיכוי שהיא תיווצר הוא (נניח) 10,243 כעת נסתכל על העולם ונראה כי על כדור הארץ קיימת כמות עצומה ואדירה של מולקולות ואטומים ושבערך כל תנאי אקלימי משפיעה על לפחות כמה טריליארדי טריליארדים של מולקולות. זה אומר שמתוך כל הטריליארדים האלו יהיו לך סטיסטית כמה מאות אלפי טריליארדים של מולקולות חלבון שיווצרו. מספיק בהחלט על מנת ליצור את התאים הראשונים.

gdisrael

New member
תגובה :

"זה אומר שמתוך כל הטריליארדים האלו יהיו לך סטיסטית כמה מאות אלפי טריליארדים של מולקולות חלבון שיווצרו. מספיק בהחלט על מנת ליצור את התאים הראשונים." לא חומד, גם אם תקח את כל האטומים ביקום לא תממש את ההסתברות של 40000-^10, תגיע רק ל 110^10 , בהנחה שאטומים הגיבו 5 מילארד שנה, אלף מילארד פעמים כל שניה. ולא, אין להם 5 מילארד שנה, יש להם 0 שנה, שהרי, העולם נוצר לפני 4.6 מילארד שנה, כאשר מאובני הברקטיות מתוארכים ל - 3.6-3.8 מילארד שנה, בעוד לכדוה"א לקח 800 מילארד שנה להתקרר (4.6-0.8=3.8, בו תוארכו המאבונים, היינו, נותרו 0 שנים להפתחות, ובכל אופן לפי השערות המדענים הבקטריות התפתחו תוך 200 מילארד שנה, פ'חחח)

יש לך?

מחקר שמראה את ההסתברות הקומבינטורית הזו? או מאמר מדעי (בהנחה שחרדים יודעים מה זה מאמר מדעי) שמבסס זאת?

מילר2

New member
מאיפה שיהיה לו מחקר מדעי

אין בכלל מדענים שמאמינים בתנ"ך (נוצרים או יהודים), ובכלל ראית פעם פרופסור חובש כיפה בפקולטות למדעים מדויקים בטכניון (למשל), ובכלל שלושת המדענים היחידים בארץ שזכו לפרס נובל מישהו מהם מגדיר עצמו כחרדי, דתי, מסורתי? ובקיצור: ילדון אל תבלבל בשכל, ואין סיבה לשחצנות הילדותית שלך על המאמינים. ודרך אגב: אכן, אחד מהם מגדיר עצמו חרדי השני כדתי (בלי כיפה) והשלישי כשומר מסורת.

נו ...

אז אם כך בטח לא תהיה לך בעיה להביא את המחר שביקשתי. אני לא ביקשתי שתביא לי מדענים. אני רוצה לראות מחקר.

מילר2

New member
אם לא ירדת לעומק דעתי אז...

הרעיון ה"עמוק" שלי הוא שיש מדענים אתאיסטים ויש שאינם (ואם טיפה ישרות נשארה בך אתה יודע מי יותר), לא נראה לי הגיוני שאני הקטן אנסה להביא הוכחות מדעיות על דעותי שכן למרות שיש לי ידע מדעי מועט לאותם פרופסורים אתאיסטים יש ידע גדול לאין ערוך משלי. וכן, גם אתה שמגייס את המדע לדעותיך, ידיעותיך קטנות לאין ערוך מאותם פרופסורים מאמינים על כן מוזר בעיני שכל פישר (כמוני וכמוך) מנסה לגייס את המדע...אבל עדיין ב"ה יש על מה להתווכח...

אוי, נו באמת

אני ממליץ לך לעיין בהגדרה של הכשל הלוגי: "פנייה לסמכות". זה בדיוק מה שאתה עושה. מה שמשנה בטיעון זה התוכן שלו ולא מי אמר אותו. אם יש לך מחקר מדעי רציני המוכיח את דבריך, הבא אותו. אני לא מדבר בשם מדענים ולא מבקש ממך לדבר בשם מדענים. אני מבקש ממך להביא לי ולו מחקר אחד מדעי בודד שמבסס את הדברים שאמרת. זה לא שיש על מה להתווכח. זה פשוט שצד אחד מתווכח שוב ושוב מבלי להביא מחקרים לביסוס טענותיו.

מילר2

New member
הבאתי כבר

למשל עזריה אלון: על החי והצומח חלק שביעי עמוד 90 ואם זה ממש מטריד אותך אז בקונטרס מענות לדעת אמת שבשרשור מעל יש לינק אליו יש מספר מענות. דרך אגב ילדון נאיבי להביא מחקר זה פנייה לסמכות. ועוד פעם כמו שאתה הבאתה מאמרים על כך שאנחנו קופים...אני יכול להביא מאמרים על שינויים ענקיים בין האדם לקוף, ומאידך על דמיון לעכברים (למשל)... בטח שאלת את עצמך למה תשעים אחוז מהניסויים נערכים על עכברים למיניהם.

אז תביא

If you gonna shot, shot, don't talk. שוב, מה שהבאתי לי זה הפנייה שמאיפה אתה מצפה שאני אמצא אותה בדיוק? בדיון על הקוף אתה קיבלת ציטוט מפורש עם סיווג מדעי המסביר את הטענה שלי (שגם זה לא מחקר, אבל לא ביקשת אחד). אם אתה מצפה להמשיך להעלות טענות ולקוות לשכנע אותי אז אני מצפה לראות כעת הפניות (קישורים שאני יכול לקרוא) או ציטוטים ממחקרים מדעיים שיבססו את טענותיך.

מילר2

New member
א.בספריה הקרובה למקום מגוריך ב.בעמוד

למעלה יש לינק לזה, ואם אתה רוצה מלחמת מקורות תצטרך לחכות שאחזור מהשביתה...(למרות שכמו שהסברתי לך אני חושב שזה נאיבי) בינתיים הזכרון שלי לא רע כל כך...

בלי שטויות

אין אלוהים אין סיבה להאמין ביצור לא נראה לא מוחש אין סיבה שיהיה אלוהים התורה היא יצירה מלפני 3000 שנה שנהגתה על ידי אדם או שנים שהיו חכמים ושיערו לפי המציאות את ההמשך הסיבה להמצאת הדתות היא המוות המסתורי שהפחיד אנשים אין סיבה שבעולם שאם היה אלוהים הוא יתנהג כפושע וישרוף אדם שהדליק אור בשבת המשך חלמות נעימים עד להתפקחותך במהרה.

אתה צודק מאה אחוז

אין סיבה להאמין במה שלא נראה....לא מוחשי אין לך שכל זה לא נראה ולא מוחש....

גם יפה וגם נכון למען האמת

בס"ד פשש כל הכבוד נושא דבר ה' גם יפה וגם נכון שמתי לב שהוא מדבר בזמן האחרון בלי שכל עכשיו אני מבין את איך זה מסתדר ישר כוח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! תמשיך כך נושא דבר ה'

../images/Emo127.gif

והכי מעצבן כשדתיים בודים ממוחם החולני סיפורים :"אתם יודעים מה גוי גרמני אמר לי?-"אתם היהודים אשמים באנטישמיות שלכם, אם הייתם מקיימים את התורה שלכם לא היתה שום אנטישמיות".....כאילו לגוי חשוב שיהודי ישמור מצוות
כמה עגום.

miyamoto

New member
ראשית,

המושג "מדען האבולוציה" כבר נדמה מעט מלוכלך, אף אדם לא מכנה עצמו "מדען אבולוציה". ישנם ביולוגים אשר עיקר עבודתם בתחום האבולוציה, באנגלית נקראים evolutionary biologists. את לקומט דה נואי לא מצאתי באף רשימה, לא של ביולוגים ולא של ביולוגים אבולוציוניים, משונה. אגב, אז חישב, נניח. אז מה? ישנן היום שלל הצעות לאביוגנזה אשר כוללות חישובים בעלי הסתברות סבירה מאד להתרחשות במציאות. אתה מוזמן לקרוא על כך.

למעלה