הויטרינה

salo22

New member
הויטרינה

רציתי לאכול דונר באיטליז, אבל בסביבות השעה ארבע וחצי המקום היה נראה נטוש לגמרי וכנראה במין הפסקה לקראת הערב. באין שיפוד דונר באופק, החשתי צעדיי לאופצייה השניה, ההמבורגר של הויטרינה.
משהו השתפר מאוד בשירות ובגישה, הבילבול החינני הומר בחינניות נטו, הצוות היה נחמד, מזמין ויעיל, ככה זה כנראה כשיש בעיקר נשים עכשיו בסביבה.
לקחתי המבורגר עם רוקפור, צ'יפס ושליש אלכסנדר - אין בשורה ענקית בהמבורגר, הוא גם רחוק מלהיות ענק פיזית, אבל הוא בהחלט טוב לסוגו. הרוקפור היה לי קצת מוזר ואגרסיבי מידי בכל הסיפור, משהו הרגיש לי לא כל כך נוח איתו למרות שאני אוהב רוקפור באופן כללי, בשילוב עם האמנטל היה סוג של כמעט טעם לוואי מעט לא נעים. הצ'יפס חמוד "כרגיל", הקונדימנטים בצד נפלאים - קטשופ סלק, חרדל מעט עוקצני וחרדל גרגירים בחומץ יין, אהבתי מאוד.
המחיר הסופי ממחיש את הסיטואציה שבה העניינים לצערינו די תקועים כרגע - 75 ₪ לכל "הכבודה" הזו, זה משהו מוגזם לטעמי, למרות שזה ג'אנק פוד שעשוי נכון, אולי אפילו נכון מאוד.. אבל עדיין, אוכל שלא דורש הכנה מדוקדקת והחומרים זולים וזמינים. אז נכון, לא שאלתי מחירים לפני, לא התעניינתי כמה זה להוסיף פרוסת גבינה וקצת פירורי רוקפור, כמובן שהבירה מייקרת (וכולה זה שליש של בירה מקומית), אז בהחלט הופתעתי מהמספר הסופי. אולי יש כאלה שיראו בזה אופציה סאב 100 ראויה מאוד במקום לשלם משמעותית יותר על ארוחה במסעדה רצינית, אני לצערי לא נמנה איתם, למרות ששוב, לסוגו, המקום חמוד מאוד..

נשמע דיי יקר.....שאלה על הציפס....

לקחת את הציפס הרגיל מתפא או הציפס בטטה?...
שמעי הרבה על הציפס של הויטרינה...
יש לי חברים שנשבעים שהוא הכי טעים שאכלו...
בנוגע לקטשופ...יש גם קטשופ רגיל מעגבניות או רק סלק?..

סליחה על כל השאלות פשוט אני צמחונית ואם אני אגיע לשם זה יהיה בגלל הציפס :)

תודה על הדיווח!

Gרר

New member
בעניין הצ'יפס

חשוב לקחת בחשבון שבצ'יפס יש חלוקה לסוגים, בדרך כלל על פי העובי. החל מהסטייק צ'יפס שהם מאד מאד עבים וכלה בצ'יפסים המאד דקים.

הצ'יפס של הויטרינה שייך למחלקת הצ'יפסים הדקים, ובמחלקה הזו - הוא אכן מהטובים בסוגו, לדעתי בעיקר בגלל שבצ'יפסים הדקים בדרך כלל לא מרגישים את ה"פנוכו" הרך ובגלל זה הם מרגישים יותר כמו בייגלעך מאשר כמו צ'יפס. דוקא הצ'יפס של הויטרינה מרגישים יותר כמו צ'יפס ולא כמו בייגלעך ולכן הם מאד מאד מוצלחים בסוג הזה.

מי שבכל זאת אוהב את הצ'יפס שלו יותר עבה... צריך לקחת בערבון מוגבל את ההצהרה שאלו הצ'יפס הכי טעימים שיש כי כנראה שצ'יפס מושלם עבה יותר - יהיו בשבילו טעים יותר מהצ'יפס הדק המושלם...

אם את אוהבת צ'יפס דקים אז הויטרינה בהחלט שווה בדיקה.

יומני

New member
מעבר לעובי של הצ'יפס השיחוק של ויטרינה הוא

בגרידת הלימון והתיבול של הצ'יפס.

FiReBall

New member
75 להמבורגר ציפס ושליש בירה זה די סטנדרט

ולא כזה נורא בהתחשב בתוספות, בקנה מידה ישראלי.

בדונר היית יוצא ב80 ש״ח רק על הדונר והבירה.

ההמבורגר מהמוצלחים בעיר.

Gרר

New member
לגבי הרוקפור

כמי שניסה את שתיהן ובכלל חושש מאד מרוקפור אני חושב שמבין שני התיאורים שנתת לו "אגרסיבי" לעומת "טעם לוואי" אז הנכון יותר הוא טעם לוואי, ואפילו יותר מדוייק מטעם לוואי זה להגיד שההשפעה של הרוקפור היא בעיקר ב-after taste.

רוקפור יכול להיות מאד משתלט ואגרסיבי ודווקא בהמבורגר שלהם הוא לחלוטין לא משתלט לדעתי.

מה שכן נכון הוא שיש לו after taste שקשה להתעלם ממנו. אני דווקא מאד אהבתי אבל זה כבר באמת עניין של טעם אישי אבל אם אוהבים את הרוקפור או לא זה כנראה לא קם ונופל על אגרסיביות שאין שם כל כך אלא יותר על עד כמה הטעם הנלווה שנשאר אחרי כל ביס מוצא חן בעיניך או לא, וכנראה שאצלך זה לא...

pix37

New member
הבעיה שהרוקפור הישראלי והדני בהם משתמשים בארץ

הרבה פחות טעימה מרוקפור אמיתי או מתואם רוקפור איכותי ולכן הרבה מאוד אנשים מגיעים למסקנה שרוקפור / גבינות עובש זה איחס וכאשר אתה נותן להם לטעום את הדבר האמיתי משתנה עמדתם.

Gargeran

New member
"טעים" זה לחלוטין עניין אינדווידואלי...

זה שרוקפור ישראל ודני פחות טעימים לך מהאמיתי, לא הופך את זה לתופעה כללית. אני דווקא מכיר הרבה יותר אנשים שיעדיפו את הרוקפור הישראלית העדינה בטעמה מאשר הרוקפור האמיתית החריפה הרבה יותר.
אז אם כבר, הרוקפור הישראלית תעזור יותר להנגיש את הסגנון ולאט לאט אנשים שאוכלים את הישראלי יוכלו להתפתח למקורי

והכי הכי, סטילטון!

אני מאד אוהבת רוקפור. תן לי בגט טרי עם חמאה

ורוקפור טוב ואיני צריכה יותר מזה.

עם זאת רוקפור על המבורגר, או כל גבינה חריפה אחרת - לא אזמין אף פעם כדי לא להאפיל על ועם הבשר.

pix37

New member
גם אני אוהב רוקפור

הבעיה שרוב מה שמוגש בארץ כרוקפור אינו רוקפור אמיתי אלא גבינות נחותות יותר עם עובש רוקפורטי

salo22

New member
לגבי הגבינה

אולי האיכות לא הייתה טובה או שאני די לא רגיל למה שהם הכניסו לשם, זה היה מעבר לאפטר טייסט של רוקפור, זה היה די מר אפילו בצורה לא נעימה. אין לי שום בעיה עם אמנטל ורוקפור באופן כללי, תמיד שמח לאכול והרבה מהן, כשהמקור הוא מעניין וראוי, במקרה הזה וזה לא קורה לי הרבה - היה משהו על גבול הלא נעים בטעם, לדעתי בלי קשר למאפייני רוקפור ואמנטל באופן כללי.. אבל אולי ההערכה שלי לא מספיק טובה וסתם חוש הטעם היה משובש אותו יום, לא יודע.

איכשהו אני תמיד מעדיפה את הנקניקיות שם

למרות שההמבורגר הוא בהחלט אחד הטובים לסוגו, הנקניקיות במקום תמיד קורצות לי יותר.

salo22

New member
אכלתי שם בעבר שני סוגים

אני חושב, לא זוכר את השילובים המדוייקים, מהיותר "מעניינים" על הנייר, לצערי הם היו מעט אנמיים מידי לטעמי, "בלנדים" כאלה. לא היה רע, אבל לא נשאר בזיכרון.. הם נראות נהדר אגב, ואני בטוח שאם אנסה שוב ואולי ארחיב את התחום, אמצא את הטעימות לי מאוד מבינהן.. אבל אני לא בטוח שארצה לעבור על כל הרשימה

יומני

New member
משהו רע עובר על האיטליז? הייתי שם בצהרים והיה

נטוש..... שיפוד דונר קטן ביותר (חדש) כאילו הם יודעים שאין עבודה......
גם המתפעלים (הבעלים?) שהיו על הדלפק בעבר, נעלמו.....
עשיתי אחורה פנה.
בעניין הויטרינה - כאשר בעל הבית של המקום נמצא השירות (לפחות השיחות עם הלקוחות) חצוף עד מרגיז. הוא חושב שהשמש זורחת לו מהת...ת
כאשר רק עובדיו נמצאים - השירות ענייני ונחמד.

למעלה