הוי ! החגים !

האניבי1

New member
הוי ! החגים !

כן, כבר כמה ימים כל ההודעות נוגעות בדבר החגים. אז גם לי יש מה להוסיף למדורה. אתמול הגננת של ביתי ביקשה שנביא לגן מעטפות מבויילות עם הכתובות של הסבים והסבתות כדי לשלוח להם ברכות שנה טובה שהנכד/ה שלהם הכין. רעיון מקסים, רק הנה איך זה תמיד פוגש אותנו בסיבוב וכשאנחנו לא מוכנות. כמו אורית שבא לה הליצן עם השאלה המפגרת ביום הולדת של בנה והתחרבן לה כל היום הולדת. ככה אני ישבתי וחשבתי לי האם לשלוח מעטפה עם כתובת המוסד של אמא שלי ? הרי גם אם יראו לה את הברכה היא לא תבין מזה כלום, היא בכלל לא מכירה את ביתי, והמוח שלה אכול לגמרי, מה יש לשלוח לשם ברכה ? ומצד שני, מה לשלוח לכל הסבים והסבתות האחרים ולה לא ? היא עוד לא מתה, היא בחיים, להתעלם מקיומה ? כאילו היא איננה כבר ? כמה שעות התהפכתי בתוך עצמי עד שהחלטתי בכל זאת לשלוח גם לה. זה כמובן עשה לי נורא עצוב כי ברור לי שזה חסר משמעות עבורה. אני לא יודעת גם עד כמה זה בעל משמעות עבור ביתי שכלל לא מכירה אותה וכששאלו היום בגן על השמות של הסבתות היא אמרה רק 'סבתא אביגיל'- אמא של בעלי, אמא שלי כלל לא בלקסיקון שלה. אבל כל זאת החלטתי מה שהחלטתי. אוף איזה עצוב זה ! איזה עצוב זה שאבא שלי חוץ מערב חג שהוא יעשה איתנו יהיה כל החג לבד. שהיא תהיה בחד לבד (כמו כל השנה) עם אנשים זרים שהיא לא מכירה. אמרתי לעצמי שאלך לבקר אותה לפני החג, אבל בינתיים קיבלתי רגליים קרות, קשה לי ללכת וזה מפיל אותי אח"כ. מה להגיד ומה לומר ? לפעמים "לייף איז- א -ביטץ' !"

נאוה שפ

New member
../images/Emo201.gifעצוב זה לא מילה!

ואי מה זה עצוב! אבל נראה לי טוב ששלחת לה. אני בעצמי עשיתי מעשה השנה וללא קשר לגן הכנתי עם הגדולה שלי שנות טובות להורים של בעלי והלכתי איתה לדואר, שלחנו בתזמון מצוין כשבדיוק הגיעה המשאית האדומה לאסוף את המכתבים, והייתי נורא מבסוטית מעצמי. עד שהגיע הטלפון של חמותי להגיד תודה והיא שאלה אותי: "את ראית את מה שהיא ציירה, או שזה הגיע ישר מהגן?" ???סליחה??? כאילו זה אני עשיתי!!?! בכל אופן חשבתי לעצמי, מה פתאום מהגן, אני רוצה לראות שיבקשו ממני כתובת של סבים וסבתות מהגן, איזה חוסר רגישות. והנה האניבי אני רואה שזה אכן קורה. אני בשוק. לא מתארת לעצמי שלכל הילדים בגן יש שני סבים ושתי סבתות. זה די לא לעניין לדעתי. אבל נשמע לי שהתמודדת עם זה נכון בשבילך. לגבי ביקור לפני החג: גם לי היו בעבר קטעים כאלה שאמרתי לעצמי שלפני החגים אקפיד לעלות לקבר, או סביב ימי הולדת וכאלה ארועים. אבל תכלס, זה יותר בשבילנו מאשר בשבילם, והרי גם ככה קשה לנו כל השנה אז למה להקשות על עצמנו עוד יותר בתקופה שגם ככה עוד יותר קשה? אבל זו רק דעתי הסובייקטיבית והאגואיסטית ביותר! בהצלחה במה שלא תעשי מכל ליבי!

../images/Emo201.gif ממש חוסר רגישות

מצד הגננת, נכון שזה נעשה בכוונה טובה, אבל צריך לקחת בחשבון שלא לכל הילדים יש סבים וסבתות... לדעתי, עשית את הבחירה הנכונה, למרות שאימך אולי לא תבין את המשמעות, זה חשוב בשביל בתך...

מיקימק

New member
אוף הקטע הזה עם הגן

לחוות גם דרך הילדים את החוסר שלנו ושלהם בצורה כל כך מוחשית. שמעתי שיש גנים שעושים בהם יום הסבתות. יום שהסבתות מגיעות לגן ועושות עם הילדים כל מני דברים. ממש מקווה שבגן שלנו לא יחליטו לאמץ את הרעיון הזה. בקיצור, ההתמודדות הזאת קשה, אבל נראה לי שהיא בלתי נמנעת. אני דווקא חושבת שזה רעיון מאוד יפה מצד הגננת. כי בסך הכל זו מסורת וסביר להניח שלרוב הילדים יש סבתות. מה שחשוב זה שאת שלמה עם ההחלטה שלך. לגבי הביקור לפני החג, אני חושבת שאין צורך להקשות איפה שכבר קשה. אם את מרגישה שזה ממש "מוריד" אותך, אז למה לעשות את זה? הרי את עושה את זה בשביל עצמך. ולמרות הכל מאחלת לך ולכל הבנות חג שמח ושנה טובה

ORITI61

New member
כנ"ל

גם בגן של בני ביקשו את אותו הדבר ומה שהיה עצוב זה שהם ביקשו את הכתובות של הסבתות (סליחה? מה סבא כבר לא נחשב???) אז כתבתי את הכתובת של אבא שלי ולגננת כתבתי שזה רק סבא שבטעות לא תשלח ותכתוב לסבתא וגם אבא שלי יתעצב. אנחנו צריכות להתמודד עם כל כך הרבה דברים....

ענתי44

New member
האניבי1 יקרה שלי ../images/Emo24.gif

ליבי איתך ולצערי עוד תעברי הרבה דברים כואבים, וכבר נאמר שהדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות, אולי מישהו יאיר את עיניי הגננות בקשר לזה. בקשר לביקור אצל אמא לפני החד. אל תלכי. זה ישבור את הלב שלך ולא יועיל. כשנהיה אחרי התקופה הקשה של החגים תאספי עצמך ותבקרי אותה. בשבילה ערב חג או סתם יום חול זה היינו אך

האניבי1

New member
תודה לכולן

תודה לכולן על החום והחיבוק. אני חושבת שאעשה כעצתכן ולא אלך לפני החג, ואמצא לי זמן אחר לבקר את אמא. לגבי הגן אני יודעת שלגננת באמת היו כוונות טובות וסכ"ה זה מאוד משקיעני מצידה (היא היתה יכולה לפסוח על זה בקלות), סתם צובט בלב ומעמיד אותנו בהתמודדיות שהלוואי והיינו יכולות לפסוח עליהם. תודה.

למעלה