הוכחה שהכל חברתי

טוהרtoar

New member
הוכחה שהכל חברתי

שבוע שעבר יצא לי להסתובב עם מספר ידידים בת"א, ביניהם יידיד טוב שלי מפה לשם הוא סיפר לי שיצא לו לראות את הסרט הישראלי "הסודות". למה זה חשוב אתם שואלים? מסתבר שהוא לא סיפר לי את זה סתם כדי שאדע שהוא ראה ת'סרט [הוא רואה הרבה סרטים ולא מספר לי אחרי כל פעם] מה שהיה חשוב לו להביע זה אכזבה מאנשים שומרי מצוות שדברו איתו לפני הסרט. וזה פחות או יותר מה שהוא אמר לי[חלק מהשיחה]: "אמרו לי: תשמע, יש בסרט קטע עם גוון לסבי, יש סצנה על זה וכו,שתדע...טוב, אמרתי, אז הגעתי "מוכן" לסרט, מה אני אגיד לך, טוהר, הסצנה שדיברו איתי עליה, נו, לא היה כזה נורא, כולה 2-3 דקות לא משמעותיות ולא ביג-דיל. אבל מה? את זה שיש סצנה שלימה של נשים הטובלות במקווה-זה משום-מה לא היה בראשם של האנשים שדברו איתי. -ערום? שאלתי כמתמיהה.-כן,בסצנה במקווה יש ממש ערום..." הקיצר, ידיד שלי כל כך התפחלץ מהקטע הזה. הוא פשוט לא הצליח לתפוס איך מגיעים למצב של סדר עדיפויות עקום [הניסוח שלו] שאנשים רציניים ומקפידים [לפי הגדרתו] שמים את כובד המשקל על הנושא הזה ולא על מה שבאמת חשוב מבחינה הלכתית ומה שבאמת אמור להפריע. מיותר לציין ששמחתי והסכמתי לדבריו. אבל את המסקנה שלי מהדברים לא הבעתי בפניו.

סבבב

New member
אני מסכים עם חבר שלך לגמרי...

ראיתי את הסרט, ואכן היתה שם סצינה של לסביות - אך הן היו לבושות לגמרי - והסצינה היתה צנועה להפליא. חבל מאוד שבמקווה היתה סצינת עירום שהיתה מיותרת לחלוטין ולא היה לעירום שום חלק בעלילה. ולגבי העניין החברתי - ידוע שזה המצב וזה עצוב...

למעלה